aytim
15.09.08, 05:22 AM
Kalp atım sayısını faydalı atım frekansına getirmek ve bu ulaşılan noktayı uzun süre korumaktır.Buda maksimum kalp atım sayımızın %50 ila %85 i arasındaki alandır.
Aerobik ve step egzersizinin kalori yakmak ve kilo kaybını gerçekleştirmek dışında şu faydaları vardır:
1)Kalbi güçlendirmek
2)Akciğeri güçlendirmek
3)Stresi gidermek
4)Uzun süreli çalışmalarda kas kitlesini arttırmak
5)Vücut yağı oranını arttırmak
6)Harcanan enerji düzeyini arttırmak
Aerobiğe ve stepe yeni başlayanlar için haftada 3 kez bölüm başına 20-30 dakika egzersiz yapılmalıdır.Aerobik ve step hareketlerini rahatlıkla yapabiliyorsanız haftada 4 kez ve süreyi 30 dakikanın üstüne çıkartabilirsiniz.Sağlık yönünden bir probleminiz yoksa step ve aerobiği haftada 5 kez ve 45 dakikanın üstüne çıkabilirsiniz.Bu hareketleri yaparken sakatlıkları önlemek için yürüyüş ,bisiklet gibi egzersizleri ısınmak için yapabilirsiniz.
Aerobik ve step egzersizinin kalori yakmak ve kilo kaybını gerçekleştirmek dışında şu faydaları vardır:
1)Kalbi güçlendirmek
2)Akciğeri güçlendirmek
3)Stresi gidermek
4)Uzun süreli çalışmalarda kas kitlesini arttırmak
5)Vücut yağı oranını arttırmak
6)Harcanan enerji düzeyini arttırmak
Aerobiğe ve stepe yeni başlayanlar için haftada 3 kez bölüm başına 20-30 dakika egzersiz yapılmalıdır.Aerobik ve step hareketlerini rahatlıkla yapabiliyorsanız haftada 4 kez ve süreyi 30 dakikanın üstüne çıkartabilirsiniz.Sağlık yönünden bir probleminiz yoksa step ve aerobiği haftada 5 kez ve 45 dakikanın üstüne çıkabilirsiniz.Bu hareketleri yaparken sakatlıkları önlemek için yürüyüş ,bisiklet gibi egzersizleri ısınmak için yapabilirsiniz.