Orijinalini görmek için tıklayınız : Dostlar Elveda
DOSTLAR ELVEDA
Biliyorum artık ölüm çok yakın
Bitsin artık gönlümdeki bu yıkım
Dinsin acım akmasın yaşım
Gidiyorum artık dostlar elveda
Yaşarken hep savaştım
Aşınmaz denilen yollar aştım
Ne yazık ki artık yıprandım
Hep verdim hiç almadım
Bu yalan dünyada hep yalnız kaldım
Ne yazık dostlar ben aldandım
Kızım gül yüzlüm hep doğru ol
Haram yeme ömrünce hep mutlu ol
Anana babana hayırlı evlat ol
Gidiyorum kızım elveda sana
Oğlum aslanım hep doğru ol
Anana ablana sahip ol
Babana hayırlı bir evlat ol
Gidiyorum oğlum elveda sana
İşte dostlar yolun sonu göründü
Dünyada mutluluğum zaten dündü
Yaşamak çekilmez bir zulümdü
Gidiyorum artık dostlar elveda….
Niko ( 8 kasım 2010 )
01.25
Çok can yanması,sanırım hayatın hırpalaması insan duygularını bu denli etkiliyor ki böylesi cümleler çıkıyor kalemden,yürekten. Dostlar Elveda cümlesi için erken değil mi bu veda nedir? Belki bir fincan kahveyi değil ama ondan daha önemli bir şeyi paylaştık "şiirleri,duyguları".Bunlar terk edilip gidilmez çünkü...Sanırım bir dönem isyanı ki zaman zaman hepimizde yaşamışızdır yada hala yaşıyoruzdur dost şair.Umarım sevgi yüreğinizden eksik olmaz.İnşallah hayat kararlarınız gibi gibi sert davranmaz size ...Her şeyin gönlünüzce olması dileği ile umud dolu günler dilerim...
QrsN TeaM
09.11.10, 12:38 AM
Dönüşü olan bir gidiş olsun da Açık olsun yol umarım hayat kararlarınız gibi gibi sert davranmaz size ve sizde davranmazsınız hayata sessizce görüşmek dileğimle sevgi yüreğinizden eksik olmasın Niko kardeş
Birazda zamana bırakın derim. Zaman zaman herkesin öfkesi ve sitemleri olabiliyor hayata karşı, ama böyle bir psikolojiye süreklilik kazandırmamalı.Hayat sizi görmüyorsa, siz hayatı görün,farklı bir çerçeveden bakmaya çalışın mesela.Yaşama isyan etmişsiniz kendinizce haklısınız tabikide.Lütfen karamsarlıktan bir an önce kurtulun kendinizi toparlayın.Yaşama daha sıkı sarılıp sizi üzen şeyleri,vefasızlıkları geride bırakıp nasıl mutlu oluruma bakın derim ukalalak olmazsa
karakalem
09.11.10, 12:54 AM
belki yorumlarda yokum şu son zamanlarda ama iyi kötü burdayım göz aşinalığı yürek aşinalığı olunca elvedalar hüzün yüklü oluyor Niko güzel yazmışsın şiiri yüregine saglık
Kaderimdin
09.11.10, 12:55 AM
Şiirlerinizi genelde takip etmeye çalışıyorum ve beğeniyorum.Bu şiir beni üzdü söylemeden geçemeyeceğim.Hayata hoşçakal derken kendine yeni bir yaşam tarzı bulan,etrafındaki olumsuz kişileri eleyen,ben üzüleceğime başkaları üzülsün diyen insanlar çok görmüşümdür.Kızım oğlum diye bahsetmeniz beni daha da üzdü.Çocuklara rağmen bu kadar bunalmanız belliki ciddi yaralar açmış.Dostluklar zaten yalan bu benim fikrim.Sizin gibi çok fedakarlık yaptığım kişilerden ben de çok darbeler aldım.Sonuç kendi üzülmeleimden öte gitmedi.Çözüm tabi kendimce bulduğum çözüm yaşantımdaki beni üzen yada kısaca beni kullanmaya çalışan akıllı görünen aptalları silmekle hayata biraz daha bağlandım.Keşke daha önceleri yapabilseymişim diyorum şimdilerde.Insan kolay kolay acilara pes etmemeli er yada geç bir gun elimiz mutlulugun kapisinin tokmagini çevirecek ben buna inaniyorum.Her şey umduğunuz gibi olur inşallah
Hüzün Çiçeği
09.11.10, 01:19 AM
Değerli şair ne olursa olsun, ne kadar acı çekersek çekelim, ne kadar gözlerimizde yaş, yüreğimizde hüzün olursa olsun hayata elveda dememek gerek ve her yeni güne umut ile sarılıp merhaba demek için sevgi ile günleri beklemek gerek. Çünkü bizler en zor olanı seçmek zorundayız zor olan da yaşamak değil midir hayatta ?:dusun5ig5:
Gerçekten Zevkle Okudum Satır Satır Bir Duygu şelalesi Yüreğimize Aktı Gönlünüze Sağlık Sözümü Bu Çümleyle Bitirmek İstiyorum
Kkısmetse gelir şamdan yemenden kısmet değilse ne gelir elden
Lolipop
11.11.10, 06:59 PM
Hayat ta hep engeller çıkar karşınıza. üstüne gidildiğinde dağılıp yokolacağını bilirsiniz,gitmeseniz de sonu yine size patlayacaktır.Kalırsınzı böyle ikilemler arasında bir çare bulamazsınız.Kendi başınıza yalnız kaldığınızı hissedersiniz.Oysa ne kadar çok insan vardır etrafda ama hiç birisi sizin yaralarınıza merhem olamaz anlayamaz,yıkılırsınız.Bir zamanlar bende tam anlamıyla şiirdeki gibi isyan etmesem de hayata çok büyük bir isyanım olduğu dönem olmuştur.Sadece kendimi yıpratmaktan öte gidemedi maalesef.En iyisi kişinin en kısa zamanda kendini toplaması bir yolda yalnızsa o yola başarırcasına yalnız devam etmesi.Ben bunu yaptım yapım çok kırılgan olsada asla ödün vermiyorum bundan hayat acımasız çünki.Artık ben üzüyorum hiçde pişman değilim
wadylowe
04.08.11, 09:09 AM
Değerli şair nereye kime bu elveda.Ölümün gerçekliğini bilen ve ahiret alemine inanan her müslüman zamanı gelince gider.Hayatın verdiği acılardan dolayı bizlerin pes etme lüksü yoktur.Yaşanan bir buhran anında yazılmış bir şiir zaman zaman bizlerinde içinde olduğu bir durum.Umarım en kısa zamanda geçici olur.Uzun zamandır aramızda güzel ve anlamsız şiirlerinizle göremiyoruz sizi.Yaşamın sağlık ve mutlulukla dolsun
Vefasızlıktan söz eden,bir şiir.Yolun sonu görünüyor derken aslında doğru yolun sonunu göremeyenler düşünsünler derim.Yolun sonu görünüyor diyip de inananlara, yaşamak her haliyle güzel diyorum...:)))))
şair cemil
26.09.11, 11:58 PM
Eğer sevdinse seven yürekte vedaya yer yoktur yanacaksın yandıkça pişceksin aşkın tadı orasındadır aşk zaten ateşten bir gömletir sabır ister cesaret ister ama unutma sonu daim göz yaşıdır emeğine sağlık çok güzeldi.
Hasretimsin
07.10.11, 01:04 AM
Açıkçacı bu kadar karamsar olmanız beni üzdü.Yalan dünyanın herşeyi yalan.Hiç birşey ve hiç bir durum insanı ELVEDA dedirtecek duruma getirmemelidir.Kaderlerimizde ne varsa çekmek zorundayız.Bizlere düşen sabır.Hepimize Allahtan sabırlar diliyorum.İnşallah bir gün by duygular çok geride kalır ve siz yaşamak istediğiniz gibi yaşarsınız hayatı,insanları...
Sensiz Asla
19.12.11, 09:33 PM
Dostlar Elveda çok anlamlı ve anlaşılır dille yazılmış,sitemkar bir şiir,niko kalbin hiç susmasın devamını bekliyoruz
vBulletin v3.7.0 Beta 3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.