PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başlangıçta Çalışan Virüsler ve Çözüm Yolu

Toprakhan
01.11.09, 11:59 PM
Devamlı virüs taraması yapıyoruz, virüs buluyor ve siliyor. Fakat bir dahaki sistem açılışında tekrar geliyor. Nasıl sileceğimizi görelim.

Öncelikle başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için önerilmez.

Başlat > Çalıştır açarak msconfig yazıyoruz. Üstteki sekmelerden Başlangıç sekmesine geliyoruz. Ve tanımadığımız dosya isimlerinin yanındaki işaretlerini kaldırıyoruz. (Bu isim virüs taramasında çıkan dosya ismi de olabilir.) Ve sonra tamama basıp bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

Virüs bir dahaki sistem açılışında aktif olmayacaktır. Ve sistemi son bir defa daha tarayarak virüs aktif mi değil mi diye kontrol ederek de sonucu görebiliriz.

MaLLboRa
02.11.09, 12:51 AM
ya tek kelimeyle süpper bilgiler herkese teşekkürler

Melih Öztürk
18.01.10, 06:59 PM
bilgin için teşekkür ederim ben de denicem inş olur :S

Hizli ve Öfkeli
18.01.10, 11:17 PM
Devamlı virüs taraması yapıyoruz, virüs buluyor ve siliyor. Fakat bir dahaki sistem açılışında tekrar geliyor. Nasıl sileceğimizi görelim.

Öncelikle başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için önerilmez.

Başlat > Çalıştır açarak msconfig yazıyoruz. Üstteki sekmelerden Başlangıç sekmesine geliyoruz. Ve tanımadığımız dosya isimlerinin yanındaki işaretlerini kaldırıyoruz. (Bu isim virüs taramasında çıkan dosya ismi de olabilir.) Ve sonra tamama basıp bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

Virüs bir dahaki sistem açılışında aktif olmayacaktır. Ve sistemi son bir defa daha tarayarak virüs aktif mi değil mi diye kontrol ederek de sonucu görebiliriz.

Abi egerki bir daha dünyaya gelirsem hacker olucam,ki şu pc hakında bilgi sahibi olayım :) abi teşekkürler bu güzel bilgi için saol..

AGAM
19.01.10, 12:10 AM
Abi egerki bir daha dünyaya gelirsem hacker olucam,ki şu pc hakında bilgi sahibi olayım :) abi teşekkürler bu güzel bilgi için saol..

benim pc baına ne haller getirdin unuttummu sanıyorum :wink2:ali adminim cs oyunda ben bu alemde senden başka hacker tanımam

Hizli ve Öfkeli
19.01.10, 12:31 AM
benim pc baına ne haller getirdin unuttummu sanıyorum :wink2:ali adminim cs oyunda ben bu alemde senden başka hacker tanımam

Sağolun agam zaten bu alemde benim hacker oldugumu bir tek siz biliyosunuz :)..

goldfriend
20.02.10, 05:27 PM
tşklerr süper paylaşım....

EkoPro
16.04.10, 11:43 PM
Teşekkürler konu için

bygamer
30.07.10, 04:29 PM
geçen kendim bi tane yazdım bilgisayarın açılışına ekleniyor ve pc ne zaman açılırsa pc kapatıyor bunu nasıl kaldırıcak ki pc açılmadan kapanıyor bunun hakkında bir bilgi verirmisiniz antisinide yapmak istiyorum : ))

bykuzen
01.10.10, 05:59 PM
bu bilgi için sağol ama burda gözükmeyenlerde var onları nasıl bulabilr onun için bi bilgin var mı?

Kratios
29.01.11, 02:31 PM
ya tek kelimeyle süpper bilgiler herkese teşekkürler

gmzli
26.11.11, 06:05 PM
Valla bıkım ya bu virüslerden bilgisayar internet falan artık neredeyse ise yaramak yerine bu virüs trojen gibi şeylerden dolayı sorun problem haline gelmeye başladı:)