PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Para

HeaDTeam
18.11.11, 08:52 PM
Adamın birinin cebinde bir miktar parası var.Bu parayla bir kulübe gidiyor girişte kapıda 5 tl veriyor, içeride oyun oynuyor parasını ikiye katlıyor, çıkarken yine 5 tl veriyor.Başka bir yere gidiyor girişde 5 tl veriyor oyun oynuyor cebindeki parasını ikiye katlıyor, çıkarken kapıda 5 tl veriyor.Sonra başka bir yere gidiyor girişte 5 tl veriyor oyun oynuyor parasını ikiye katlıyor çıkışta kapıda 5 tl veriyor ve cebinde hiç para kalmıyor.Acaba adamın ilk girişte cebindeki para kaç tl idi?

Christ
18.11.11, 08:56 PM
kafa karıştıran uzun bi soru olsada 5 lirası vardır. girişte vermiştir ve bitmiştir.:D

HeaDTeam
18.11.11, 09:07 PM
Hayır Ama Biraz Uğraşsan Bulursun Herhalde

Lolipop
18.11.11, 09:19 PM
Anlayamadığım girişte para ödüyor ama çıkışta niye ödüyor,tuhaf geldi bana

HeaDTeam
19.11.11, 10:25 AM
Bahşiş Diyelim Biz Ona

laledevri
19.11.11, 04:36 PM
Adamın birinin cebinde bir miktar parası var.Bu parayla bir kulübe gidiyor girişte kapıda 5 tl veriyor, içeride oyun oynuyor parasını ikiye katlıyor, çıkarken yine 5 tl veriyor.Başka bir yere gidiyor girişde 5 tl veriyor oyun oynuyor cebindeki parasını ikiye katlıyor, çıkarken kapıda 5 tl veriyor.Sonra başka bir yere gidiyor girişte 5 tl veriyor oyun oynuyor parasını ikiye katlıyor çıkışta kapıda 5 tl veriyor ve cebinde hiç para kalmıyor.Acaba adamın ilk girişte cebindeki para kaç tl idi?

acaba 105 tlsi olabilirmi ilk giriste

Yok 105 degil 85 dogrumu tabi 105ide soruyorum yinede cünki ikiye katladigi parayi eksiltirsek 85tl kaliyor yanitiiz icin simdiden tesekürler

Sayin Rafetbatu :) sorunuza cevap yaptim yorum yokmu acaba dogrumu yalnismi cok merak ediorum tesekürler cevabinizi bekliyorum saygilarimla

ScoRPioN
29.11.11, 12:26 AM
13 küsür çıkıyor

laledevri
29.11.11, 04:44 AM
13 küsür çıkıyor

Gercekmi, benim hesabim zayiftir ben bütün rakamlari hesaplamistim hahhahaa