Haydi Şimdi Paylaşma Zamanı

Geri git   Haydi Şimdi Paylaşma Zamanı > Din ve Ahlâk > Hoşgeldin Ramazan
Üye Ol Yardım Üye Listesi Takvim Tüm Mesajları Okunmuş Say

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sigara açığınızı iftarda kapatmaya çalışmayın
Konudaki Cevap Sayısı
5
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler

Görüntülenme Sayısı
316

Yeni Konu aç Yanıtla

Seçenekler Stil
Alt 24.08.09, 10:47 PM   #1
Kullanıcı Profili
aytim
™Admin™

aytim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dikkat Dikkat !HaydiPaylas.Net Bağımlılık Yapar!
Kullanıcı Bilgileri
Puan Grafiği
Tecrübe Puanı: 50
Rep Puanı: 3443
Rep Derecesi :
aytim has a reputation beyond reputeaytim has a reputation beyond reputeaytim has a reputation beyond reputeaytim has a reputation beyond reputeaytim has a reputation beyond reputeaytim has a reputation beyond reputeaytim has a reputation beyond reputeaytim has a reputation beyond reputeaytim has a reputation beyond reputeaytim has a reputation beyond reputeaytim has a reputation beyond repute
Ek Bilgiler
Standart Sigara açığınızı iftarda kapatmaya çalışmayın

Uzun süre aç kalmak ve getirdikleri nedeniyle
Çok fazla yiyip mideyi doldurmak sonucu, sindirim sistemi ve dolaşımda düzensizlik yaparak
Tok karnına yatıldığında
Daha ziyade yağlı ürünlerin (şarküteri, peynir vs.) beslenmede ağırlık kazanması, hamur işi (pide vs.) gıdalarının artması, sebzelerin azalması sonucu
İlaç kullanımının aksatılması halinde
İftar ve sahur arasında sigara içiminin sık aralıklı ve fazla olması halinde (Sigara içenler için adeta gündüz açığını kapatmak gibi)
İftar ve sahurda fazla çay kahve tüketildiğinde, orucun sağlığa zarar verebileceği unutulmamalı.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Düzenli yemek yemeyi gerektiren şeker hastalığında oruç tutulursa, gıdaların alınma ritmi bozulur. 10-12 saat hiçbir gıda alınmadığı takdirde, şeker normalin altına düşer. Ağızdan ilaç kullanılınca bu düşüş daha da fazla olur. İnsülin tedavisinde asla oruç tutulamaz. Ancak tek bir ilaçla (ağızdan) şekeri ayarlananlar, bilinçli beslenmeye de dikkat ederse oruç tutabilirler. Böbrek yetmezliği olanlar, diyaliz hastaları, kalp ve tansiyon hastaları, ameliyat veya ameliyatın nekahat döneminde olanlar, emzirenler, hamileler, grip, zatürree, yüksek ateş, ishal yani mevsimlere göre ani başlayan rahatsızlığı olanlar, en azından hastalıkları döneminde oruç tutmamalılar.

İftarda; yavaş ve mümkün olduğunca az miktarda yiyip, birkaç saat sonra ara öğün gibi takviye alınmalıdır.

İftariyelerin çeşidini ve miktarını kısmak gerekir.

Kısa zamanda sigara-kahve-çay tüketimini (iftar, sahur arası) artırmak doğru değildir. Gün boyu bu alışkanlıklarından uzak kalan kişi, iftar sonrası gün içindeki açığını kapatmaya çalışmamalı.

Fazla yediklerini yakmak için tok karnına koşmak, halı sahada top oynamak gibi ağır eforlardan kaçınmak gerekir.

Sahurda sindirimi kolay yiyecekler yiyip, en az yarım saat sonra yatılmalı.

Fazla yağlı ve tuzlu gıdalardan kaçınmak gerekir.

sabah.com.tr

Kaynak:www.haydipaylas.net
a
a

a
a

Emeğe saygısı olmayanları bu sitede istemiyoruz. karşılıksız yapılan paylaşımlara Post Kasanlar ( tşklerlerle) Geçiştirenler Engellenecek yada banlanacaktır

aytim isimli üye çevrimiçi   Alıntı Yap ve Yanıtla
Alt 25.08.09, 04:54 AM   #2
Kullanıcı Profili
Hizli ve Öfkeli

Hizli ve Öfkeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Puan Grafiği
Tecrübe Puanı: 1
Rep Puanı: 2221
Rep Derecesi :
Hizli ve Öfkeli has a reputation beyond reputeHizli ve Öfkeli has a reputation beyond reputeHizli ve Öfkeli has a reputation beyond reputeHizli ve Öfkeli has a reputation beyond reputeHizli ve Öfkeli has a reputation beyond reputeHizli ve Öfkeli has a reputation beyond reputeHizli ve Öfkeli has a reputation beyond reputeHizli ve Öfkeli has a reputation beyond reputeHizli ve Öfkeli has a reputation beyond reputeHizli ve Öfkeli has a reputation beyond reputeHizli ve Öfkeli has a reputation beyond repute
Ek Bilgiler

Ablacım Akşama Kadar Yemedigimiz Icin Akşamda Görmemiş Gibi Yiyoruz Sonrada Rahatsızlıgınzı Cekiyoruz Bakalım Sonumuz Ne Olcak :)teşekkürler Bilgiler Icin..

Hizli ve Öfkeli isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Alt 06.09.09, 05:51 PM   #3
Kullanıcı Profili
fidget

fidget - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Puan Grafiği
Rep Puanı: 1500
Rep Derecesi :
fidget has a brilliant futurefidget has a brilliant futurefidget has a brilliant futurefidget has a brilliant futurefidget has a brilliant futurefidget has a brilliant futurefidget has a brilliant futurefidget has a brilliant futurefidget has a brilliant futurefidget has a brilliant futurefidget has a brilliant future
Ek Bilgiler

abi ben iftardan sora en az 4tane arka arkaya yakıyorum. sora tıkanıyorum. ama bırakacam söz

:bandit: EtiKete gErek yOk esKiler Bizİ iYi tAnIr... :bandit:
fidget isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Alt 10.01.10, 08:56 PM   #4
Kullanıcı Profili
muhammetali

muhammetali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Puan Grafiği
Rep Derecesi :
muhammetali has a brilliant futuremuhammetali has a brilliant futuremuhammetali has a brilliant futuremuhammetali has a brilliant futuremuhammetali has a brilliant futuremuhammetali has a brilliant futuremuhammetali has a brilliant futuremuhammetali has a brilliant futuremuhammetali has a brilliant futuremuhammetali has a brilliant futuremuhammetali has a brilliant future
Ek Bilgiler

çok teşekkürler yardımcı oldu

dinden 100 aldım bu bilgilerin sayesinde tüm siteye teşekkürler

muhammetali isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Alt 28.05.10, 01:21 PM   #5
Kullanıcı Profili
ceyar

ceyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Puan Grafiği
Rep Derecesi :
ceyar has a brilliant futureceyar has a brilliant futureceyar has a brilliant futureceyar has a brilliant futureceyar has a brilliant futureceyar has a brilliant futureceyar has a brilliant futureceyar has a brilliant futureceyar has a brilliant futureceyar has a brilliant futureceyar has a brilliant future
Ek Bilgiler

bence sıgarayı hıcbır zaman ıcmesek daha ıyı olur

ceyar isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Alt 20.07.10, 12:56 PM   #6
Kullanıcı Profili
asdomer
Kullanıcı Bilgileri
Puan Grafiği
Rep Derecesi :
asdomer has a brilliant futureasdomer has a brilliant futureasdomer has a brilliant futureasdomer has a brilliant futureasdomer has a brilliant futureasdomer has a brilliant futureasdomer has a brilliant futureasdomer has a brilliant futureasdomer has a brilliant futureasdomer has a brilliant futureasdomer has a brilliant future
Ek Bilgiler

Teşekkürler güzel bilgiler var

asdomer isimli üye çevrimdışı   Alıntı Yap ve Yanıtla
Yanıtla

Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)

Seçenekler
Stil