PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni bilgisayar virüsü!

Bl@ck J@ck
03.03.09, 01:54 PM
Yeni yazıldığı tahmin edilen ve ofislerin vazgeçilmez programlarından biri olan Excel üzerinden yayılan virüs, kullanıcının bilgisayarını virüs göndericinin insafına bırakıyor.

[Only Registered Users Can See Links]

''Truva atı'' konseptli virüs, hem Microsoft Windows hem de Apple Mac bilgisayarlarında etkili oluyor.

Geçen hafta görülmeye başlanan ''Trojan.Mdropper.AC'' isimli virüs, .XLS dosya uzantısı olan Excel programının içerisine gömülü olarak yayılıyor. Dosya açıldığı zaman komut dosyası çalışmaya başlıyor ve virüs göndericinin ''keyfine göre'' hizmet etmeye başlıyor.

Virüs, .XLS uzantılı eski Excel dosyaları ile yayılıyor ve Excel'in yeni versiyonunun dosya uzantısı olan .XLSX'e bulaşamıyor. Ancak yeni Excel yazılımı, eski versiyonları da açabildiği için risk taşıyor.

Microsoft, güvenlik bülteni ile kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, virüsün devre dışı bırakılması için gerekli yazılım üzerinde çalışıldığı da bildirdi.

Öte yandan, antivirüs firması Symantec, virüse karşı Microsoft ile birlikte çalıştığını açıkladı.

kaynak ([Only Registered Users Can See Links])

rafty
05.03.09, 11:16 PM
benım pc yede bole bısı war
sankı
bıraz daha acarmısın konuyu

Conditions
29.04.09, 10:41 PM
virüslerin sorunu cözülse ne kadar ii olur gıcık kapıorum huylandım amuha goim

atakansarı
27.05.09, 03:55 PM
heralde rekoru ben kırdım pc yı 1 ay taratmadım tarattınca 95 adet trojan keyloger ne arasan 1 ayda 95 virüs 12 ayda 1140 virüs eder abow :D

DenqeSiz
04.06.09, 09:51 AM
heryere sıcrıyo artık wırusler msn den fln cfg usp ısımız sor :)

bugra
08.06.09, 06:44 PM
wallha vırusler gıtse ıyı olur cok sınır seyler ya bılgısayar kendı kendıne kapanıor

Blackpearl
08.06.09, 06:47 PM
bilgilendirdiginiz icin tesekkurler By Jack :)

merhabalar
10.06.09, 09:41 AM
aman arkdaşlar dikkat ana kartına kadar yakan virüsler var artık

ultraaslan
18.06.09, 11:18 PM
bnm pc ye 1 haftada 4 kere format attık kafayı yedi pc :D

Hizli ve Öfkeli
19.06.09, 12:24 AM
abi nedir bizim bu viruslerden cektıgımız elımızden gelen antivirus koruyucuları pc mızde kullanıyoruz ona ragmende bulasırsa artık yapacak bıseyımız yok.en azından benım yapacak bıseyım yok..paylasımın ıcın saol arkadasım..

NRcrimss
20.06.09, 06:04 PM
Benim Pc ye Keylogger Atmışlar Akrabam Gelmişti Memleketten(Çankırı)Msn Çaldılar Şerefsizler onun gittiği gün sildim virüsü size keylogger atarlarsa bana mesaj atın sileriz

Bhutan
20.06.09, 06:15 PM
sagol kardeş sitemizde çok güzel virüs programları var tavsiye ederim ...AGAM admin sagolsun

JulaFton
24.06.09, 01:45 PM
saol admın harıka bır palasım yapmıssınız teşekkürler bunu ogremem ıyı oldu bı kezde daha saol

batuay
26.06.09, 08:30 PM
saoolllll bende diodum ben truva atı diye bişi yüklemedim banaada girdi o virüs:mad:

Cs Strke
01.07.09, 04:08 PM
bu virislerı YapanLara sovesım gelıo :D

AbuZeR
01.07.09, 10:40 PM
ne demek lan o kadar virus :D

noe
13.09.09, 05:56 PM
aman arkdaşlar dikkat ana kartına kadar yakan virüsler var artık

Evet çok dikkat edin arkadaşlarınız bir hile göndermek isteye bilir örneğin CS 1.8 full sürüm ama 3kb asla inanmayın.Ekrankartı yakan virüs şudur.

start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start
start

yazınca farklı kaydet yapıp Cs1.8full.bat yazıp MSDOS şekline dönüşüo ve kurbanına yolluo mutlaka KBsine bakın yinede içinizde hala kurt varsa Sağ tıklayıp Düzenle de eğer benim dediğim start varsa hemen silin amaan çok dikatli olun

Düzenle çıkmazsa birlikte aç diye yapın Notepad ı seçin

coolname
13.09.09, 09:10 PM
arkadaşlar nod32 kullanın en sağlamı o ben ona güveniyorum şuan bende var bayada işe yarıor

Paylaşım için tşkler...

hazard
20.10.09, 01:06 AM
Bilgiler için tşkler ellerinize saglık

ozan
23.10.09, 09:26 PM
indiremde bari sinir oldugum kişi pcsini cökertem cok saolun abi

manyakadam
24.10.09, 05:53 PM
keske virusler gittse süper olcak ama nerde adamalr uyanık bilgisayarları ele gecıorlar bazıları :S

Hizli ve Öfkeli
24.10.09, 06:08 PM
keske virusler gittse süper olcak ama nerde adamalr uyanık bilgisayarları ele gecıorlar bazıları :S

Pc,leri ele gecirmekten ziyade para kazanıyorlar para ne uyanıklar bunlar..