Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanal Alemde Kimlik Gizlemek
Serserim_Benim
08.12.10, 09:37 PM
Arkadaşlar son zamanlarda çok dikkatimi çeken bir konu ve büyük rahatsızlık duyuyorum.Ta ki geçtim chat,sohbet ortamlarını forum sitelerine kadar durum yaygınlaşmış durumda.İnsanlar neden bu kadar yalana ihtiyaç duyuyor öncelikle bunu toplumca gözden geçirmeliyiz...
Sanal alemde kimlik gizleme, bir davranış bozukluğudur.
YALAN SÖYLEMEK ALIŞKANLIK HALİNE GELİYOR, SANAL ALEMDE KULANICILARIN SOHBET SIRASINDA KARŞI TARAFA.KENDİNİ BEĞENDİRMEK İÇİN DIŞ GÖRÜNÜŞÜ.SOSYA EKONOMİK DURUMU.UĞRAŞLARI VE ZEVKLERİ GİBİ PEK ÇOK KONUDA YALAN SÖYLENDİĞİ BİLİNMEKTE.
MALESEF ADLARINI GİZLEYEN VE HATTA CİNSİYETİNİ BİLE GİZLEYENLER GENELDE SANAL DÜNYA İLE GERÇEK DÜNYANIN BİRBİRİNE KARIŞMASINA YOL AÇIYOR.
İNTERNET ORTAMINDA TARTIŞMA FORMLARI VE SOHBETLER GURUPLAŞMALARA NEDEN OLUYOR LAİK-ANTİLAİK, TÜRK-KÜRT, ALEVİ-SÜNNİ, KADIN-ERKEK, DİNCİ-DİNSİZ GİBİ ARALARINDA ÇATIŞMALAR OLŞMAKTADIR TEHDİT VE HAKARETLERE KADAR VARMAKTADIR.
KİMLİKLERİNİ GİZLEYENLERLE KESİNLİKLE SOHBET VE TARTIŞMALARA GİRİLMEMESİ TARAFTARIYIM.ÇİZGİLERİM POLİTİK DÜŞÜNCELERİM YİZÜNDEN BU GÜNE KADAR ÇOK TEHDİT ALMAMA
RAĞMEN GERÇEK KİMLİĞİMİ SAKLAMA YOLUNA BAŞVORMADIM.VURMAMDA.
KILIFTAN KILIFA GİREREK GİZLENİP YERİ GÖĞÜ İNLETMEK CESARET DEĞİL KORKAKLIKTIR. CESUR VE DÜRÜST SAMİMİ ARKADAŞLARLA DAHA GÜZEL GURUPLAR OLUŞTURACAĞIMIZ DÜŞÜNCESİNDEĞİM
BENİ DESTEKLEYECEKLERİ KANISINDAYIM.
Sanal alem dedikleri bedeninden ve ruhundan sıyrılıp basitleşmekse biz toplum olarak bitmişiz demektir...
BASİT VE ACİZ olmaktan kurtulup ASİL VE DÜRÜST OLMAYI NE ZAMAN ÖĞRENECEĞİZ.
Bu konuda ne düşünüyosunuz yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Kingdom
08.12.10, 09:48 PM
Çok haklısınız.İnsanlar artık yalan söylemeye alıştı dürüst insanlar hiç kalmadı.Şunuda söylemek istiyorum zaten insanlar cinsiyetini saklıyorlar ve isimlerini falan değiştiriyorlar bunlar normal belki ama kendini birine beğendirmek amaçlı yapıyorlarsa bu işte bi iş vardır.Sanal ortamlarla pek ilgim yok.Sadece bu sitedeyim ve başka sitelerle ilgilenmiyorum.Sebebine gelince bu site aile gibi.Ben interneti araştırma için yada haber okumak için yada haydipaylaşa bakmak için giriyorum gerisi boş.
Bu arada forumda büyük harflerle konu açmak ve cevap yazmak yasaktır.Bilginize
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz arkadaşım öncelikle teşekkür ederim paylaşımınız için.
Hiç bir zaman ismimi ve cinsiyetimi gizleme yada yalan cinsiyet gizleme gereği duymayanlardanım.Yazınıza içerik olarak tamamen katılıyorum ve hatta eklenebilecek maddeler de var...
İsmi ve cinsiyeti gizli olanlardan bahsetmişsiniz :)
Onlar istediği şekilde davranıyor, saldırıyor, yorum kirliliği yapıyorlar, zaman zaman terbiyesizlik had safhada oluyor ve bazen de tehditler gırla gidiyor :)
Bu isminin ve cinsiyetinin gizli olmasına güvenip her tarafı rahatsız eden, buraları arkadaş bulma sitesi zannedip rahatça her eylemi denemekten kaçınmayanlara da şaşıyorum...
Hakikaten kendilerini bulunmuyacaklarına nasıl da inandırmışlar :))
Çok mu zor bulmak ?
Bu sorunun gerçek cevabını biliyor olsalar, bu kadar rahat davranamazlar :)
Ortam daha da nezih hale gelir düşüncesindeyim
Serserim_Benim
08.12.10, 09:52 PM
çok özür dilerim sayın mod.başlığa bide yazı büyüklüne dikkat ettimde büyük harfleri bilmiyodum.bi daha tekrarlamam
Kingdom
08.12.10, 09:59 PM
çok özür dilerim sayın mod.başlığa bide yazı büyüklüne dikkat ettimde büyük harfleri bilmiyodum.bi daha tekrarlamam
Sorun değil Sayın Serserim Benim
Bu arada yukarıdaki yazımda dedim ya insanların isimlerini saklaması ve cinsiyetlerini saklamasını normal karşılıyorum diye evet normal karşılıyorum çünkü diyelim bir kız kimliğini belli etti direk o insana hücum ediyorlar.Bunu kendi sitemizde de gördük.işte bu yüzden bazı insanlar kimliklerini saklamak zorunda kalıyor ama birde bunu başka anlamda saklamaları var o başka.Eğer herkes ahlaklı saygılı olsa emin olun kimse bu durumla karşılaşmaz.Bazı insanlar kız gördüm mü hemen sulanma yollarına başvuruyor.
Sayın Haydipaylaş üyeleri
Forumumuzu çok seviyorum neden mi? Çünkü böyle şeylere karşı her basit site gibi bazı olaylara izin vermiyor.Kısacası diğer forumlar gibi kirlenmiş bir foruma sahip değiliz.Umarım sizde bunu görüyor ve anlıyorsunuzdur.Herkese iyi paylaşımlar
Sorun değil Sayın Serserim Benim
Bu arada yukarıdaki yazımda dedim ya insanların isimlerini saklaması ve cinsiyetlerini saklamasını normal karşılıyorum diye evet normal karşılıyorum çünkü diyelim bir kız kimliğini belli etti direk o insana hücum ediyorlar.Bunu kendi sitemizde de gördük.işte bu yüzden bazı insanlar kimliklerini saklamak zorunda kalıyor ama birde bunu başka anlamda saklamaları var o başka.Eğer herkes ahlaklı saygılı olsa emin olun kimse bu durumla karşılaşmaz.Bazı insanlar kız gördüm mü hemen sulanma yollarına başvuruyor.
Sayın Haydipaylaş üyeleri
Forumumuzu çok seviyorum neden mi? Çünkü böyle şeylere karşı her basit site gibi bazı olaylara izin vermiyor.Kısacası diğer forumlar gibi kirlenmiş bir foruma sahip değiliz.Umarım sizde bunu görüyor ve anlıyorsunuzdur.Herkese iyi paylaşımlar
Konu gerçekte güzel sayın serserim benim.Paylaşım için çok teşekkürler.Sayın Kingdom dediklerine katılıyorum
Serserim_Benim
08.12.10, 10:25 PM
sayın mod katılıyorum size bir kız için zor bir durum bulunduğu ortam önemli ben forum sitelerinde de çok rastladım ne gerek verki saklamaya kızsan kız erkeksen erkek sen aradaki samimiyeti sulandırırsan tabi affola asalaklar olcaktır.kişi kendinden sorumlu kendisini saydırmasını bilirse hafif hareketler yazılarda bulunmazsa bence sorunda olmaz.zaten bazı ortamları hariç tutmuşum chat ve sohbet gibi oralarda bulunmadım ihtiyacımda yok eksikliğini asla hissetmedim forumlar yeter bana.ama burda gereken saygı sevgi mesafeyi gördüm.yazmadan geçemicem.görüyorum forumlarda kızlar ve erkekler arasında lakayt konuşmaları sırf üye tutsunlar diye ne şaklabanlıklar dönüyo yöneticilerde buna alet oluyor kınıyorum
Bu konuda hızımı alamadım galiba :)
Günlük hayatta da böyle; bir ortama ilk girdiğinizde her şey yabancı, insanları tanımıyorsunuz ve onların arasında nasıl ilişkiler olduğunu bilmiyorsunuz. zamanla her şey ortaya çıkıyor. onlar sizi siz de onları tanımaya başlıyorsunuz.Bura bile ne kişiliklerle karşılaştık sevgili Angel ve Kingdom modlarım iyi bilir.Kızım der erkek çıkar evliyim der bekar çıkar,çocuğum var der oysa yoktur.Haydi bunları geçtimde bir de sadece siteden ne amaçla bilemiyorum ama kişileri tanımak onlar hakkında bilgi almak adına kendini farklı göstermeye çalışıp saçma sapan fikirlere sahip insanlara ne demeli? Yermiyiz hayır sabırlıs abırlı bekleriz sonunda noktayı koyarız değilmi modlarım :))
Kingdom
08.12.10, 10:44 PM
sayın mod katılıyorum size bir kız için zor bir durum bulunduğu ortam önemli ben forum sitelerinde de çok rastladım ne gerek verki saklamaya kızsan kız erkeksen erkek sen aradaki samimiyeti sulandırırsan tabi affola asalaklar olcaktır.kişi kendinden sorumlu kendisini saydırmasını bilirse hafif hareketler yazılarda bulunmazsa bence sorunda olmaz.zaten bazı ortamları hariç tutmuşum chat ve sohbet gibi oralarda bulunmadım ihtiyacımda yok eksikliğini asla hissetmedim forumlar yeter bana.ama burda gereken saygı sevgi mesafeyi gördüm.yazmadan geçemicem.görüyorum forumlarda kızlar ve erkekler arasında lakayt konuşmaları sırf üye tutsunlar diye ne şaklabanlıklar dönüyo yöneticilerde buna alet oluyor kınıyorum
Son cümlelerinize katılıyorum.Onlar kendileri kazandıklarını sansın bence kaybediyorlar.İğrençliklerle ola bir forumda olcağıma hiç bir yere girmem daha iyi.Ben sitemizi çok seviyorum ve sitemizde asla böyle birşey olamaz.Olursada isterse 100 kişi olsun banlamaya razıyız.Ama bu iğrençlikler malesef bizim insanlarımızın içinde var
Bu konuda hızımı alamadım galiba :)
Günlük hayatta da böyle; bir ortama ilk girdiğinizde her şey yabancı, insanları tanımıyorsunuz ve onların arasında nasıl ilişkiler olduğunu bilmiyorsunuz. zamanla her şey ortaya çıkıyor. onlar sizi siz de onları tanımaya başlıyorsunuz.Bura bile ne kişiliklerle karşılaştık sevgili Angel ve Kingdom modlarım iyi bilir.Kızım der erkek çıkar evliyim der bekar çıkar,çocuğum var der oysa yoktur.Haydi bunları geçtimde bir de sadece siteden ne amaçla bilemiyorum ama kişileri tanımak onlar hakkında bilgi almak adına kendini farklı göstermeye çalışıp saçma sapan fikirlere sahip insanlara ne demeli? Yermiyiz hayır sabırlıs abırlı bekleriz sonunda noktayı koyarız değilmi modlarım :))
Kesilikle Mavi modum :) Bizden kaçmaz onlar kendilerini kandırdıklarını sanar.
Sayın Serserim Benim
Bazı kızlar var hiç bir günahı olmadan erkekler hücum ediyor ve bazı insanlar hakediyor.Mesela kız foruma kendi resmini koyuyor yada erkek kendi resmini koyuyor yada profillerine işte o zaman o insan herşeyi gösteriyor emin olun.O insandan uzak olucaksın.Ben böyle insanları kınıyorum
Kingdom
09.12.10, 01:16 AM
Sayın Üyelerim
Kimse bana kızmasın ama bunu demedende edemicem.Bu konuyu çok beğendim ve böyle bir konu açtığı için serserim benim e teşekkür ederim.
Bu sitede de çok fazla insan var kimliğini saklayan.Kızlarla muhattap olmak için bayan gibi davranan yada bilgilerini sallayan çok fazla üyemiz var.Şunu bilmelerini istiyoruz biz herşeyin bilincindeyiz ve bilmiyor ayağı yapmaya devam edeceğiz taa ki gerçekler ortaya çıkana kadar ! Kimse sanmasın ki biz bilgisiziz yada araştırmıyoruz diye bilin ki herkesi çok iyi tanıyoruz.Burdan bildirmek istedim kendilerini kandırmasınlar.Onlar kendilerini biliyor ve diğer üyelerimden de özür diliyorum.Kimse yanlış anlamasın lütfen.Erkek olupta bayan ayaklarına yatmayınız herkes kendini biliyor ve mümkünse saklamadan yaşasınlar
Güncelleştirme
Yorumlarınızı bekliyoruz
Erkek olupta bayan görünmek yada Bayan olupta erkek görünmek..İlginç bir yol olmalı..Sanal alem diye mi herşey..İyide pc başında oturan bizleriz..Gerçek olan biziz.Gerçek hayatta ne isek sanal denen alemde de aynı olmamız gerekmez mi?Karşımızdakini 1 kere kandırırız..Ama kendimizi defalarca..Herşeyden önce insan kendine dürüst olmalı..Teşekkürler
Kingdom
09.12.10, 09:00 PM
Erkek olupta bayan görünmek yada Bayan olupta erkek görünmek..İlginç bir yol olmalı..Sanal alem diye mi herşey..İyide pc başında oturan bizleriz..Gerçek olan biziz.Gerçek hayatta ne isek sanal denen alemde de aynı olmamız gerekmez mi?Karşımızdakini 1 kere kandırırız..Ama kendimizi defalarca..Herşeyden önce insan kendine dürüst olmalı..Teşekkürler
Bencede herkes kendini kandırır Sayın Asi size katılıyorum
Kimliğini nereye kadar saklayabilir bir insan?bence elbet bir yerden frikik verir.Ama bunu yapan kişiler kendini kandırmaktan başka bişey yapamaz
Manolya
09.12.10, 09:15 PM
Bu tür olaylara bence karşıyım.İnsan kimliğini değiştirince ellerine ne geçer anlamış değilim.Güzel bir paylaşım açan arkadaşa teşekkürler
Sweet Witch
18.12.10, 05:46 PM
hiç kendimi gizleyecek ortama girmem,girdiğim ortamda da kimliğimi gizlemem bu da demektir ki çiğ yemedim ki karnım ağrısın değilmi ama.adam akıllı ortamlar varken kimlik gizlemek bence farklı dünyaları olan kişiler içindir
Lolipop
18.12.10, 06:22 PM
Sadece sanal alemdemi var sanıyorsunuz.Gercek dünyada bile insanlar kac maskeyle dolasiyorlar.her insana göre baska bir maske takiyorlar kim heryerde ayni kalabiliryorki her ortamda ayri yüzünü takip dolasiliyor her yerde ayni kalan kac kisi vardir ki gercek yasamda biz birde sanal da yalan lar diyoruz Gercek hayat bu kadar karisik ve yalanlar la harmanlanmissa siz düsünün artik sanal alemi.Kutluyorum sizi güzel bir konu üzerine yazmissiniz.
vBulletin v3.7.0 Beta 3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.