PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarot Hakkında Sorularınız

La Estrella
16.09.11, 10:56 PM
[Only Registered Users Can See Links]

Arkadaşlar taarıt hakkında bıurdan bana rahatlıkla soru sorabilirsiniz.Sorularınızı bekliyorum.Böyleliklee kafanızda herhangi bir soru olmaz.

Sağlıcakla kalın.

Azrail
16.09.11, 10:58 PM
İlk soruyu ben sormak istiyorum eğer mümkünse.

* Tarot Kartlarına Neler Sorulabilir?

La Estrella
16.09.11, 11:01 PM
İlk soruyu ben sormak istiyorum eğer mümkünse.

* Tarot Kartlarına Neler Sorulabilir?

Güzel bir noktaya değinmişsiniz Sayın Azrail.Hemen sorunuzu yanıtlıyorum :)

1.Bir konu veya beklenen bir gelişme hakkında o anki duruma dair sonuçlar.

2.Geleceğe yönelik olasılıklar ve görünümler.

3.Bir hedefe ulaşmak için veya bir problemi çözmek için öneri.

4.Bir gelişmenin ardındaki sebeplere,nedenlere ilişkin sorular.

5.Hangi kararın en iyisi veya en akıllısı olduğuna dair sorular.

6.Kendini tanımak ve anlamak için sorular.

La Luna
16.09.11, 11:03 PM
Madem Azrail arkadaşım karlara neler sorulabileceğini sormuş o zaman benden tam tersini sormak istiyorum.

* Tarot Kartlarına Ne Tür Sorular Sorulmamalıdır?

La Estrella
16.09.11, 11:05 PM
Madem Azrail arkadaşım karlara neler sorulabileceğini sormuş o zaman benden tam tersini sormak istiyorum.

* Tarot Kartlarına Ne Tür Sorular Sorulmamalıdır?

Lunacım :) Size bir örnek vererek veriyim bu sorunun cevabı yoksa çok uzun bir cevap olabilir :)

Eski Yunan 'da şöyle denirdi: "Bir kahine,karşılığında her türlü cevabı duymaya hazır olduğun soruyu sor" :)

Manolya
16.09.11, 11:07 PM
Canım bende soru sormak istedim :) Müsadenle :)

* Kartlardan Neler Öğrenebiliriz?

La Estrella
16.09.11, 11:14 PM
Canım bende soru sormak istedim :) Müsadenle :)

* Kartlardan Neler Öğrenebiliriz?

Müsade tabiiki senin canım :) Konuyu açar açmaz beni yanlız bıramadığınız için ve güzel sorular sorduğunuz için teşekkürler.

Gelelim sorunuza Sayın Manolyacım.

Kartlar bize herhangi bir konuyu resimsel olarak tasvir ederler,ancak isim veya yer belirtmedikleri gibi telefon numaraları,tarih,saat gibi konular hakkında da bilgilendirmez.Bazı üyelerim benden zaman istiyor yada isim istiyor malesef veremiyorum.Çünkü kartlar bize bu bilgileri göstermezler.Kartlarla tıbbi teşhislerde bulunmak da mümkün değildir.Ancak hepsinden önemlisi bir soruya " EVET " ya da " HAYIR " şeklinde cevaplar vermezler.Bu yüzden kartlar,herhanggi bir karara ilişkin yanlızca olasılıklar ve sonuçları konusunda yardımcı olarak ışık tutar,kararın sorumluluğunu ise soruyu sorana bırakırlar.

Manolya
16.09.11, 11:16 PM
Cevabın için çok teşekkür ederim canım :) Bayağı bilgilendim yani kahve falı gibi bilgi vermezler öyle mi?Doğru mu anladım?

Bir soru daha geldi aklıma hemen sormak istiyorum.

* Kartlara Günlük Hayattan Soru Sorulabilir mi?

La Estrella
16.09.11, 11:19 PM
Cevabın için çok teşekkür ederim canım :) Bayağı bilgilendim yani kahve falı gibi bilgi vermezler öyle mi?Doğru mu anladım?

Bir soru daha geldi aklıma hemen sormak istiyorum.

* Kartlara Günlük Hayattan Soru Sorulabilir mi?

İlgilendiğin için ben teşekkür ederim canım.Evet kahve falı gibi fazla bilgi vermez canım doğru anlamışsın.Ama tarot bakan kişiye göre değişir.Eğer hisleri aşırı kuvvetliyse günde söyler isimde :) Ama kartlar bunları kesinlikle göstermez.Dediğim gibi kişinin hisleriyle alakalıdır.

Gelelim soruna canım.Evet,Kartlara günlük hayattan soru sorulabilir canım.Herhangi bir kişiye ciddiyetle sorulacak her şey Tarotta da sorulabilir.

Azrail
16.09.11, 11:24 PM
Benden sonra heerkes açılmış maşallah :) Ama ilk ben sordum :) :27659f0609vy: Sorduklarınız sayesinde bende çok şey öğrendim.Yakında bende mi Tarot baksam bir erkek olarak :) Az kaldı çok ilgi göstermeye başladım ama geri durmaya çalışıyorum :)Aman çok konuştum ben bir soru dahha sormak istiyorum La Estrella :) Vermiş olduğunuz cevap için ve sorucağım soruyu yine cevaplıycağınız için şimdiden teşekkür ederim.

* Tarota Sağlığa İlişkin sorular Sorulabilir Mi?

HpCoder™
16.09.11, 11:25 PM
Tarot geleceğe dağir tahminlerde bulunuyor peki geçmişe dağir bulunabilirmi ?

La Estrella
16.09.11, 11:31 PM
* Tarota Sağlığa İlişkin sorular Sorulabilir Mi?

Evet tarotun çok meraklıları var Sayın Azrail.Erkeklerde bakıyor ve çok güzel bakanlarda var.Eğer isterseniz yardımcı olabilirim.Ben sorunuzu cevaplıyım.

Evet,Tarota sağlığa ilişkin sorular sorulabilir.Mesela,Tarot Kartına yeniden sağlığımıza kavuşmak için ne yapmamız gerektiği sorulabilir.Ancak şunu belirtmek isterim TAROT KARTLARI İLE ASLA TEŞHİS KONMAZ.Kartlar göstermez bu tür olayları.Manolyaya dediğim gibi eğer bilen varsa da bu kesinlikle bakan kişinin hislerinin güçlülüğüyle alakalıdır.

Tarot geleceğe dağir tahminlerde bulunuyor peki geçmişe dağir bulunabilirmi ?

Gelelim sizin sorunuza :)

Tarot geleceğe dair tahminlerde bulunuyor aynı zamanda geçmişe dair de bilgiler verebiliyor.

Angel
16.09.11, 11:37 PM
Böyle bir bölüm açtığınıza çok sevindim Sevgili İris :) Bende tarot öğrenmeye çalışıyorum çok güzel bilgiler edindim sizin sayenizde ve üyelerimin sorduğu sorular sayesinde.Bende bir soru yöneltiyim sizler :)

* Soru Ne Şekilde Sorulmalıdır?

La Estrella
16.09.11, 11:43 PM
Böyle bir bölüm açtığınıza çok sevindim Sevgili İris :) Bende tarot öğrenmeye çalışıyorum çok güzel bilgiler edindim sizin sayenizde ve üyelerimin sorduğu sorular sayesinde.Bende bir soru yöneltiyim sizler :)

* Soru Ne Şekilde Sorulmalıdır?

Tarotta yardımcı olabilirim Angelcım :) Yeterki siz isteyin :) Şimdi sorunuza cevap veriyim.

Olabildiğince açık ve beklentisiz.Tarot soru nasıl sorulmuşsa aynı şekilde cevap verir.Açık,ciddi bir soruya açık ve ciddiye alınabilecek bir cevap verir.Kim arzu ettiği yönde bir cevap almak için hazırlanmış bir soruyu yöneltirse,büyük olasılıkla istediği cevabı alır.Ancak yoğun arzunun etkisinde kalınarak yöneltilen sorularda veya başka herhangi bir nedenden dolayı yanlızca belli bir cevabın duyulması güçlü bir şekilde istendiğinde alınan cevabın doğruluk olasılığı oldukça düşüktür.

Kingdom
17.09.11, 12:15 AM
* Tarot Kartına Hangi Sıklıkta Soru Yöneltilebilir?

La Estrella
17.09.11, 12:20 AM
* Tarot Kartına Hangi Sıklıkta Soru Yöneltilebilir?

Temel kurala göre : " Az olan özdür".Kim önemli konulara ilişkin seyrek kart açarsa,gelen cevap,aynı konu için her gün kart açan birisinin aldığı cevaplara göre çok daha dikkate almaya değer olacaktır.Bende Tarot bölümüne bir kural koydum biliyorsunuz ki :) 15 günde bir bakılabilir ama normali 30 günde bir olmalıdır.Açıkçası çok sık tarot bakılmamalıdır.

Kingdom
17.09.11, 12:24 AM
Cevabınız için çok teşekkürler.Çok mantıklı bence herşeyin azı ve özü gerekli. Bir soru daha sormak istiyorum.Bu soruyu çok merak ediyorum.Bakalım sizin yorumunuz ne olacak?

* Ters Açılan Kartlar Nasıl Yorumlanır?

La Estrella
17.09.11, 12:31 AM
Cevabınız için çok teşekkürler.Çok mantıklı bence herşeyin azı ve özü gerekli. Bir soru daha sormak istiyorum.Bu soruyu çok merak ediyorum.Bakalım sizin yorumunuz ne olacak?

* Ters Açılan Kartlar Nasıl Yorumlanır?

Soru sorduğunuz için ben teşekkür ederim Süper Modum :)

Ters olan kartlar,yani baş aşağı olarak açılan ,bazı tarot uzmanlarınca "normalden" farklı yorumlanır.Bu özel durumu yorumlamanın çeşitli yolları vardır:

1.Bu durum dikkate alınmaz ve ters duran kart düzeltilir.

2.Ters duran kart,küçük bir farkla doğru duruşundaki şekliyle değerlendirilir,işaret edilen şey her ne ise o konuyla ilgili bir "takılma,tutukluk" olduğu şeklinde yorumlanır.

3.Kartın tepetaklak olması durumuna aksine delalet eden bir anlam yüklenir ve bu yüzden ağırlıklı olaran olumsuz anlamıyla yorumlanır.

Tarotun kesin kuralları olmadığı için herşey bu yollardan birini seçen yorumcuya bağlıdır.Ben şahsen birinci veya ikinci alternatiften birini seçmenizi ve birisine karar verinceye kadar bu alternatifleri denemenizi öneririm.(Tarot bakmaya başlayanlar için)

Angel
17.09.11, 01:10 AM
Bu soruyu sormamın nedeni tarot destelerimin içindeki kağıtta kartların sool elle çekilmesi gerektiği yazıyor.Şimdiden teşekkürler

* Tarot Kartları Neden Sol Elle Çekilir?

La Estrella
17.09.11, 01:12 AM
Bu soruyu sormamın nedeni tarot destelerimin içindeki kağıtta kartların sool elle çekilmesi gerektiği yazıyor.Şimdiden teşekkürler

* Tarot Kartları Neden Sol Elle Çekilir?

Güzel bir soru :) Angelcım :)

Çünkü tasviri olarak bakıldığında kalple ilişki olarak görülür ve bedenin sol tarafı çok eski çağlardan beri sezgisel yönle ilişkilendirilir.Solaklarda bu nedenle kartları yine sol elleriyle çekmelidir.

Angel
17.09.11, 01:14 AM
Cevap için teşekkürler.Bu soruuyla ilişkin bir soru daha sormak istiyorum.

* Farkına Varmadan Sağ Elle Çekilen Kartların Söylemleri Yanlış Mıdır?

La Estrella
17.09.11, 01:16 AM
Cevap için teşekkürler.Bu soruuyla ilişkin bir soru daha sormak istiyorum.

* Farkına Varmadan Sağ Elle Çekilen Kartların Söylemleri Yanlış Mıdır?

Tabiiki de Hayır.Tarotta raslantı veya kendiliğindenlik kurallardan daha önemlidir.Kim spontane bir şekilde kurallara rağmen birşey yapmışsa,yanlış birşey yapmış sayılmaz :)

Orora
17.09.11, 01:18 AM
Bende bir soru sormak istiyorum müsadenizle.Çok teşekkürler çok güzel açıklamalarınız var La Estrella.

* O Anda Orada Olmayan Birisi İçin Kart Açılabilir Mi?

La Estrella
17.09.11, 01:21 AM
Bende bir soru sormak istiyorum müsadenizle.Çok teşekkürler çok güzel açıklamalarınız var La Estrella.

* O Anda Orada Olmayan Birisi İçin Kart Açılabilir Mi?

Evet,yapılabilir,izin alınmışsa veya haklı bir ilgi söz konusuysa.Örneğin,bir insanla ilişkisi olan birisi bu ilişkinin durumu hakkında bir şey öğrenmek istediği için kart açtırabilir.Ancak sansasyon olsun diye,sadecee merakından diğerinin özel hayatına burnunu sokmak için ise,kartlar değersizlerdir.

Biliyorsunuz ki sizler yanımda olmadığınız için ben sizin için kart açılımı yapıyorum.Bir örnek veriyim mesela.Size diyorum ki sayıları ve bütün bilgileri siz verin.Çünkü sizin izninizle iletişimizle olması gerekli.Yoksa bende bilirim kendim çekmeyi kartları :)

Orora
17.09.11, 01:23 AM
Haklısınız :) Yani izin olmalı ve iletişimli olmalı diyorsunuz :) O zaman bir tane daha sormak istiyorum.

* Kartlar Başkasına Çektirilebilir Mi?

La Estrella
17.09.11, 01:24 AM
Haklısınız :) Yani izin olmalı ve iletişimli olmalı diyorsunuz :) O zaman bir tane daha sormak istiyorum.

* Kartlar Başkasına Çektirilebilir Mi?

Evet çektirilebilir.Eğer birisi içsel olarak çok heyecanlı ve gerilimliyse veya soruya alabileceği cevaba ilişkin aşırı beklentiliyse,kartların kendisine yakın,sevdiği bir başkasın tarafından çekilmesi,açılması ve yorumlanması çok daha iyi olacaktır.

Manolya
17.09.11, 01:28 AM
* Kartların Verdikleri Cevaplar Ne Kadar Süre İçin Geçerlidirler? Ne Kadar Bir Zaman Dilimine İlişkin Soru Sorulabilir?

Kara_Sevda
17.09.11, 01:29 AM
Merakımı bağışlayın La Estrella.Bende bir soru yöneltcem size :) Bir arkadaşım var tarota çok meraklı,meraklı derken bakmasını bilmiyor,sadece kartları tanımaya çalışıyor.İlerleyen zamanlarda tarot falı öğrenmek isteyenlere ait bir bölüm açacakmısınız? Duysa arkadaşım artık başınızın etini yer,takmış kafasını bir hayli bu konuya :)

La Estrella
17.09.11, 01:34 AM
* Kartların Verdikleri Cevaplar Ne Kadar Süre İçin Geçerlidirler? Ne Kadar Bir Zaman Dilimine İlişkin Soru Sorulabilir?

Zaman faktörü,tamamen sorunun kendisiyle ilişkilidir.Genel kural olarak kartların öngörüsü üç ile altı ay arasındaki bir zamanı kapsar.Ama ev yada iş değiştirmeye yönelik sorular sorulursa zaman süreci uzarken,on dört günlük bir tatil söz konusu ise zaman daha kısa olcaktır.Bunun ötesinden bazı kartların zamansal yönleri vardır:

Değnek Sekizlisi ve Araba zamanı kısaltırlar.

Buna karşın Tılsım Sekizlisi sabır talep ederken, Kılıç Dörtlüsü ve Asılan Adam yöneltilen soruya dair gelişmelerin önemli gecikmeleri olabileceğine işaret eder.

(Bu söylediğim kartlar yeni başlayanlar için bir ipucudur)

Manolya
17.09.11, 01:38 AM
Açıklayıcı bilginiz için teşekkür ederim.Şuan kuzenim yanımda oda tarota yeni başlayanlardan.Size bir soru sormamı istedi eğer sakıncası yoksa.Bildiğiniz gibbi her tarotun içinde minik bir kitapçık vardır.Burda kartın anlamları yazar.Benim sorum bununla ilgili.

* Pek Çok Anlamı Olan Kartların,Bir Açılımda Hangi Anlamının Daha Önemli Olduğunu Nereden Bilebiliriz?

La Estrella
17.09.11, 01:46 AM
Açıklayıcı bilginiz için teşekkür ederim.Şuan kuzenim yanımda oda tarota yeni başlayanlardan.Size bir soru sormamı istedi eğer sakıncası yoksa.Bildiğiniz gibbi her tarotun içinde minik bir kitapçık vardır.Burda kartın anlamları yazar.Benim sorum bununla ilgili.

* Pek Çok Anlamı Olan Kartların,Bir Açılımda Hangi Anlamının Daha Önemli Olduğunu Nereden Bilebiliriz?

Kuzeninizi kutlarım güzel bir soruya değinmiş Manolyacım.Tarotların içinde bulunan kitapçıklara pek güvenmeyin genelde kafanızı karıştırır ve malesef kartı yorumlamanızı zorlaştırır.Kısacası Kitapçıktan yararlanmanızdan yana değilim.Peki,kitaptan yararlandınız diyelim işte benim söyliceklerimle aynı noktaya gelicek bir cevap veriyim size.

Sorunun cevabı "SEZGİSEL OLARAK".Bir yorumcu olarak,bir kartın o zamana değin hiç önemsemediğiniz bir yönünü birdenbire özellikle vurgulamaya başlar.Yani farklı farklı kartlar aynı anlamı veriyordur.Ne diyeceğinizi bilemediğiniz,sessiz kaldığınız zamanlarda bizzat kartlar size yardım edecektir.

Merakımı bağışlayın La Estrella.Bende bir soru yöneltcem size :) Bir arkadaşım var tarota çok meraklı,meraklı derken bakmasını bilmiyor,sadece kartları tanımaya çalışıyor.İlerleyen zamanlarda tarot falı öğrenmek isteyenlere ait bir bölüm açacakmısınız? Duysa arkadaşım artık başınızın etini yer,takmış kafasını bir hayli bu konuya :)

Kartlara iyice odaklandın Kara Sevdacım.Kartlara meditasyon uygulasın onlarla içli dışlı olsun biraz :) Yanında götürsün her nereye gidiyorsa.Sonra aralarında bir bağ olacaktır bunu arkadaşınız hissedecektir.Bu bağğı hissettikten sonra kartlar ona yardım edicektir.

Gelelim sorduğunuz soruya :) Evet açmayı düşünüyorum :) Ama aslında tarot fazla öğretilmez çünkü tamamen sezgisel bir mevzudur.Üniversitem açıldı biliyorsunuz ama uzun bir tatile girdiğimde açıcam :) Uzun süre gerekli bu konu için :) Sorunuz için teşekkürler

La Estrella
17.09.11, 01:48 AM
Çok güzel açıklıyorsunuz :) Siz böyle açıklamalarda bulundukça benim soru sorasım geliyor :)

* Kartların Yorumlanmasında Ne Gibi Kalite Farklılıkları Olabilir?

La Estrella
17.09.11, 01:52 AM
Çok güzel açıklıyorsunuz :) Siz böyle açıklamalarda bulundukça benim soru sorasım geliyor :)

* Kartların Yorumlanmasında Ne Gibi Kalite Farklılıkları Olabilir?

Yorumun kaliitesi elbette yorumlayanın ufkunun genişliğine bağlıdır.Dar bir dünya görüşüyle yaşayan birisi kartları da bu dar sınırlar içinde yorumlayacaktır.Ayağı yere basmayan birisi,sağlam,pratik ve işe yarayabilecek sonuçlara gitmekte zorlanacaktır.Ayrıca soruyu soranın olgunluğuda çok önemlidir.Bu yüzden ben herkese açılım yapmıyorum ve 18 yaş sınırını uygun gördüm.

Sorularınız içinde ben teşekkür ediyorum.

La Luna
17.09.11, 02:00 AM
Ben yokken ne kadar soru sorulmuş :) Ne kadar çok merak eden varmış :) İris Modum tebrik ederim bütün soruları ve cevapları okudum.Benimde aklıma bir soru geldi.Yorulmuşsunuzdur ama :(

* Bir Kart Yorumcusunun Tahmin Yürütemeyeceği Veya Yürütmemesini Gerektirecek Kehanet Sınırları Var Mıdır?

La Estrella
17.09.11, 02:05 AM
Ben yokken ne kadar soru sorulmuş :) Ne kadar çok merak eden varmış :) İris Modum tebrik ederim bütün soruları ve cevapları okudum.Benimde aklıma bir soru geldi.Yorulmuşsunuzdur ama :(

* Bir Kart Yorumcusunun Tahmin Yürütemeyeceği Veya Yürütmemesini Gerektirecek Kehanet Sınırları Var Mıdır?

Evet çok merak eden varmış Lunacım bende şaşırdım.Hiç beklemiyordum :) Biraz yoruldum ama seve seve yapıyorum ben işimi :)

Sorunun cevabına gelince " EVET".Kartları yorumlayan kişi,sanılanın aksine bir falcıdan çok,aslında onların resimsel dilinden anlayan ve onları danışana tercüme eden bir tür tercümandır :) BBu noktada bir rüya yorumcusu gibidir.Zaten tarot bakanların çoğu yani sezgileri yüksek olan kişiler rüyalarıda yorumlayabilir :) İfade ettiği şeyin anlamı,şimdiki veya gelecek zamandaki gelişmelerin bir bütün içinde birbirleriyle ilişkilendirilmesidir.İfade edilen şeyler,resimler tasvir ve ona ilişkin deneyimle sınırlıdır.

La Luna
17.09.11, 02:07 AM
Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim Modum.Bir soru daha gelsin benden :)

* Kart Yorumlamak Öğrenilebilir Mi?

La Estrella
17.09.11, 02:11 AM
Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim Modum.Bir soru daha gelsin benden :)

* Kart Yorumlamak Öğrenilebilir Mi?

Seve seve cevaplarım canım ne kadar varsa sor bakalım :)

Evet,öğrenilebilir.Tarot,tıpkı rüyaların dilinde de olduğu gibi öğrenilebilir resimsel bir dildir.Aynı bir yabancı dilin öğrenilmesinde olduğu gibi,kafa karıştıran bir başlangıç evresi,henüz dili akıcı konuşamadığımız için önemli krizleri vardır.Bu krizleri yadsıyan bir kişi,çok çabuk havlu atarak ya kendisini (kabiliyetsiz olduğunu düşünerek) yada Tarotu (Kartlar kesinlikle uyduruyor diyerek) suçlayabilir.Eğer bu krizlere rağmen devam ederse,bu semboller dilinin muhteşem anlam derinliğine hakim olmayı başaracaktır.

La Luna
17.09.11, 02:15 AM
O zaman soru sormaya devam ediyorum :)

* Kartları Yorumlamayı Nasıl Öğrenebiliriz?

La Estrella
17.09.11, 02:19 AM
O zaman soru sormaya devam ediyorum :)

* Kartları Yorumlamayı Nasıl Öğrenebiliriz?

Bazılarına göre kartlara bakarak ve o resimlerin bakan kişide birden bir çağrışım yapmasını beklemek yeterlidir.Buna sezgisel yöntem denmektedir.Yazının daha yaygın olarak kullanılmadığı zamanlarda,insanların henüz daha resimleri okudukları dönemlerde bu kesinlikle yerinde bir öneriydi.Ancak artık harfleri mükemmel bir şekilde okuduğumuz ve resimsel okumayı unuttuğumuz bu çağda bu yol pek çok insan için zordur.Bu yöntem,genellikle kişiler görmeyi arzu ettikleri şeyleri görmeye yatkın olduklarından doğğal olarakta görmek istedikleri şey her ne ise onu Tarotunun cevabı olarak okumalarına da neden olabilir.

Aynı yeni bir yabancı dil öğrenirken yapılması gerektiği gibi,önce kısa cümleler kurmayı öğrenmek,yani Tarotta kartların anlamlarına kısa adımlarla aşina olmak ve önce gerçekten kastedilen anlamdan emin olarak ilerlemek önerilir.Bu,kişinin önce resimlerde canlandırılanların anlamlarını ve onların geleneksel sembolizmlerine ilişkin biçimleri öğrenmesi demektir.Daha sonra kişinin kartlara dair kendine özgü,belki daha derin ve kapsamlı bir anlayış geliştirmesi ve onlarla kendi yöntemiyle uğraşması doğal bir sonuç olacaktır.

Tarot öğrenmek için birbirini kısmen tamamlayan değişik olasılıklar vardır :

1.Metodik gidilebilir ve her kartın anlamı tek tek öğrenilebilir.Bu çoğumuza sıkıcı geldiği için pek az insan bu yolu seçmektedir.

2.Önce sınırlı miktarda,örneğin yanlızca Büyük Arkana'nın 22 kartı ile Haç gibi açılımlaarı deneyerek çalışmak ve önce bu kartları kavramak tercih edilebilir.

3.Her gün " Günün Kartını" çekerek ve onun anlamını,içeriğini günlük hayatın akışı içinde deneyimleyerek günlük antremanlarla kartlara alışkanlık kazanılabilir.

4.Kartlar uygulamaa yapılarak öğrenilebilir.Bunun için,kartların açılımlarda bulundukları pozisyonlara özgü anlamlarını anlatan kitaplar seçilir.

Bunlara ilaveten,açılımlarda gelen kartların bir yere not edilmesi ve onların işaret ettikleri olaylara bir süre sonra dönüp bakılması tavsiyemdir.

Böyle bir soru için teşekkürler Lunacım.Böylelikle tarota başlayan arkadaşlara bir yardımın oldu :)

La Luna
17.09.11, 02:38 AM
Açıkçası ben resimlere odaklanıp yorumlayamıyorum gerçeken çok zor bir iş.Bayağıda emek isteyen bir iş.Çok teşekkür ederim aydınlattığınız için Modum.

* Tarot Öğrenmek İnsiye Olmayı Gerektirir Mi?

La Estrella
17.09.11, 02:41 AM
Açıkçası ben resimlere odaklanıp yorumlayamıyorum gerçeken çok zor bir iş.Bayağıda emek isteyen bir iş.Çok teşekkür ederim aydınlattığınız için Modum.

* Tarot Öğrenmek İnsiye Olmayı Gerektirir Mi?

Hayır.Eğer kartlar doğru anlaşılırsa Tarotun kendisi,zaten bir insiye yoludur.Burada söz konusu olan şey kart açabilmek değil,22 Büyük Arkana kartının derin sembolizmine vakıf ve birbirleriyle olan ilişkilerinin yapısına hakim olabilmektir.

Angel
17.09.11, 05:02 PM
* Kartlar Bize Nasıl Olup Da Anlamlı Cevaplar Verebilir?

La Estrella
17.09.11, 05:09 PM
* Kartlar Bize Nasıl Olup Da Anlamlı Cevaplar Verebilir?

Açıktır ki bu fenomen öyle tatmin edici bir şekilde açıklanamaz.Ancak buna ilişkin bir görüşü sunmak istiyorum size.

Bilinçdışının zaman mekan ilişkisi bilincimizinkinden farklıdır ve pek çoğumuzun geleceğe yönelik rüyalarımızda ve önsezilerimizde deneyimlediği gibi şimdiki zamanın en uç sınırlarında gezinebilir.Bilincin dili kelimelerden oluştuğu gibi,bilinçdışıda resimlerle konuşur.Tarot kartlarını ruhumuzun bu resim dilinin,bilinçdışının konuya nasıl gördüğünü tarif eden alfabesi gibi düşünebiliriz.Mesajı anlayabilmek için bilincin yapması gereken tek şey bilinçdışının dilini öğrenmektir.

laledevri
13.11.11, 12:17 AM
benim yeni aldigim tarot kartlarinda kisacasi birseyler yaziyor ve sorumun cevabimi pek nlamiyorum ben, hisedebiliyrum ama okumadansadece resmine b akarsam. ama soruyla yazinin anlamini bi araya getiremyorum pek sebebi ne olabilir

ve insan kendi tarot kartlrinda falin bakamazmis görüp hiseemzmis dogrumu

kahvede baktirdim arkadasima bir cogu kez ama anlamadigim her baktiginda baska bir sey söylüyor

kusurabakma cok soru sordum ama cok ilgimi cekiyor, bu konu bilgisayrda bazen bakiyorum kendi kartalrimla bakinca ve sanal ortamidaki tarot falina bakiyorum hangis daha anlayisli yani dogru olabilirki

La Estrella
13.11.11, 01:16 AM
benim yeni aldigim tarot kartlarinda kisacasi birseyler yaziyor ve sorumun cevabimi pek nlamiyorum ben, hisedebiliyrum ama okumadansadece resmine b akarsam. ama soruyla yazinin anlamini bi araya getiremyorum pek sebebi ne olabilir

ve insan kendi tarot kartlrinda falin bakamazmis görüp hiseemzmis dogrumu

kahvede baktirdim arkadasima bir cogu kez ama anlamadigim her baktiginda baska bir sey söylüyor

kusurabakma cok soru sordum ama cok ilgimi cekiyor, bu konu bilgisayrda bazen bakiyorum kendi kartalrimla bakinca ve sanal ortamidaki tarot falina bakiyorum hangis daha anlayisli yani dogru olabilirki

Öncelikle eğer bir tarot desteniz var ise bunu kimseyle ama kimseyle paylaşmayınız onlar sizin enerjinizle etkin oluyorlar.Onları her zmaan yanınızda taşımalısınız böylece daha fazla aranızda bir bağ olur.Tarot kitabını kullanmanızdan yana değilim.Orda ne görüyorsanız ne hissediyorsanız o önemli çünkü kartlarınız sizin enerjinizle aktif haldeler.Ayrıca tarot kartlarınızı tahta bir kutuya ya da kırmızı veya siyah bir kumaşın içinde saklayınız.Kartlar bebek gibi ilgi isterler onlarla ne kadar iç içe olursanız o kadar iyi iletişim kurarsınız.

Gelelim odaklanma olayına.Kartlarınız yeni ise daha sizden tam enerji alamamıştır.Kartlarınıza yavaş yavaş odaklanın mesela hergün bir kartı alın elinize ne hissediyorsunuz resimler size neyi anlatıyor bunları çözmeye çalışın.Tarot birden aktif hale gelmez zaman isteyen birşey birde aranızdaki bağ çok önemli.

Biliyorsunuz ki bir çok çeşit tarot kartı mevcut.Kartlarınız çok severek aldıysanız ve onu benimsediyseniz aranızda güzel bir bağ olur ama kartlarınızın şekli hoşunuza gitmiyorsa kartlarınızı denize atıp sevdiğiniz bir deste alın.Birde her deste alınmaz.Peri tarotu,çingene tarotu ve Katana destesini almanızı önermiyorum.Çünkü onlar çok fazlaa his isteyen kartlardır ve zor kartlardır.Size önerim klasik tarot almanız.Kendinizi bununla geliştirin sonra ilerleme kaydederseniz.Yeni bir deste alabilirsiniz.Ama kendinizi geliştirmek çok kısa bir zaman almıyacaktır.

Kendi kendinize de bakarsınız bu sizin ve kartlarınız arasındaki iletişimle alakalıdır.İletişimde olun kartlarınızla ki size yardımcı olabilsinler.

laledevri
13.11.11, 01:35 AM
sevgili esterella bu konuda sormak istedigim, kartlar icinde gectigi gibide kulana bilirmiyim, ve sordugum sorulari sormak istedgim kisiye sorar gibimi sorucam yoksa kartlarami soru sorucam direk saygilarimla

La Estrella
13.11.11, 01:57 AM
sevgili esterella bu konuda sormak istedigim, kartlar icinde gectigi gibide kulana bilirmiyim, ve sordugum sorulari sormak istedgim kisiye sorar gibimi sorucam yoksa kartlarami soru sorucam direk saygilarimla

Kullanabilirsinizz tabiikide ilk başta öyle başlayın isterseniz daha sonra yavaş yavaş kartları tanıdıkça odaklanmaya geçin sonra kendi hislerinizle yola devam edebilirsiniz.Kaartlarınıza sorucaksınız sevgili Leyla hanım.Birde şunu unutmayınız ki aynı soruları tekrar tekrar sormayınız.Kartlarınızı küstürürsünüz.Onlara güvenmediğinizi hissedebilirler.Başkasına bakarken de 15-30 gün geçeemeden bakmayınız.

laledevri
18.11.11, 03:01 AM
Itiraf bölümünden cikamadigim icin okumadim cevaplarinizi. yni okudum. Benim aldigim kartlar aldigim gün actim baktim bir tek hosumada gitmiyor degil. ama benim aldigim tarot kartlari crowley tarot kartlari iriscim bu kartlar zormu ki. birde kutum yoksa siyah ipeksi bir sirf siah basörtüye sarsam olurmu naylon gibi ama ona saricamda simdi o yüzden soruyorum.

La Estrella
18.11.11, 03:04 AM
Itiraf bölümünden cikamadigim icin okumadim cevaplarinizi. yni okudum. Benim aldigim kartlar aldigim gün actim baktim bir tek hosumada gitmiyor degil. ama benim aldigim tarot kartlari crowley tarot kartlari iriscim bu kartlar zormu ki. birde kutum yoksa siyah ipeksi bir sirf siah basörtüye sarsam olurmu naylon gibi ama ona saricamda simdi o yüzden soruyorum.

Bana göre olur.Cernunnos kardeşim bu mesajınıza cevap verirse daha iyi olur çünkü o benden daha bilgili bu konuda

Charmed
18.11.11, 03:09 AM
Bana göre olur.Cernunnos kardeşim bu mesajınıza cevap verirse daha iyi olur çünkü o benden daha bilgili bu konuda

Estağfurullah İriscim :) Crowley Tarot, Rider Waiteden sonra en unlu tarottur, enerjisi biraz karamsar ve negatif gelebilir ama hoşunuza gidiyorsa sorun yoktur :) Siyah olması tercihen, olmazsa başka renk de olur. Ama ne olursa olsun kumaş 100% doğal olmalıdır. Kutu olsa kutunun materyali de doğal olmalı :)

laledevri
18.11.11, 03:25 AM
Negativ gelebilir diyosunuz ya nasil negativ anlaya biliyorum aslinda cünki sordugum sorulara bazen gick gicik cevaplar verior. ben bunu suya atsammi ki. ne dersin. yada gelebilir derken ne kast ettiniz, ve kendi kutusuna duruyor kartlar, dogadir sanirim. birde basörtü heralde bilmiyrum 10%mi degilmi ama ipeksi gibi

Charmed
18.11.11, 03:28 AM
Negativ gelebilir diyosunuz ya nasil negativ anlaya biliyorum aslinda cünki sordugum sorulara bazen gick gicik cevaplar verior. ben bunu suya atsammi ki. ne dersin. yada gelebilir derken ne kast ettiniz, ve kendi kutusuna duruyor kartlar, dogadir sanirim. birde basörtü heralde bilmiyrum 10%mi degilmi ama ipeksi gibi

Şöyle ki bu tarotu hazırlayan kişi Aleister Crowley karanlık ilimlerle uğraşan biriydi o açıdan bazıları onun tarotunu negatif bulur.. Suya atmayın birine hediye edin, suya atarsanız bir daha tarot bakamayabilirsiniz!
Kutu karton kutuysa yeterli olmaz, ahşap kutu tercih edin. Ve ipeksi olması da yetmez, 100de yüz doğal kumaş olması lazım. Pamuk olabilir, keten olabilir.. İpek daha iyi olur. Ben destem için kırmızı kadife kullanıyorum. Kadifeye sarıp ahşap kutusuna koyuyorum :)
Bu arada yeni bir tarot almak isterseniz internetten Universal Waite resimlerine bakın.

laledevri
18.11.11, 03:37 AM
Ben ahsap kut ne bilmiyorum tercümen yapicam simdi almancaya, anladim neden hosuma gitmedigini, acikcasi sinirimi bozuyordu cünki biraz, peki hediye edecegim kiside begenmezse ve kulanmasini ve lantini bilmeyerek baskasina gösterirse yada inanmazsa bu benim sorunum olmaz degilmi ben uyaririm onu ama o inanmayip gösterirse bana etkisi olabilirmi cünki kartlari ben veriyorum ya o yüzden soruyorum

Charmed
18.11.11, 03:42 AM
Ben ahsap kut ne bilmiyorum tercümen yapicam simdi almancaya, anladim neden hosuma gitmedigini, acikcasi sinirimi bozuyordu cünki biraz, peki hediye edecegim kiside begenmezse ve kulanmasini ve lantini bilmeyerek baskasina gösterirse yada inanmazsa bu benim sorunum olmaz degilmi ben uyaririm onu ama o inanmayip gösterirse bana etkisi olabilirmi cünki kartlari ben veriyorum ya o yüzden soruyorum

Ahşap kutu - Tahta kutu demek :)
İşte o yüzden gerçekten bakacak ve onlara saygı duyacak birine verin hem kartlar ziyan olmasın hem siz sorun yaşamayın :)

laledevri
18.11.11, 10:22 AM
Anladim cok tesekür ederim yardiminiz icin. Ben egerki anlayan kimseyi bulamazsam sya atim yinde bir sorun olmaz heralde dimi. Cünki burda kartlarla ilgilenen pek kimse yok ve saygi duyacagini pek sanmiorum kimsenin. benim kadar önem vereceklerini düsünmüyorum. benim kartlarim benim icin cok degerli sadece bazen iyi yorum alsamda bazende pek iyi yorum alamiyrum ama herzamanda egativ cikmaya bilirmi. Hep negativ seylermi söylüyor bu kartlar sizi cok mesgul ettim cevaplariniz icin cok tesekür ederim ben sadece bu kartlri gönül rahatliyla kulanmak icin ögrenmek istedim ki sebebini anlamak icin ögrenmek icin :)

laledevri
18.11.11, 01:01 PM
Iriscim arkadasimin yorumlari icin tessekür ediyorum öncelikle,
eger bir soru daha sorabilirsem size.
benim kartlarim hakkinda arkadasimiz dedi ya kartlari suya atmayin iyi kulanacak güvenilir birine verin özelikle benim kartlarimi, egerki ben bu kartlara özen vererek bakacak kimseyi bulamazsam.
bu crowley tarot kartlari bende durupta baska bir kart alirsam ne gibi sorun olur.
2 deste kartin evde olmasi ne gibi sorunlar aca bilir?
Bunu gercekten cok merak ediyorum.
Sorularimin cevabi icin simdiden cok tesekür ediyorum iriscim

Charmed
18.11.11, 03:03 PM
Siyah bir beze sarıp evinizin bir koşesinde de tutabilirsiniz sorun olmaz. Her zaman negatif cevap vermez ama negatif bir etkisi vardır işte o destenin.. Benim evimde mesela 4 tane tarot, 5-6 tane orakıl ve bir sürü kehanet aleti var. Kesinlikle sorun olmayacaktır.

La Estrella
18.11.11, 04:15 PM
Gerekli cevabı verdiğiniz için teşekkür ederim Cernunnos kardeşim.

Charmed
18.11.11, 04:19 PM
Rica ederim sevgili Estrella :)

laledevri
18.11.11, 07:08 PM
Cok tesekür ederim cernonus gercekten yardiminiz ve ban vakit ayirdiginiz icin cok sevindim. yardimlariniz icin cok mutlu oldum. benim icin cok önemliydi cünki. iiscim saada cok tesekür ederim bn vakit ayirdiginiz icin cok mutlu oldum dediginiz gibi yapicam

gmzli
18.11.11, 08:19 PM
Bu tür araçların olacak olayları hızlandırdırğını duymuştum acaba sizler böyle şeyler yaşadınız mı ??

La Estrella
19.11.11, 03:09 PM
Bu tür araçların olacak olayları hızlandırdırğını duymuştum acaba sizler böyle şeyler yaşadınız mı ??

Bu tür araçlar derken tarottan mı bahsediyorsunuz?Eğer tarottan bahsediyorsanı şahsen ben yaşamadım.

gmzli
19.11.11, 05:55 PM
Bu tür araçlar derken tarottan mı bahsediyorsunuz?Eğer tarottan bahsediyorsanı şahsen ben yaşamadım.

Tarot kartları, Katina destesi gibi çeşitli destelerin kişinin hayatında olacak olumsuz olayları çabuklaştırdığını okumuştum bir yerde. O yüzden sorma gereği duydum acaba gerçeklik payı var mı bu durumun diye.

La Estrella
19.11.11, 06:09 PM
Tarot kartları, Katina destesi gibi çeşitli destelerin kişinin hayatında olacak olumsuz olayları çabuklaştırdığını okumuştum bir yerde. O yüzden sorma gereği duydum acaba gerçeklik payı var mı bu durumun diye.

Bu konu hakkında çok fazla bir bilgim yok ama bu konuyu araştırcam ve sizle paylaşıcam.Teşekkürler.