PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sayıların gizemi ve tarihsel serüvenler

Angel
11.06.10, 08:29 PM
[Only Registered Users Can See Links]

Lincoln'un kongreye girdiği yıl 1846,
Kennedy'nin kongreye girdiği yıl 1946.

Lincoln'un ABD başkanı olduğu yıl 1860,
Kennedy'nin ABD başkanı olduğı yıl 1960.

İkisinin de yerlerine seçilen başkanların soyadları Johnson'dı.

Lincoln'den sonra gelen başkan Andrew Johnson'ın doğum yılı 1808,
Kennedy'den sonra gelen başkan Lyndon Johnson 'ın doğum yılı 1908.

Lincoln'un sekreterinin soyadı Kennedy,
Kennedy'nin sekreterinin soyadı ise Lincoln'dı.

Her ikisi de Cuma günü suikaste kurban gitti ve başlarına isabet eden kurşunla öldürüldürler.

İkisi de güneyliler tarafından öldürüldü ve koltuklarına yine güneyliler oturdu.

İki suikastçinin de 15'er harften oluşan 3 ismi vardı.

Lincoln'un suikastçisi John Wilkes Booth'un doğum yılı 1839,
Kennedy'yi vuran Lee Harvey Oswold'ın doğum yılı 1939.

Lincoln,Kennedy isimli bir tiyatroda vuruldu.
Kennedy,Lincoln isimli bir otomobilde vuruldu.

Lincoln'u vuran tiyatrodan kaçtı arabada yakalandı.
Kennedy'yi vuran arabadan kaçtı bir tiyatroda yakalandı.

Her iki katil de davaları başlamadan öldürüldü.

aytim
11.06.10, 08:53 PM
Evet bence de yok artık :) Bu kadar bağlantı ve tesadüf filmlerde ya da masallarda diye biliyordum.Gerçekten de çok ilginç Angel ım emeklerine sağlık bilgi sahibi oldum

RuThLeSS FiGhT3[R]
11.06.10, 09:07 PM
ya ben bunun doğru olduğuna hiç hiç inanmadım o aldığın kaynakta pek güvenilir mi acaba xD ama + rep bayağı bilgi koymuşsun konulara 1 hakkım var onuda kullanim

Azrail
14.06.10, 03:30 PM
ya ben bunun doğru olduğuna hiç hiç inanmadım o aldığın kaynakta pek güvenilir mi acaba xD ama + rep bayağı bilgi koymuşsun konulara 1 hakkım var onuda kullanim

Kardeş diğer mesajlarınıd okudum inanmak senin elinde ama bunun gibi o kadar çok olaylar varki bence araştır.

Hizli ve Öfkeli
23.06.10, 06:11 PM
Bukadarıda tesadüf olamaz gerceten cok ilginc..teşekkürler paylaşım için..

jigo
30.06.10, 11:28 AM
tesadüf olduğunu pek sanmam... eğer bu kadar tesadüf bir aradaysa bunu arkasında başka birileri var demektir...

Angel
02.07.10, 05:47 PM
Arkadaşlar bu olay tesadüf değildir.
Neden mi?

Bu kadar tarihin,olayların ve ismin bu derece düzenli olarak bir araya gelmesi,birileri tarafından planlansa dahi çok zordur.Hatta imkansızdır.O zaman buradan şöyle bir sonuç çıkarabiliriz.Bu ve bunun gibi birçok sayıda olay bize evrensel bir düzenin varlığını hatırlatır.Bu düzenin en başta gelen sembolik anlatım şekli ise sayılardır.

Ganime
03.07.10, 03:15 AM
tesadüf olduğunu pek sanmam... eğer bu kadar tesadüf bir aradaysa bunu arkasında başka birileri var demektir...

Hiç bir şey tesadüf değildir.Tevafuktur yani Allah tarafından rast getirilmiştir.Bakınız Kuran dan bir ayet.
Ali İmran 140: Eğer bir yara aldıysanız, o kavme de benzeri bir yara değmiştir. İşte o günleri biz onları insanlar arasında devrettirip dururuz.

Angel
03.07.10, 03:24 AM
Hiç bir şey tesadüf değildir.Tevafuktur yani Allah tarafından rast getirilmiştir.Bakınız Kuran dan bir ayet.
Ali İmran 140: Eğer bir yara aldıysanız, o kavme de benzeri bir yara değmiştir. İşte o günleri biz onları insanlar arasında devrettirip dururuz.

Paylaştığınız ayet için katılarınıdan dolayı teşekkürler.Çok güzel ve açıklayıcı bir ayet.Bende hiç birşeyin tesadüf olduğuna inanmıyorum

La Estrella
09.08.11, 06:55 PM
İlginç tesadüflerin şaşırtıcı biçimde bir araya geldiği ve bizim de şans diyerek geçiştirdiğimiz bir çok olay vardır.Bunların en ilgi çekici olanlarından bir tanesi Amerikan Başkanlarından ABRAHAM LİNCOLN ve JOHN F. KENNEDY ile ilgli olanıdır.Birbirleriyle yaklaşık yüz yıl arayla yaşamış olan bu iki başkanın hayatları,benzer tarihler,benzer isimler,benzer rakamlar ve benzer sonlarıyla şaşırtıcı bir biçimde paralellik göstermektedir.

Bu ve bunun gibi birçok sayıda olay bize evrensel bir düzenin varlığını hatırlatır.Bu düzenin sembolik anlatım şekli sayılardır.

Güzel bir konu paylaşım için teşekkürler Modum