PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kahve Falı

La Estrella
09.08.11, 01:54 AM
Bin yıla yakın süredir,Orta Doğulu ve Afrikalı falcılar arasında en yaygın kehanette bulunma yöntemidir.Nispeten kolay yorumlanabilir sembolleri sayesinde kahva falı,gelecekten çabuk ve etkileyici şekilde haber vermesiyle,bugün de önemini aynen korumaktadır.

Dün,bugün ya da yarına yönelik bilgi edinmek için kahve falı bakmak kulağa ilgi çekici bir oyun gibi gelse de işin aslı öyle böyle değil.Kahve falı bakmaktan,yani telve okumaktan kasteettiğim şey,biri kahvesini içtikten sonra fincanın dibindeki telve kalıntılarına bakmak ve psişik yeteneklerini kullanarak semboller üzerine anlatımları iç sesiyle yorumlayarak kehanette bulunmaktır.

Kahve falı geleceğinin ne kadar eskiye dayandığını kesin olarak bilmiyor.Ancak gelenekçi bir inanışa göre bu uygulamanın kökleri M.S 1000'li yıllara kadar uzanıyor.Kahvenin gücü,kullanıldığı çevrenin ruhsal gelenekleri çerçevesinde fark edilmişti.Çok geçmeden de gaipten haber vermek amacıyla kullanıldı.

Kahve falı Orta Asya'da,Kuzey Afrika'da,Arabistan'da ve Akdeniz kıyısındaki diğer ülkelerde halaa çok yaygındır.Bunun nedeni basit;Kahve,Arap ülkelerinde çıktı.Eski İstanbul'da,köşklerde yaşayan köklü aileler ev işlerine ve çocukların eğitimine yardımcı olmak için Arap dadılar tuttular.Kahve içip fal bakmayı seven bu kadınlar hemen her gün fal okuma seansları yaparlardı.Köşkün çocukları görerek ve duyarak öğrenir,fal kültürü bu şekilde kuşaktan kuşağa yayılırdı.

Angel
09.08.11, 01:56 AM
Çok güzel açıklamada bulunmuşsunuz Modum.

Bişey sormak istiyorum kahve falına herkes bakabilir mi?

La Estrella
09.08.11, 02:04 AM
Çok güzel açıklamada bulunmuşsunuz Modum.

Bişey sormak istiyorum kahve falına herkes bakabilir mi?

Evet...Fal bakmayı herkes öğrenebilir,bu gerçeği gözardı etmeyin.

Unutmamanız gereken en önemli şey şu;her işte olduğu gibi kahve falı bakmayı da,ne kadar sık yaparsanız o kadar ustalaşırsınız.

Bir de ne görmeyi umduğunuz değil,telvelerin şekillerinde ne gördüğünüz önemli olan.Bana,insanlara karşı daima dürüst olmam ve ne görüyorsam onu söylemem gerektiğini öğrettiler.Şimdiye kadar bunu yaptım bundan sonra da bunu yapacağım.

Boş bir kahve fincanına ilk baktığımızda sadece telve kalıntılarını görürsünüz.Daha dikkatli bakınca ve algılarınızı açtığınızda farklı olarak ne görüyorsunuz?Bir yüzük mü?Biri evlenmek üzere mi?Ya o kuşa ne demeli?Yolda iyi bir haber mi var yoksa?Sembolleri gördükten sonra onları yorumlamaya başlayın.

Ailenize ve arkadaşlarınıza fal bakarak pratiğinizi artırabilirsiniz.Kısa sürede bu işte iyi olmaya başlayacaksınız ve size tamamen yabancı birine 2 dakika içinde geçmiş ve gelecekle ilgili şeyler söyleyebileceksiniz.Bunların hepsi çıkmayacaktır belki ama içinde çıkanların da olacağını göreceksiniz.Zamanla bu oran lehinixe gelişecektir.Bundan kuşkunuz olmasın.Kuşku başarısızlığı beraberindde getirir.

gmzli
25.10.11, 10:17 PM
hersey guzel ama bazı ınsanların hisleri oldukça kuvvetli.. ben at görüyorum murat diyorum mesela karşımdaki insan benim gördüğüm hayvandan at tan bütün olayları sıralıyor:) böyle bir yeteneğim olmasını isterdim açıkcası... geleçeği bilmek değil ama yorumlar getirmek güzel bence:)

laledevri
13.11.11, 12:09 PM
ben cok severim bu tür fal bakmayi ve baktirmasini güzel anlatmissiiz denicem