PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ciğer Tavanın püf noktası : Süt..!

aytim
17.11.08, 09:05 PM
Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için;

[Only Registered Users Can See Links]

kuzu ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim.ardından kuşbaşı doğrayalım ve güzlece soğuk suda bolca yıkayalım..Bir süzgeçe alıp; suyunu süzdürdükten sonra,ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve
üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim.

1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım.Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım.Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için).

Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım.3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim.

Yanında kızarmış patates, ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..

Afiyet olsun..

Blackpearl
17.11.08, 10:07 PM
offffff bunu cok seviyorum bennn

kozakelebegi
26.04.10, 11:36 PM
Bende ciğerleri iyice yıkadıktan sonra sütte bekletirim. yumuşak olmaları için. un karışımına birazda mısır unu katarım benim bildiğim baharat katılmıyor sadece tuz katıyorum. unladıktan sonra fazla unlarını eliyorum ozaman yağa karışmıyor unlar.Kızgın bol yağda kızartırım.Kızardıktan sonra kuru soğan ve maydanoz karıştırıp servis yapıyorum

Hizli ve Öfkeli
26.04.10, 11:37 PM
Karnımda zil çalıyor abla gece gece nerdende gördüm bu paylaşımı :) teşekkürler paylaşım için..