PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fal - Kahinlik Hakkında

Kaderimdin
08.07.10, 11:58 PM
Fal, gelecekteki olaylar hakkında olumlu veya olumsuz bilgi edinebilmek için başvurulan bir işlemdir. Falın Arapça karşılığı kâhinliktir. Hangi isim altında olursa olsun bu işlemi, İslâm ve ilim kökünden rededer.
Kur'an-ı Kerim'de içki ve kumarı haram kılan âyette "fal okları" ile hareket etmenin de haram olduğu bildirilmektedir:
"Ey inananlar, şüphesiz kumar, dikili taşlar, fal okları (çekmek ve bunlar göre hareket etmek) şeytanın işinden birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz." (Maide Suresi 90)
"Fal okları ile kısmet aramanız size haram kılındı; bunlar fasıklıktır." (Maide Suresi 9)

Geleceği ancak Allah bilir. Kur'an-ı Kerim bunu bir çok yerinde vurgulamıştır.
"Gaybı bilmek ancak Allah'a aittir." (Yunus Suresi 20)
"De ki, göklerde ve yerde gaybı Allah'tan başkası bilemez." (Neml Suresi 65)
"Gaybın anahtarları Allah katındadır. Onları ancak O bilir." (En'am Suresi 59)

Allah Resulü buyuruyor:
"Bir falcıya gidip ona soru soran ve söylediklerini tasdik eden kimse, Muhammed'e indirilen şeyi inkar etmiş olur."
"Yapan veya falcıya başvurup ondan haber soran kişi bizden değildir."
Allah Resulü falcılara gitmeyi kesinlikle yasaklamış ve falcıların cennete giremiyeceklerini bildirmiştir.

Günümüzde kahve falı, kitap açma, suya bakma, tütsülem gazetelerdeki yıldız falları ve benzeri bütün işler Kur'an da bahsedilen fal oklarıdır. Bunların hepsi İslam'da haramdır, yasaklanmıştır. Fala inanan kâfir olur, dinden çıkar.

alıntı

Sweet Witch
09.07.10, 12:10 AM
Geleceği yalnız Allah bilir.Ben yapmıyorum yaptırmıyorumda ama Kurandan fal bakma olayı çok yaygın ve helal olduğunu söylüyolar. İnsanlar çelişkide kalıyor

Kaderimdin
09.07.10, 12:11 AM
Allah Teala'nın haram kıldığı bir olaya yüce Kur'an'ı alet ediyorlarsa diyecek birşey bulamıyorum...
"Fal okları ile kısmet aramanız size haram kılındı; bunlar
fasıklıktır." (Maide Suresi 9)

trafik belma
09.07.10, 03:38 AM
bu konu hakkında şöyle yorum yapacam.günah olduğunu bile bile şeytanmı dürteliyo ne illa merka konusu etmişizdir kendimden biliyom.Allah affetsin ne diyem

Angel
09.07.10, 03:41 AM
Haram olabilir ama ben bu konu hakkında fazlayorum yapmak istemiyorum.

sultan
09.07.10, 09:31 PM
O kadar meraklı insanlar var ki.Ben şahsen geleceğimi bilmeden yaşamak isterim.Günah olduğunuda biliyorum eeee bile bile niye günaha gireyim ki dimi ama

Asi
30.11.10, 01:48 AM
Günah olduğunu biz kadar herkes bilir ama insan gizemi her zaman sevmiştir.Yüzyıllardır en gizem insanın gönlünde yer etmiştir.Gizemin yanında gizeme duyulan merak.Örneğin geleceğimiz bu gizem denen olayın içindedir ki insanlar çokmerak eder.Bu yüzden falcılara giderler.Peki soruyorum.Falcıda insan değil midir ki ..Onuda Allah yaratmamış mı ki biz doğru olana yüz çeviririz..Falcılık insanlar için cidden zararlı bir unsurdur.Bu yuzden birçek aile yıkılmıştır.Birçok toplum tarihte yerini almıştır.Unutmayalım ki Baki olan ALLAH'tır..İnansanız bile önce şunu düşünün..Beni yaratan Rabbim Falcıyıda yarattı ve birgun oda ölecek..Gerisi size kalmış.Vicdanınızla hesaplaşınız.Fala karşı bu kadar ters tepki sunuyorum idye lütfen yanlış yargılamayınız..Cidden nefret ederim..Sevgi ile Kalınız