PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnfaz için geri sayım başladı

Bhutan
14.04.08, 04:02 AM
Suudi Arabistan’da berberlik yapan Sabri Boğday (31), Mısırlı esnaf komşusunun “Allah’a küfür etti” suçlaması nedeniyle idam çezasına çarptırılmıştı. Bir tartışmanın ardından gelen suçlama sonucu infazı için gün sayılan Boğday’ın ailesi yetkililerden yardım bekliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanlığı’nın da Suudi yetkililerle diyaloğa geçmesi Hataylı aileyi az da olsa umutlandırdı. Ancak ortada hâlâ net bir sonuç yok.

Cidde’de berberlik yapan Boğday, terzilik yapan Mısırlı komşusuyla tartışmış ve kavganın ardından terzi, olay yerine gelen polislere, “Bu adam Allah’a küfür etti” şeklinde ifade vermişti. Suçlamanın ardından 13 ay tutuklu kalan Boğday hakkında idam kararı çıktı. Temyiz kararını bekleyen Boğday’ın başının kılıçla kesilerek idam edileceği bilgisi üzerine yasa bürünen Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde oturan ailesinde gergin bekleyiş sürüyor.

SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Boğday’ın eşi Muazzez Boğday (26), Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın devreye girmesinin kendilerini umutlandırdığını belirterek, “Bu girişimler sayesinde eşimin kurtulacağına inanıyorum. Umutsuzluğum umuda döndü. İyi bir haber güzel bir haber bekliyoruz. Çünkü, eşim suçsuz yere 13 aydır hapiste. Suçsuz yere idam edilecek. Bunun engellenmesini ve eşimin Türkiye’ye getirilmesini arzu ediyorum. Çocuğum öksüz kalmasın” dedi. Muazzez Boğday, Dışişleri’nden bir yetkilinin kendisini arayarak, “Kalbinizi rahat tutun, biz bu sorunu çözeceğiz” dediğini ifade etti.

BAŞBAKAN DEVREDE

Boğday ailesinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda görevli üst düzey bir yakınının da durumu Bakan Mehdi Eker’e anlattığı, Eker’in de pazartesi yapılan Bakanlar Kurulu’nda konuyu Erdoğan’a ilettiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan’ın “Bu konuyla bizzat ilgileneceğim. Sayın Cumhurbaşkanı Gül’e durumu anlatacağım. Ondan da yardım isteyeceğim” dediği belirtildi. Ardından da Suudi yetkililerle telefonla görüştüğü ifade edildi.
<!-- / message --><!-- sig -->