Orijinalini görmek için tıklayınız : 14 Şubat Sevgililer Günü ne Özel
kozakelebegi
05.02.09, 01:10 PM
Romantik Sevgililere Özel
[Only Registered Users Can See Links]
kozakelebegi
05.02.09, 01:19 PM
Sevgililer Günü T-Shirt leri
kozakelebegi
05.02.09, 01:24 PM
Sevgililere Özel Kahve Kupaları
kozakelebegi
05.02.09, 01:31 PM
Sevgililere Özel Yastıklar
kozakelebegi
05.02.09, 01:36 PM
Sevgililere Özel Bardaklar
Blackpearl
05.02.09, 02:37 PM
cok güzel bir paylasım emekleriniz icin tesekkur ederim
[Only Registered Users Can See Links] Şubat Sevgililer Günü
14 Şubat efsaneleri...
Gelenekler, efsaneler ve büyük aşklar yaratmış bu günü. Bir çiçek, bir gülümseme, sıcak bir bakış… Sevgiyi anlatmanın binlerce yolu o gün dile gelir. Adeta dünyanın kalbi daha hızlı atar, mum ışıklarıyla aydınlanır her taraf. Aşkın renkleri sarar dört bir yanı. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü veya batılıların deyişiyle Aziz Valentin Günü'nün ortaya çıkışına dair iki efsane...
Aşıkları birleştiren Aziz Valentine
Aziz Valentine'ın öyküsü III. Yüzyıl'dan gelir. O dönemde Roma tahtında İmparator II. Claudius vardı. Zalimliğiyle tanınan Claudius aşırı savaş ve askerlik tutkunuydu, her yetişmiş erkeğin muhakkak asker olmasını istiyor ve kimseye göz açtırmıyordu.
Öylesine ileri gitmişti ki, askerliğe engel oluyor düşüncesiyle evlenmeyi yasakladı. Gençler şaşkındı, kimse sevdiği ile beraber olamıyor, Roma kenti sayısı gittikçe artan ve uzak ülkelerde ölen sevgililerinin ardından ağlayan kadınlar ve kızlarla dolmuştu. Kısacası aşk yasaklanmıştı.
Bu sıralarda İmparator tüm Romalıların 12 tanrıya tapmalarını ve böyle davranmayanların, özellikle de Hıristiyanlarla ilişkiye girenlerin ölümle cezalandırılacaklarını emretti.
Bu emre uymayanların arasında Aziz Valentinus vardı, gezerek dinsel vaazlar veriyor, İmparator'un hatalı olduğunu anlatıyordu ve bir yandan gençleri gizlice evlendirmeye devam ediyordu. Sonunda yakalandı ve hapse atıldı. Valentinus'un hapiste olduğu günlerde yaşananlar efsaneye dönüşerek günümüze kadar ulaştı:
Güzel Julia Valentinus’a gider. Hapishaneyi korumakla görevli gardiyanın kızı Julia'nın gözleri doğuştan görmemektedir, gardiyan Valentinus'un anlattığı İsa ilgili öykülerin arasında körlerin gözlerinin açıldığını öğrenince, kızını gizlice Valentinus'un yanına götürür. Julia çok güzel ve zeki bir kızdır. Günlerce beraber olurlar, Valentinus ona Roma tarihini, doğanın yapısını, aritmetiği ve Tanrı'ya yönelmeyi öğretir. Julia, dünyayı Valentinus'un anlattıklarıyla görür, onun bilgeliği ile aydınlanır ve teselli bulur.
Bir gün sorar;
"Valentinus, Tanrı gerçekten dualarımızı duyar mı?"
Aziz gülümser;
"Evet, her birini."
Julia;
"Her sabah ve her gece ne için dua ettiğimi biliyor musun? Görebilmek için dua ediyorum, bana anlattığın şeyleri görmeyi çok istiyorum.",
Valentinus;
"Tanrı bizim için en iyi olanı yapar, yeter ki buna inanalım."
Julia, yere diz çöker ve;
"İnanmak istiyorum, bana yardım et."
Beraberce duaya başlarlar. Birden hücrenin içerisi altın renkli bir ışıkla aydınlanır ve Julia haykırır;
"Valentinus, görüyorum, görüyorum."
Valentinus duaya devam etmesini söyler. Ertesi gün Valentinus'un ölüm emri gelir, Aziz Julia'ya son bir not yazar, Tanrı'ya hep yakın olmasını öğütler ve notun altını "Senin Valentine'ından" diye imzalar. Mektup, ertesi gün Julia'ya ulaşır, o günün tarihi 14 Şubat 270'dir. Valentinus, sonradan Papa I. Julius tarafından "Porta Valentini" adı verilen bir kemer kapısının altına gömülür (Şimdi orada yani Roma'da Praxedes Kilisesi vardır.)
Julia, mezarın yanına pembe çiçekler açan bir badem ağacı diker. Günümüzde sevginin ve dostluğun simgesidir badem ağacı.
Aslına bakılırsa 15 Şubat tarihi Roma tanrıçalarından Februata Juno adına yapılan kutsama töreninin günüdür; birbirleriyle ilk kez cinsel ilişkiye girecek gençlerin adlarının yazıldığı parşömenler o gün tanrıçaya sunulurdu. Papalık daha sonra yasaklanan bu geleneğin yerine, azizlerin adlarının yazılı olduğu listeleri sergilemeye başladı.
15 Şubat'ta kutlanan gençlerin aşk festivalinin özgün adı ise Lupercalia dır, Kuşların çiftleşme döneminin başlangıcı kabul edilen Şubat ayı döneminde, gençler de onları örnek alarak eşleşirlerdi. Hıristiyanlığın güçlenmesinden sonra, Pagan inançları yasaklandı veya yerlerine Hıristiyan versiyonları getirilmeye başlandı. Aziz Valentine Hıristiyanlığın simgesi olan sevgi ve evlilik kuramı ile özdeşleştirildi, onun Lupercalia Festivali'nin arifesinde öldürülmüş olması güzel bir raslantıydı, böylece Roma'nın bereketlilik ve döllenme kutsamalarıyla, Hıristiyanlığın evlilik ve çoğalma ilkesi bütünleştirilmiş oldu. Günümüzdeki yorumuyla "St Valentine" yani Sevgililer Günü, Roma'daki gibi sevenlerin birbirlerine sevgilerini Valentinus'un son mesajında olduğu gibi küçük kartlar ve hediyelerle sunmaları şeklinde kutlanıyor. Aslında kökende yine birleşme, bütünleşme ve üreme güdüsü yani bereketlilik vardır. Aynı zamanda da, Tanrısal aşkla, dünyasal aşkın birleştiği yer, Julia'nın öyküsünde olduğu gibi birleştirilir.
Eski Roma'nın evlilik şenlikleri; Lupercalia Festivali
Eski Roma takviminde Şubat ortası baharın başlangıcıdır.Baharın başlamasından bir gün önce (14 Şubat’ta) “Lupercalia Bayramı” ya da “Kurt Bayramı” adı verilen bir bayram kutlanırdı. Juno onuruna düzenlenen bu bayramda bir kutsama töreni düzenlenirdi. Ertesi gün ise bir yıl boyunca işlenen tüm günahlardan arınmak, insanların doğurganlığını arttırmak ve sürülerin, tarlaların verimliliğini arttırmak amaçlarıyla, diğer iki Roma tanrısı olan, çobanların ve sürülerin Tanrısı Lupercus'un ve Yunan mitolojisindeki Pan'a benzeyen bir tanrı olan bereket Tanrısı Faunus'un onuruna “Lupercalia Festivali” adıyla bir aşk festivali düzenlenirdi. Lupercalia Festivali'nde geleneksel olarak hediyeler verilir ve Büyük Roma İmparatorluğu'nun kurucusu “Romus” ve “Romulus” kardeşlerin bir kurt tarafından evlat edinilip büyütüldüğüne inanılan Palatine Dağı'nda keçiler ve köpekler kurban edilirdi. Festival boyunca “luperci” adı verilen genç erkekler şehrin sokaklarında ellerinde “februa” denilen ve keçi derisinden kırbaçlarla dolaşırlar ve kendilerini bekleyen kadınların bir senelik günahlarının ve hatalarının Tanrılar tarafından affedileceği inancıyla, bu kırbaçlarla vururlardı. Kamçılama töreninin ayrıca kadınların doğurganlıklarının arttırdığına ve kolay doğum yapılmasını sağladığına da inanılırdı. Pagan inancına göre “arınma ayı” anlamına gelen “Şubat” yani Latince kökenli “February” kelimesi de işte bu ‘februa’ kelimesinden türemiştir. Romalılar içinde Tanrı Kurt'un yaşadığı varsayılan bir mağaranın önünde toplanıyorlar ve kuşların çiftleşme döneminin başlangıcı kabul edilen Şubat ayında festival günü genç kızlar isimlerini yazdıkları bir kağıdı büyük bir kaba koyuyorlardı ve genç erkekler de bu kaptan birer kağıt seçerek o günkü eşlerini belirliyorlardı. Akıllarından geçen her cinsel fanteziyi yaşamak ve uygulamakla serbest bırakılan gençler bu çekilişin sonucunda ilk kez cinsel ilişkiye girip o gün kendilerini Tanrıçaya sunar ve bir süre sonra da evleniyorlardı. Sevgililer günü kartlarının ilk ortaya çıkışı da işte bu döneme rastlar.
kozakelebegi çok güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık faydalandım b u aradada teşekkürler +rep...emeğe saygı
Sevdiğiniz için en güzel sözleri yine sizin bulacağınıza hiç kuşku yok. Ama o sözleri söylemek için ilham alabileceğiniz aşk cümlelerine bir göz atmanızın da bir sakıncası yok...
SEVGİLİM Bir Gün Cehennemde Karsılaşabiliriz. Sen Kalp Hırsızı Olduğun için , Bense Tanrıyı Bırakıp Sana Taptığım için. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Dün gece sen uyurken kızıla boyadım denizleri, uçurumdan attım sessizliği, haber saldım rüzgarlara, fısıldasınlar kulağına seni ne kadar çok özlediğimi... Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Bir gece ay bana sordu neden seni ağlatan bir kızla berabersin? Aya baktim ve dedim ki Sen hiç gökyüzünden vazgeçebilir misin..? Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Sen bir pınarsın, içilen ama kanılmayan, seveni yanıltmayan, sevince yanılmayan, varlığına doyulmayan, yokluğuna dayanılmayan.. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Hasretinle dağları deleceğim
SEVGİLİM Bu aşkla kendime geleceğim
SEVGİLİM Bir ömrüm daha olsa inan
SEVGİLİM Yine bir tek seni seveceğim
Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Seni asil insanların basit sevgileriyle değil, basit insanların asil sevgileriyle sevdim. Bu güzel aşkımıza nokta koyma, sana kucak dolusu virgül getirdim. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Adını kalbime aşkla süsledim,
SEVGİLİM Yıllar yılı bir tek seni düşledim,
SEVGİLİM Bilmem ki nasıl bir günah işledim,
SEVGİLİM Selamın geliyor sen gelmiyorsun...
Yedi ayrı iklimden,
Yedi çeşit arı getirseler,
Yedi çeşit arı,
Yedi ayrı çiçeği dolaşsa,
Yedi ayrı çiçekten bal yapsa senin kadar tatlı olamaz...
SEVGİLİM Bir gül olmak isterdim! Neden mi? Beni koparıp kokladığında vücudunun derinliklerine girip bir daha oradan çıkmamak için? Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, karbeyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Mürekkepten denizler, kağıttan gemiler yaptım. Sonra ismini her yere yazdım. İsmini yazınca seni sevdiğimi sandın, ben seni sevmedim sana taptım!.. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Bugün her zamankinden farklı bir şey yapayım dedim olmadı yine sana defalarca aşık olup seni düşündüm... Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Güneşin doğduğu da bir gerçek battığı da... Kalbimin attığı da bir gerçek, günün bittiği de... Ne çıkar tüm gerçekleri saysak tek tek. Seni seviyorum, işte bu en büyük gerçek... Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Güneşi seviyorum diyorsun güneş açınca gölgeye kaçıyorsun. Yağmuru seviyorum diyorsun yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun. Korkuyorum sevgilim çünkü beni de sevdiğini söylüyorsun! Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Seni yıldızlara benzetiyorum onlar kadar uzak onlar kadar erişilmezsin ama bir farkın var onlar bin tane sen bir tanesin. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Seni unutmak için and içtim gözlerin geldi aklıma vazgeçtim. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Gözlerin nehir kirpiklerin köprü olsa, ben üzerinden geçerken ipler kopsa ve düştüğüm yer dudakların olsa. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Eğer gökyüzü bir parça kağıt, deniz bir şişe mürekkep olsaydı yine de sana olan duygularımı yazmaya yetmezdi. Seni o kadar çok seviyorum ki... Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Bir kuş olup gitsem, aşsam şu enginleri, varsam senin yanına. Öpsem doyasıya, koklasam seni... Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Bugün yeni bir meyhane keşfettim mezarlığın karşısında. Bir gün beni arar da bulamazsan ya meyhanedeyim ya da tam karşısında. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Hadi gel tut ellerimi! Benimle yan! Benimle meydan oku her çaresizliğe! Benimle uyu benimle uyan. Birlikte varalım nice yıllara... Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Sen seni seveni görmeyecek kadar körsen, o da sana sevgisini söylemeyecek kadar gururludur. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Geceler seni sevdiğim kadar uzun olsaydı eğer inan ki yeryüzüne hiç güneş doğmazdı. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Bir erkekle mutlu olmak için onu çokça anlayıp az da olsa sevmek; bir kadınla mutlu olmak içinse onu çokça sevip, anlamaya hiç çalışmamak gerekir. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM İnsanlar gelmeleriyle yalnızlıklarını dağıtanları severler, gitmeleriyle kendilerini yalnız bırakanlara aşık olurlar. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM İçim o kadar senle doldu ki… İnsanlar seni göz bebeklerimde görürler diye bakmaya korkar oldum. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Seni acılarımın içinde canım gibi saklıyorum. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Hani gözler vardır sözleri anlatır, hani sözler vardır gözleri anlatır, bir de aşk vardır seni anlatır... Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Yüreğimdeki tek arzu, hayalimdeki tek tutku, beni yaşatan tek duygu senmişsin bebeğim... Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Güller anlatsın sana olan sevgimi, güller anlatsın yalnızlığımı, çaresizliğimi.. Yavaş yavaş eriyen yüreğimi güller anlatsın ben anlatamadım. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Gençliğine güvenip erken derken belki elveda bile diyemezsin giderken. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Mutlu olmayı biliyorsan, sevmeyi bileceksin gerçekten seviyorsan, ömrünü vereceksin. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Aşk dudaklarda kahkaha değil, gözlerdeki yaştır. Maksat sevgi uğrunda ölmek değil, uğrunda ölecek sevgili bulmaktır... Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Sevmek saçak altına sığınan göçmen kuşun kar tanecikleri arasında uçuşan beyaz tüyünü görebilmektir. Sevgililer günün kutlu olsun.
SEVGİLİM Yarı dalgalı olmamalı deniz, Ya tam durulmalı, ya da tam kudurmalı. Yarı ümit vermemeli sevgiliye, Ya tam sevmeli, ya da çekip gitmeli. Sevgililer günün kutlu olsun.
Sözlere gerek yok,
Bakışlar anlatır en güzelini,
Bakışların ardından gelir iki sözcük,
Seni Seviyorum…
Hangi dilde olursa olsun,
Seni Seviyorum
ALMANCA SENİ SEVİYORUM: Ich liebe dich
ARAPÇA SENİ SEVİYORUM: Ana Ba-heb-bak
ARNAVUTÇA SENİ SEVİYORUM: Te dashuroj
BİRMANCA SENİ SEVİYORUM: Chit pa de
BULGARCA SENİ SEVİYORUM: Jbichim te
CAVACA SENİ SEVİYORUM: Kulo tresno
ÇEKCE SENİ SEVİYORUM: Miluju te
DANİMARKACA SENİ SEVİYORUM: Jeg elsker dig
ENDONEZYACA SENİ SEVİYORUM: Saya cinta kamu
ESTONYACA SENİ SEVİYORUM: Mina armastan sind
FARSCA SENİ SEVİYORUM: Asheghetam
FİLİPİNCE SENİ SEVİYORUM: Iniibig Kita
FİNCE SENİ SEVİYORUM: Mina rakastan sinua
FRANSIZCA SENİ SEVİYORUM: Je t'aime
GALCE SENİ SEVİYORUM: Rwy'n dy garu di
GRÖNLANDCA SENİ SEVİYORUM: Asavakit
HAWAİİCE SENİ SEVİYORUM: Aloha I'a Au Oe
HIRVATÇA SENİ SEVİYORUM: LJUBim te
HİNTÇE SENİ SEVİYORUM: Mai Tumhe Pyar Karta Hoon
HOLLANDACA SENİ SEVİYORUM: Ik hou van jou
İBRANİCE SENİ SEVİYORUM: Ani ohev otach
İNGİLİZCE SENİ SEVİYORUM: I love you
İRLANDACA SENİ SEVİYORUM: Taim i'ngra leat
İSPANYOLCA SENİ SEVİYORUM: Te amo
İSVEÇÇE SENİ SEVİYORUM: Jag alskardigaaaaaaaa aaaaaaaaaa aaaaaaaaaa aaaaaaaaaa aaaaaaaaaa aaaaaaaaaa aaaaaaaaaa
İTALYANCA SENİ SEVİYORUM: Ti amo
İZLANDACA SENİ SEVİYORUM: Eg elska thig
JAPONCA SENİ SEVİYORUM: Ore wa omae ga suki da
KAMBOÇÇA SENİ SEVİYORUM: Bon sro lanh oon
KATALANCA SENİ SEVİYORUM: T'estim molt
KORECE SENİ SEVİYORUM: Tangshin-i cho-a-yo
KORSİKACA SENİ SEVİYORUM: Ti tengu cara
KÜRTÇE SENİ SEVİYORUM: Ez te hezdikhem
LAOSCA SENİ SEVİYORUM: Khoi huk chau
LATİNCE SENİ SEVİYORUM: Vos amo
LETONCA SENİ SEVİYORUM: Es milu tevi
LİTVANYACA SENİ SEVİYORUM: Tave Myliu
MACARCA SENİ SEVİYORUM: Szeretlek
MAKEDONCA SENİ SEVİYORUM: Sakam Te
MALAYCA SENİ SEVİYORUM: Saya sayangkan mu
MALEZCE SENİ SEVİYORUM: Saya cinta kamu
MAYACA SENİ SEVİYORUM: Canda munani
NORVEÇÇE SENİ SEVİYORUM: Jeg elsker deg
PAKİSTANCA SENİ SEVİYORUM: Mujhe Tumse Muhabbat Hai
POLONYACA SENİ SEVİYORUM: Ja cie kocham
PORTEKİZCE SENİ SEVİYORUM: Amo-te
ROMENCE SENİ SEVİYORUM: Te Ador
RUSCA SENİ SEVİYORUM: Ya vas liubliu
SIRPÇA SENİ SEVİYORUM: Ljubim te
SLOVAKÇA SENİ SEVİYORUM: Lubim ta
SLOVENCE SENİ SEVİYORUM: Ljubim te
SRİLANKACA SENİ SEVİYORUM: Mama Oyata Arderyi
SURİYECE SENİ SEVİYORUM: Bhebbek
TAHİTİCE SENİ SEVİYORUM: Ua Here Vau Ia Oe
TAYLANDCA SENİ SEVİYORUM: Phom Rak Khun
UKRAYNACA SENİ SEVİYORUM: Ja tebe koKHAju
VİETNAMCA SENİ SEVİYORUM: Toi yeu em
YUGOSLAVCA SENİ SEVİYORUM: Ya te volim
YUNANCA SENİ SEVİYORUM: S'ayapo
ZULUCA SENİ SEVİYORUM: Mena Tanda Wena
Seven kalp hep genç kalır.
Yunan atasözü
Aşkın mantığını bulmaya çalışan kendi mantığından olur.
Fransız atasözü
Yüzlerce yıl önce İngiltere’de çocuklar Sevgililer Günü’nde yetişkin kıyafetleri giyer, kapı kapı dolaşarak şarkı söylerdi;
“Günaydın sana, sevgili;
Kapını aç benim gibi
Üç ileri iki geri
Günaydın sana, sevgili!”
İngiltere’de çok eski zamanlarda 14 Şubat’ta ahşap oyma kaşıklar hediye verilirdi. Kaşıklar üzerindeki en gözde desenler ise; kalp, anahtar ve anahtar deliği.
Bazı ülkelerde de, genç kızlar erkeklerden ipek giysi hediye alabiliyor ve bu hediyeyi saklarsa o gençle evleneceği anlamına geliyordu.
Meksika’da da Kolombia’daki gibi “Sevgi ve Arkadaşlık Günü” var, ama 14 Şubat da kutlanıyor.
Efsaneye göre Sevgililer Günü’nde kuşlar da dile gelir. Bir kadın Sevgililer Günü’nde başının üstünde uçan bir kızılgerdan kuşu görürse, bir denizciyle evlenecek . Bir serçe görürse fakir bir adamla evlenip çok mutlu olacak. Saka kuşu görürse çok zengin biriyle evlenecek demektir. .
Japonya’da Sevgililer Günü daha çok kadınların sevdikleri insanlara şeker, çikolata verdikleri bir gün. Bu kadınlar için adeta bir zorunluluk haline gelmiş. Çalışan kadınlar işyerlerindeki erkek arkadaşlarına çikolata armağan eder. Bu çikolataya Japonca’da “giri-choko” denir. (Giri: görev, choco: çikolata) Bu, sevgililerin birbirlerine verdiği çikolata olan “honmei-choko” dan farklıdır. Kız arkadaşların birbirlerine verdikleri çikolataya ise “tomo-choko” deniyor. (tomo:arkadaş)
Kolombiya’da Eylül’ün üçüncü Cuma ve Cumartesi günleri “Sevgi ve Arkadaşlık Günü” olarak kutlanıyor. Bu ülkede “Gizli Arkadaş” (Amigo Secreto) geleneği oldukça ünlü.
Finlandiya’da Sevgililer Günü’ne “Arkadaş Günü” deniyor ve adından da anlaşılacağı gibi sevgililerden çok arkadaşlar hatırlanıyor.
Sevgililer gününüz kutlu olsun.
Eski çağlardan sevgililer günü gelenekleri; Sevgililer gününü kim nasıl kutlardı, nasıl hediyeler verilirdi, sevgililer gününü kimler yasaklamaya çalıştı?
Eski zamanlarda gençler Sevgililer Günü’nde yolladıkları kartları kendileri yaparlarmış, kartlar kağıt dantellerden, incecik aynalardan ve parfüm keseciklerinden yapılırmış. Yani el emeği göz nuruymuş Sevgililer Günü.
Orta çağda ise "Sevgililer Günü"nde bir sevgili bulmak için kura çekilirmiş. Bir genç kız, kendisine eş bulabilmek için, o yıllarda ortalıkta dolaşan yerel soytarılarla anlaşmalıymış. Nedeni ise çok basit. Çünkü kurayı soytarı çekermiş, genç kız da istediği veya sevdiği erkeğin adını bir kağıda yazarak soytarıya verir ve kasabanın yıllık çekilişine katılırmış.Amaç, sevilen erkeği kazanmak...
16. Yüzyıl'da ise sevgililer birbirlerine aşklarını simgeleyen küçük hediyeler verirlermiş, rivayet o ki, en popüler hediye de eldiven ve çorap bağıymış. Bu hediyeler arasında bir tanesi var ki, epey konuşulmuş. Bir denizcinin sevgilisine verdiği korse. Denizci tahtadan oyma bir çerçevenin içine korseyi koymuş, çerçeveyi de kalpler, çiçekler ve denizcinin de bir kabartması ile süslemiş.
17. Yüzyıl'da, Amerikalı Püritenler (Bir protestan tarikatı), "Sevgililer Günü" geleneğini boş inanç sayarak yasaklamaya çalıştılarsa da başaramamışlar. Hatta Massachusetts Kolonisi'nin valisi olan John Winthrop 14 Şubat 1629'da karısına bir mektup yazmış; "Benim azizim ancak sen olabilirsin..."
1660'da İngiltere'de Stuart dönemi monarşisinin restorasyonundan sonra, Aziz Valentine Günü daha büyük bir coşkuyla kutlanmaya başlanmış. Bunu İtalya, Fransa ve Almanya izlemiş. Küçük bir Fransız köyü olan Corcieres de Sevgililer Günü'ne sahip çıkmaya çalışmasıyla tanınırmış. İddialarının kökenindeki gelenek ise çok eskilere dayanırmış. Yapılan araştırmalarda, köyde evliliğin seçme sistemine dayandığını gösteriyor. Köyün yaşlıları iki gruba ayrılarak, evleri dolaşıyorlar ve evlilik adaylarını belirliyorlarmış. Sonra yaşlılar evlilik çağına gelmiş genç kız ve erkekleri adlarıyla çağırarak evlerinin pencerelerine çıkmalarını istiyorlar ve birini seçen kızlar veya erkekler seçimlerini duyurma hazırlığına başlıyorlarmış. Genç kız erkek için bir elbise hazırlayıp gönderiyor, erkek ise kabul ettiğini belirtmek için kıza bir şişe şarap yolluyormuş.
O gece bütün köyün katıldığı bir dans partisi yapılıyormuş. Ama her zaman böyle olmuyor, kız veya erkek teklifi kabul etmeyince, yine kasabanın merkezinde gece yarısı dev bir şenlik ateşi yakılarak reddedilen tüm teklif elbiseleri ateşte yakılıyormuş. Gelenek 1776'da yasaklanıncaya kadar sürdürülmüş.
Sevgililer Günü'nde kart yollama geleneği, 18. Yüzyıl'ın ortalarında başladı. En eski kartlar el yapımıydı, altın harflerle ve kağıt dantellerle süslenir, üzerlerine el yazısıyla aşk şiirleri yazılırdı. Daha tutkulu kartlarda satenden kalpler yapılır, küçük parfüm keseleri, incecik aynaların altına saklanırdı. 1850'den sonra baskı kartlar piyasaya çıktı. Azizler Günü kutlamaları giderek ticarete dönüşüyordu ve el yapısı kartlardaki duygusal derinlik ve sevgi aktarımı ortadan kalkıyordu. Victoria döneminin kartlarında o günün modasına uygun olarak çizgi kahramanlar, espriler görülmeye başladı.
Herkesin 14 Şubat'ta sevgilisi olmayabilir. Ama sevgilisi olmayanlar için de 14 Şubat yeni bir başlangıç olsun. Hayatınızda yeni bir dönem başlatmak için Birkaç küçük fikir
- Sigarayı bırakın.
- Kalori tüketiminizi azaltın. (Kadınlar için ortalama günlük kalori ihtiyacı 1600-1800 kaloridir)
- Kan basıncınızı, kolesterol düzeyinizi kontrol altına alın.
- Fazla kilolarınızı atın.
- Duygusal detoks yapın. Emosyonel-ruhsal, duygusal bagajınızı boşaltın.
- Düzenli bir egzersiz planı yapın ve uygulamaya hemen başlayın. Hiçbir şey yapamazsanız, bol bol yürüyün.
- Daha az kızın, öfkelenin, darılın. Daha çok sevin, affedin, hoşgörün, daha çok sarılın.
- Arkadaşlarınızla daha çok beraber olun.
- Hobiler edinin. Sosyal faaliyetlere katılın.
- Bol bol seyahat edin. Yeni insanlar tanıyın.
- Eski sevgilileri, güzel bir anı olarak hatırlayın.
- Kendinize “güzel bir gün” armağan edin.
- Bir cafede nefis bir kahvenin keyfini çıkarın.
- “Keşke“ demek yerine, “İyi ki” demek için, yapmak istediklerinizi ertelemeyin.
İyi şanslar.
Sevgiliniz size sık sık çiçek alıyor mu?
Özel günlerinizi hatırlıyor mu?
Sürprizler yapıyor mu?
Sürpriz ziyaretleriniz onu sevindiriyor mu?
Sabahları uyandığınızda size hayranlıkla bakıyor mu?
Kavga ettikten sonra uzun süre suratını asmıyor mu?
Sizin başarılarınızdan gurur duyuyor mu?
Yanlış yaptığınızda sizi anlayışla karşılıyor mu?
Bir saçmalık yaptığınızda dalga geçmiyor mu?
Ne kadar sıklıkta “Seni Seviyorum Sevgilim” diyor?
Sizin için kolları sıvayıp mutfağa giriyor mu?
Başkalarının yanında sevgisini göstermekten hoşlanıyor mu?
- Tedavi edilemez derecede romantik olun.
2- Birlikte kitap okuyun, elele tutuşun ve birlikte düzenli yürüyüşlere çıkın.
3- Gülümsemeler bulaşıcıdır. Ona da bulaştırın.
4- Güvenilir bir sırdaş olun ve onu hiç kimseye şikayet etmeyin.
5- Onun en sevdiği çiçeği, rengi, müziği, şiiri ve yazarı bilin.
6- Ona beklemediği hoş sürprizler yapın. Hiçbir neden yokken de kart ya da küçük aşk notları yollayın.
7- Birbiriniz için özel ve gizli takma adlar bulun.
8- Aşk birlikte saçmalamaktır. Arada bir, birlikte sonuna kadar saçmalayın.
9- Kimin haklı olduğunu tartışmayın, neyin doğru olduğuna karar verin. Her tartışma sonunda barış anlaşmasını bir öpücükle imzalayın.
10- Sevdiğinizi yalnızca onun duyabileceği biçimde eleştirin. Övgünüzü ise bütün dünyaya duyurun.
11- Bedeninize iyi bakın. Daima sağlıklı ve dinç olmayı hem kendinize hem de ona borç bilin.
12- Bir kucaklaşmadan ilk ayrılan siz olmayın.
13- Eş seçmek kitap seçmeye benzer, iyi tasarlanmış bir kapak ve cilt ilginizi çekebilir. İceriği sağlam olmadıkça sonunu getirmek zordur.
14- Aşk için evlenin. Hem eşinizin hem de kendinizin en iyi arkadaşı olun.
Her çiçeğin bir anlamı, alan kişi üzerinde bir etkisi var. Çeçeklerin dilini iyi bilirseniz hem sevginizi daha iyi anlatırsınız hem de yanlış anlamaları önlemiş olursunuz. İşte çeçiklerin diliyle ilgili küçük bir rehber.
Sevgiliye Beyaz gül: masumiyet
Sevgiliye Kırmızı gül: aşk
Sevgiliye Pembe gül: gönlüm sende
Sevgiliye Sarı gül: sıcak sevgi
Sevgiliye Beyaz karanfil: saflık
Sevgiliye Kırmızı karanfil: sevgi
Sevgiliye Pembe karanfil: içtenlik
Sevgiliye Sarı karanfil: hüzün
Sevgiliye Orkide: gurur
Sevgiliye Beyaz lale: temizlik
Sevgiliye Kırmızı lale: seni seviyorum
Sevgiliye Pembe lale: anlayış
Sevgiliye Sarı lale: gerginlik
Sevgiliye Menekşe: alçak gönüllü
Sevgiliye Gerbera: iyimser
Sevgiliye Beyaz krizantem (Kasımpatı): sadakat
Sevgiliye Kırmızı krizantem (Kasımpatı): sessiz istek
Sevgiliye Sarı krizantem (Kasımpatı): karşılıksız sevgi
Sakın ola ki, Sevgililer Günü’nde, Açelya, kırçıllı karanfil, sarı karanfil almayın. Neden mi?
Açelya “ her şey bitti”, kırçıllı karanfil “üzgünüm, ama bitmek zorunda” ve sarı karanfil “beni hayal kırıklığına uğrattın” der.
Aşkın da binbir çeşidi var. Bu sevgililer gününde aşkınıza bir bakın bakalım sevgilinizle hangi türde bir aşk yaşıyorsunuz...
KENDİNE AŞIK SEVGİLİ
Hep kendini düşünür. Başarı ve yeteneklerini abartır. Özel ve biricik olduğuna inanır. İnsanları sömürür, kendi çıkarları için başkalarını kullanmaktan çekinmez.
ŞÜHPECİ AŞIK SEVGİLİ
Ketumdur. Duygu ve düşüncelerini paylaşmaz. Kıskançtır, hep aldatıldığı düşüncesine kapılır. Her sözün arkasında başka nedenler arar. Alıngandır.
YALANCI AŞIK SEVGİLİ
Sorumsuzdur. Çalıştığı hiçbir işte sebat göstermez. Toplum kurallarına uymaz. Kız kaçıranlar, tecavüz edenler, kadın dövenler genellikle bunlar arasından çıkar. Mali yükümlülüklerini yerine getirmez. Pişmanlık duygusu yaşamaz.
OYUNCU AŞIK SEVGİLİ
Duyguları yüzeyseldir ve hızla değişir. İlgi odağı olmadığı durumlarda rahatsızdır. Dikkat çekmek için dış görünüşüne özen gösterir. Hareketleri abartılıdır.
İSTİKRARSIZ AŞIK SEVGİLİ
Kendini kontrol edemez. Bir gün sevdiğine aşırı değer verir, ertesi günü yerin dibine batırır. Ani hareketleri vardır, aşırı para harcayabilir.
KURALCI AŞIK SEVGİLİ
Kurallar ile yaşar. Mükemmeliyetçidir. Kendisini işinde başarılı olmaya vermiştir. Planlı programlıdır. Standartları çok yüksek olduğu için projeleri yarım kalır.
BAĞIMLI AŞIK SEVGİLİ
Tek başına karar veremez. Her zaman başkalarının öğütlerini dinler. Sorumluluk alamaz. Yalnız kalmaktan korkar. Bir ilişkisi bitince hemen yeni bir ilişki arayışına geçer.
ÇEKİNGEN AŞIK SEVGİLİ
Sevgiyi bulmakta zorlanır, çünkü bunun için çaba harcayamaz. Platonik aşklar yaşar ve yalnız kalır. hayranımızdır.
Son zamanların en popüler sorularından biri de aşkın ömrünün ne kadar olduğu. Aşka şu kadar yıl, şu kadar ay ömür biçenler var. Ama aşk gerçekten bitiyormu? İşte bilim adamlarının yanıtları.
Aynur aşkla tanıştığında henüz çok gençti. Tam ‘mutluluğu buldum’ diyordu ki aşk gidiverdi elinden. Zaman geçti Aynur yine aşık oldu. Bu sefer evlendi, çocuk sahibi oldu, herşey çok iyi gidiyordu. Ancak şans yine yüzüne gülmedi. Aşk, yine uçup gitmişti. Aynur umudunu yitirmedi. Bir gün Ömer’le tanıştı...
Uzmanlar aşkın beyinde bol miktarda dopamin salgılattığını, bunun da insana büyük bir enerji ve neşe verdiğini söylüyorlar. Aynı zamanda aşk ile obsesif kompülsif bozukluk arasındaki benzerlikleri inceliyorlar. Aşıklar ile obsesiflerin beyinlerindeki serotonin düzeyi normal insanlarınkinden yüzde kırk daha düşük çıkıyor: Aşk bir deliliktir. Aşktan uzak durun!
Tutkulu aşkın tükenmesinin nedeni, beynin ihtiraslı aşk sırasındaki güçlü sinirsel aktiviteyi uzun süre sürdürememesi. Bizi havalarda uçuran yoğun dopamin etkisine uzun süre maruz kalmak psikolojik yıkımla sonuçlanabileceği için tutkulu aşkın bir noktada bitmesi aslında sağlıklı bir şey.
Aynur Ömer’le ateşli bir aşk ilişkisi yaşadıktan sonra beraberlikleri ikisini de besleyecek bir sıcaklıkta devam etti. Ona eskisi kadar aşık olmasa da sevgi dolu bir evlilik sürdürüyorlar. İkisi de mutlu ve huzurlu.
Uzmanlar buna bol dopaminli aşk döneminden sonra oksitosin’in neden olduğu sakin sevgi bağı dönemi diyorlar. Oksitosin bağlılık duygusunu artıran bir hormon. Anne çocuğunu emzirirken bu hormonu salgılar. Oksitosin düzeyi yüksek insanlar uzun yıllar iyi giden ilişkiler yaşıyorlar, ömür boyu tek eşli yaşamaya eğilimli oluyorlar.
Birisinden hoşlanıyorsunuz ama o sizi pek fark etmiyor.İlgisini çekmek için yapmadığınız şey kalmadı fakat hala bir sonuca ulaşamadınız. Ümitsizliğe kapılmayın. İşte size birkaç ipucu:
Konuşmaya ihtiyacı olduğunda onunla uzun uzun konuşun, onu dinleyin ve gerektiğinde fikir verin. Sizden daha iyi bir dinleyici bulamayacağına inansın. Aşk bir bağımlılık durumudur. Onda alışkanlık yaratmaya bakın.
Bağımlılık fikri birçok kişiyi korkutur. Hoşlandığınız insanı ondan uzak durarak etkilemeye çalışın. Bir görünüp bir yok olun. Gizemli olun ve kafasını karıştırın. Bu zor olsa da uzun vadede işe yarar. Aşk kaçanı kovalar.
Bir anda yaklaşıp, tüm vaktiniz ona ayırmanız büyük yanlışlık olur. Onda sürekli merak uyandırın. Bir gün yakın davranıyorsanız başka bir gün peşinizden koşturun.
Daima güçlü bir kişiliğiniz olduğunu belli edin. Bunun yanında hep pozitif davranın. İnsanlar güçlülerin ve hayata olumlu bakanların yanında olmak ister.
Hiçbir şeyde çok acele etmeyin. Sinirlendiğiniz olaylarda bile öfkenizi erteleyin. Umutsuzluğa kapıldığınızda hoşlandığınız insandan uzaklaşın ve karamsarlığınızdan kurtulacak faaliyetlerde bulunun; yürüyüş, bir arkadaşla sohbet, sinemaya gitmek vs. Kötü ruh halinizi ilişkinize yansıtmayın.
İster sevgililer günü ister başka bir zaman. Aşkınızı tazelemek için her fırsatı değerlendirin. Aşağıdaki önerilerimizi yılın 365 günü aklınıza estiğinde uygulayabilirsiniz.
Sevgilinizle yağmurda yürüyüş yapın.
Sık sık seni seviyorum deyin.
Sevgiliniz için şiir yazın.
Pantolonunun cebine ya da yastığının üzerine sevgi sözleri içeren notlar koyun.
Arada bir sevgilinize çikolata alın.
Hafta sonu için sürpriz bir gezi ayarlayın.
Birbirinizin falını okuyun.
Sevgilinizle birlikte sinemaya gidin.
En sevdiği müzik CD’sini koyup beraber dans edin.
İkinize özel bir fotoğraf albümü hazırlayın.
Sadece ikiniz için bir parti düzenleyin.
Birlikte duş alın.
Gün boyunca her fırsatta öpüşün.
Mum ışığında akşam yemeği yiyin.
Yatağın içini gül yapraklarıyla doldurun.
Sık sık pikniğe gidin.
Sevgilinizle beraber eski aşk filmleri seyredin.
Beraber köpük banyosuna girin.
Sevgilinize sürpriz hediyeler alın.
Ona masaj yapın.
Kahvaltısını yatağa götürün.
Beraber çiçek tohumu ekin, ağaç dikin.
Bir geceliğine otelde kalın.
İş yerine meyvalar, şekerlemeler ve aşk notlarıyla dolu bir sepet gönderin.
Durup dururken ona sarılın.
“Seni seviyorum sevgilim” yazan mailler yollayın.
Birbirinizi uzun zamandır görmüyormuş gibi davranın.
Geceleri yıldızları seyredin.
Sevgilinize beklenmedik iltifatlar yapın.
Kırda yürüyüşe gidin.
Bir gün evi kocaman balonlarla süsleyin.
Doğum günlerinizi başbaşa kutlayın.
Koç Burcu
(21 Mart - 20 Nisan)
Coşkulu, sabırsız, neşeli, hiçbirşeyden yılmayan koç burcunun zevklerinin abartılı olduğunu bilmelisiniz.
Canlı renkleri seven koç kadını için kırmızı bere, atkı, iç çamaşırı, şık bir şal ve eşarp, mutfak gereçleri hediye edebilirsiniz. Ayrıca bakımlı koç kadınına epilasyon aleti, renkli taşları olan kolye, yüzük, saç şekillendirme seti, manikür seti de uygun armağan alternatifleridir; hareketli özgürlüğüne düşkün koç erkekleri ise oto aksesuarları, mp3 player, şık bir çakı ve çakmak, traş makinesi, spor ayakkabı, ve iyi bir t-shirte hayır diyemezler
Boğa Burcu
(21 Nisan - 21 Mayıs )
Huzurlu, sakin, alışkanlıklarına bağlı boğaları memnun etmek zordur. Hediye almakta zorlanılacak burçlardan biri oldukları için hediye çeki uygun bir alternatiftir. Yemek yemeyi sevdiklerinden yemek sepeti, kaliteli bir kutu çikolata her iki cinsi de çok mutlu edecektir.
Dış görünüşlerine önem veren boğa kadınları için ipek eşarp, şal, vücut yağları, güzellik sabunu ve kremleri, parfüm, tek taş yüzük tercih edilebilir.
Konfordan fazlasıyla zevk alan boğa erkekleri için deri cüzdan ve çanta, ahşap şarap seti ve şaraplık, konforlu okuma koltuğu ve puf hediye etmek ilgilerini çekecektir.
İkizler Burcu
(22 Mayıs - 21 Haziran)
Meraklı, değişken ruhlu, zeki, sosyal ilişkileri kuvvetli, her türlü yeniliğe açık olan ikizlere hediye almakta zorlanmayacaksınız.
Sosyal ilişkileri kuvvetli ikizler kadınına kitaplar; ışıltılı kişiliğini ortaya çıkaracak ilgi çekici bir tişört, cep telefonu, minyatürler, orjinal küpe ve kolye, okumayı çok sevdikleri için bilimsel, biyografi tarzındaki kitaplar; zeki ikizler erkeği içinse zeka oyunları, satranç ve tavla takımı, maket arabalar, spor bir süeter ya da gömlek, kum saati, play station hediye etmek onları çok mutlu edecektir.
Yengeç Burcu
(22 Haziran - 22 Temmuz)
Yaratıcı, sadık, duygusal, mizaçlı yengeç burçlarını memnun etmek istiyorsanız eviyle ilgili şık hediyeler satın alabilirsiniz...
Hassas yengeç kadını için romantik şamdan ve abajurlar, iç çamaşırları, mayo, bir buket gül, inci kolye, yemek yapmayı sevdikleri için mutfak gereçleri onları şımartmaya yetecektir.
Sevdiklerine ve evine düşkün olan yengeç erkekleri içinse; ikinizin resmni koyabileceği şık bir çerçeve, projeksiyon sistemi, romantik DVD, resim çerçevesi, ve albümü, maket gemi tercih edebilirsiniz
Aslan Burcu
(23 Temmuz - 23 Ağustos)
Ilımlı, sevecen, dürüst, kendine güvenen yapısıyla dikkat çeken, lükse ve kaliteye düşkün aslan burçları alacağınız hediyelerinde kaliteli ve gösterişli olmasına dikkat edin.
Herşeyin en iyisini isteyen aslan kadını için tek taş yüzük, altın broş, kol saati, deri çanta, orkide çiçeği, orjinal vazo, kristal aksesuarlar; rahatına ve lükse düşkün aslan erkeği içinse deri tavla ve satranç takımı, puro ve sigara aksesuarları, kül tablası, şık kol düğmeleri, kol saati onlar için seçebileceğiniz hediyeler arasında..
Başak Burcu
(24 Ağustos - 22 Eylül)
Titiz, kuralcı, düzenli, duygularından çok mantıklarıyla hareket eden başaklar için seçeceğiniz hediyelerin fonksiyonel olmasına dikkat edin. CD kutuları, kartvizitlik, kalemlik, eleştirel olduklarından herşeyi sevdiremeyeceğiniz için hediye çeki her iki cins içinde hediye edilebilir
Fiziksel sağlığına düşkün başak kadınları için cilt bakım ve temizlik ürünleri, çiçek kokulu parfüm, ayrıca antika eşyalar ve heykel... Okumayı seven başak erkekleri içinse kişisel gelişimine yönelik kitaplar, masa lambaları, hesap makinesi, tablolar uygun hediye alternatifleridir...
Terazi Burcu
(23 Eylül - 23 Ekim)
Uyumlu, estetik duyarlılığı gelişmiş zarif terazilere alınacak hediyelerin zarif olmasına özen göstermeli.
Güzelliğine düşkün terazi kadınlarına şık bir şal, gümüş takılar, kaliteli makyaj malzemeleri, bakım kremleri, saç bakım setleri, epilasyon aleti, porselen takımları, pembe krizantem hediye etmek onları çok sevindirecektir... Sosyal yaşamı hareketli, müzik dinlemeyi seven terazi erkeğine cep bilgisayarı, müzik seti, mp3 player, sevdiği grubun CD'si, orjinal tablolar, antika eşyalar satın alabilirsiniz.
Akrep Burcu
(24 Ekim - 22 Kasım)
Sezgileri güçlü, tutkulu, derin duyguların kişisi olan akrep burçlarına sevginizi ifade edebilecek özenle düşünülmüş hediyeler tercih etmelisiniz.
Gizemli akrep kadınlarına kırmızı-siyah renklerinde iç çamaşırları, altın - pırlanta yüzük ve kolye, ipek eşarp, şal, büyük mumlar tercih edilebilir.
Odasına düşkün akrep erkekleri içinse masa saati, gece lambası, kamera, ses kayıt cihazı, deri bir kemer, evrak çantası, korku ve gerilim filmleri-romanları, avcılığa düşkün olduklarından balık oltalarını hediye etmek akrep erkeklerinin oldukça hoşuna gidecektir.
Yay Burcu
(23 Kasım - 21 Aralık)
Esprili, neşeli, maceracı, hareketli olan yay burçlarına sıradışı hediyeler tercih etmelisiniz.
Gezmeyi, yeni kültürleri tanımayı seven yay kadınını piknik çantası ayrıca kurşuni kolye, bileklik, piercing, orjinal peçetelik, vazo, meyve kokulu parfümler, hayvanları çok sevdikleri için minik bir kedi ya da köpek yavrusu veya hayvanlarla ilgili aksesuarlar çok mutlu edecektir.
Hareketli ve atletik yay erkekleri ise pusula, matara, tuttuğu takımın aksesuarları, seyehat çantası, spor ayakkabı ve kıyafetleri, bilgisayar aksesuarlarına hayır diyemeyeceklerdir.
Oğlak Burcu
(22 Aralık - 20 Ocak)
Sorumluluk sahibi, sadık, disiplinli, ağırbaşlı oğlaklar için kullanışlı hediyeler seçmekte fayda var. Tutarlı ve kuralcı oğlaklara hediye seçmekte zorlanırsanız hediye çeki imdadınıza yetişecektir.
Seçici ve mükemmelliyetçi oğlak kadını için şık porselen takımları, kristaller, altın ya da pırlanta tek taş yüzük, kolye, klasik kitaplar, foto albümü, kaşmir bluz;
Geçmişe önem veren oğlak erkeğine antika eşyalar, klasik müzik CD'leri, deri cüzdan, deri çanta, fonksiyonel bir kalem, satranç takımı, zamana çok önem verdikleri için duvar saati, kol saati ilgilerini çekecektir.
Kova Burcu
(21 Ocak - 19 Şubat)
Bağımsız, entellektüel, zeki, sıradışı fikirleri ve yaşamlarıyla dikkate çeken kovalar için farklı diyebileceği hediyeler bulmalısınız.
Son derece modern olan kova kadını için fotoğraf makinesi, mp3 çalar, kahve ve çay tüketmeyi çok sevdiklerinden çay ve kahve makinaları, elektrikli su ısıtıcısı;
Zekasını zorlamaya bayılan kova erkekleri içinse zeka oyunları, bilgisayar, bilgisayar aksesuarları, teleskop, ayrıca elektrikli masaj minderi ve yastığı, orjinal kül tablaları, purolar zevklerine hitap eden en iyi hediye seçenekleridir.
Balık Burcu
(20 Şubat - 20 Mart)
Duygusal, romantik, duyarlı, sezgileri güçlü balıkların güzellik ve estetik duyguları çok gelişmiştir.
Romantik balık kadınına beyaz ipek gecelik, saten iç çamaşırı, banyo sabunu, vücut losyonu, vücut bakım kremleri, kokulu mumlar, sevimli oyuncaklar, tütsü, parfüm, mutfak robotu, meyve sıkacağı, biblolar;
Müzik ve sanata eğilimli olan balık erkekleri için sevdiği grubun ya da solistin müzik albümleri, sanat kitapları, ahşap bir gemi maketi, traş makinası ve losyonu, deniz kayağı onları mutlu etmeye yetecektir
o Kadar Guzelsın Kı Yuzune Bakamıyorum. Tıtrıyor Ellerım, Ellerını Tutamıyorum. Oylesıne Baglanmısım Kı Sensız Duramıyorum. Sevgılıler Gunun Kutlu Olsun!
Guller Anlatsın Sana Olan Sevgımı, Guller Anlatsın Yanlızlıgımı, Caresızlıgımı. Yavas Yavas Erıyen Yuregımı Guller Anlatsın Ben Anlatamadım.
Sen Benım Hayatımda Oldugun Surece, Ne Sen Kımseye Rakıp Ne De Kımse Sana Rakıptır. Daha Nıce Sevgılıler Gununde Beraber Olmayı Dılıyorum.
@--)--) Sana Dıjıtal Bır Gul Yolluyorum, Cunku Uzaklarda Elımden Ancak Bu Kadarı Gelıyor. Ama Bıl Kı Gercegını, Gozlerının ıcıne Bakarak Vermek ısterdım. Ve Senı Sevdıgımı Fısıldamak.. Sevgılıler Gunumuz Kutlu Olsun!
Dun Gece Sen Uyurken Kızıla Boyadım Denızlerı, Ucurumdan Attım Sessızlıgı, Haber Saldım Ruzgarlara Fısıldasınlar Senı Ne Cok Sevdıgımı Ve Ozledıgımı.
Ayrılık Kucuk Sevgılerı Oldurur Ama Buyuk Sevgılerı Guclendırır. Tıpkı Ruzgarın Mumu Sondurup Yangını Guclendırdıgı Gıbı... Bızım De Sevgımız Hep Yasayacak Ve Daha Da Guclenecek Sevgılım. Nıce Sevgılıler Gunlerınde Bırlıkte Olmak Dılegıyle...
Sen Dunyaya Surgun Bır Meleksın Ve Ben Senı O Kadar Cok Sevecegım Kı Bır Daha Cennetıne Gerı Donmek ıstemeyeceksın... Sevgılıler Gunun Kutlu Olsun!
Sana Dalgalardan Kalem Yaptım Ve Kıyıya Senı Sevıyorum Yazdım, Sen De ınandın Degıl Mı? Sen Delısın, Senı Sevmedım, Sana Baglandım Sana Taptım.
Gonlume Taht Kurdun, Gonlumun Sultanı Oldun, Gece Gokyuzunde Parlayan Yıldızım, Sabah ıse Ruhuma Dogan Gunesım Oldun. Sevgılıler Gunun Kutlu Olsun!
Yuregımdekı Tek Arzu, Hayalımdekı Tek Tutku, Benı Yasatan Tek Duygu Senmıssın Bebegım... Sevgılıler Gununu Kutluyorum. Daha Nıce Yıllara.
Bana Bır Gunun 24 Saat, Bır Saatın 60 Dakıka Ve Bır Dakıkanın 60 Sanıye Oldugu Ogretıldı Ama Sensız Gecen Bır Sanıyenın Sonsuzluk Kadar Uzun Oldugu Ogretılmedı. Yasamımızın Her Anında Bırlıkte Olmamız Dılegıyle Sevgılım... Sevgılıler Gunumuz Kutlu Olsun.
Butun Mevsımlerı Bır Gunde, Butun Yılları Bır Mevsımde Yasamaya Razıyım Senınle... Daha Nıce Sevgılıler Gununu Beraber Gecırmek Dılegıyle..
ınsanlar Tanıdım Yıldızlar Gıbıydı, Hepsı Parlıyordu. Ama Ben Senı, Gunesı Sectım, Bır Gunes ıcın Bın Yıldızdan Vazgectım. Sevgılıler Gunumuz Kutlu Olsun!
Bu Sevgılıler Gununde Beyaz Bır Guvercın Yolluyorum Sana Kanatlarında Mutluluk, Yuregınde Sevgı Ve Sadakat, Karbeyaz Tuylerınde Umut Ve Gagasında ıyı Geceler Opucugu, Yanagını Uzat.
Senı Her Dusundugumde Kalbıme Bır Yıldız Cızıyorum. Benım Sımdı Kac Yıldızım Var Bılıyor Musun? Benım Artık Bır Gokyuzum Var... Sevgılıler Gunumuz Kutlu Olsun!
Hanı Gozler Vardır Sozlerı Anlatır, Hanı Sozler Vardır Gozlerı Anlatır, Bır De Ask Vardır Senı Anlatır... Nıce Sevgılıler Gunlerıne Mınık Bebegım.
Yuregım Hafıf ıslaktır Benım Kuytu Koselerde Aglamaktan Ve Rengı Hafıf Ucuktur Kurusun Dıye Kac Kez Gunese Asmaktan. Sevgılıler Gunun Kutlu Olsun Askım.
Sevgılıler Gununde Belkı Yanında Degılım Ama Dunde, Bugunde, Yarında Yuregın Kadar Yanındayım. Kendını Yalnız Hıssettıgınde Elını Kalbıne Koy; Ben Hep Ordayım!
Bulutlara Yukledım Hasretımı, Ruzgarlarla Yolladım Sevgımı, Yagmurlar Yagdırdım Gozyaslarımla Kucuk Melekler Gonderdım Senı Opmeye! Sevgılıler Gunun Kutlu Olsun!
Sevgılıler Gununde Beyaz Bır Guvercın Yolluyorum Sana; Kanatlarında Mutluluk, Yuregınde Sevgı Ve Sadakat, Karbeyaz Tuylerınde Umut Ve Gagasında ıyı Geceler Opucugu, Yanagını Uzat. Yuregın Kadar Yanındayım. Kendını Yalnız Hıssettıgınde Elını Kalbıne Koy; Ben Hep Ordayım!
Bütün mevsimleri bir günde, bütün yılları bir mevsimde yaşamaya razıyım seninle... Daha nice sevgililer gününü beraber geçirmek dileğiyle..
İnsanlar tanıdım yıldızlar gibiydi, hepsi parlıyordu. Ama ben seni, güneşi seçtim, bir güneş için bin yıldızdan vazgeçtim. Sevgililer günümüz kutlu olsun!
Bu sevgililer gününde beyaz bir güvercin yolluyorum sana kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, karbeyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat.
Hani gözler vardır sözleri anlatır, hani sözler vardır gözleri anlatır, bir de aşk vardır seni anlatır... Nice sevgililer günlerine minik bebeğim.
Seni her düşündüğümde kalbime bir yıldız çiziyorum. Benim şimdi kaç yıldızım var biliyor musun? Benim artık bir gökyüzüm var... Sevgililer günümüz kutlu olsun!
Bugün her zamankinden farklı bir şey yapayım dedim olmadı yine sana defalarca aşık olup seni düşündüm... Sevgililer günün kutlu olsun!
Yedi ayrı iklimden yedi çesit arı getirseler yedi çesit arı yedi ayrı çiçeği dolaşsa yedi ayrı çiçekten bal yapsa senin kadar tatlı olamaz... İyi ki varsın!
O kadar güzelsin ki yüzüne bakamıyorum. Titriyor ellerim, ellerini tutamıyorum. Dolanıp sarmak geliyor içimden, saramıyorum. Öylesine bağlanmışım ki, sensiz duramıyorum. Uykudan uyanınca insanı uyandığına pişman eden, geri dönmek isteyip de dönemeyince çaresizlikten delirten, hayatta bir defa görülebilen harika bir rüyasın! Seni çok seviyorum. Sevgiler günümüz kutlu olsun sevgilim!
Biliyorsun her gökkuşağının bittiği yerde bir hazine saklanırmış. Gökuşağını takip ettim geçenlerde sende bitti... En değerli hazinemsin benim, canımsın.
Bazı rüyalar diğerlerinden daha uzun sürer. Bazıları da çok çok güzel. Benim en uzun ve en güzel rüyam şu an bu mesajı okuyor. Sevgililer günün kutlu olsun!
Seni ne kadar sevdiğimi merak ediyorsan, yağan yağmurun her damlasını tutmaya çalış, tutamadığın her yağmur damlası kadar seviyorum seni...
Sana dalgalardan kalem yaptım ve kıyıya seni seviyorum yazdım, sen de inandın değil mi? Sen delisin, seni sevmedim, sana bağlandım sana taptım.
Sen güneşin doğduğu, karanlığın bittiği yerdesin sen hep kalbimde yatan tek sevgilimsin. Sevgililer günün kutlu olsun!
Eğer gökyüzü bir parça kağıt, deniz bir şişe mürekkep olsaydı yine de sana olan duygularımı yazmaya yetmezdi. Seni o kadar çok seviyorum ki.
Seni yıldızlara benzetiyorum onlar kadar uzak onlar kadar erişilmezsin ama bir farkın var onlar bin tane sen bir tanesin. Sevgililer günün kutlu olsun.
Seni tahmin edeceğin kadar değil, tahammül edemeyeceğin kadar çok seviyorum. Sana "Sevgilim!" diyebildiğim için kendimi çok şanslı görüyorum.
Gözlerin gözlerimde, ellerin ellerimde, aşkın içimde ve ruhun bedenimde olduğu sürece seni sevmeye devam edeceğim. Sevgililer günün kutlu olsun!
Biliyorsun her gökkuşağının bittiği yerde bir hazine saklanırmış. Eskiler böyle der. Gökuşağını takip ettim geçenlerde sende bitti... En değerli hazinemsin benim, canımsın. Sevgililer günümüz kutlu olsun.
Kuyruklu yıldızlar vardır, dünyaya yetmiş yılda bir gelirler. İnsanlar onu hayatı boyunca belki bir kez görürler. Ben o yıldızı gördüm, o da sensin birtanem.
Sana bahçeden gül değil güneşten atom koparıp getirmek istiyorum ama kalbim gibi ellerin de yanar diye korkuyorum. Sevgililer günün kutlu olsun.
Bazı rüyalar diğerlerinden daha uzun sürer. Bazıları da çok çok güzel olur.Benim en uzun ve en güzel rüyam, şu an bu mesajı okuyor. Seni çok ama çok seviyorum biriciğim.
Paylaştıkça çoğalan tek şeyin sevgimiz olduğunu hiç unutmayalım ve sevgimizi daima çoğaltalım sevgilim. Daha nice mutlu sevgililer gününe.
Beni karanlıktan aydınlığa, yalandan gerçeğe, ölümden ölümsüzlüğe götürdüğün için teşekkürler. Seni seviyorum. Daha nice günlere hep birlikte canım.
Yaşamak özlemsiz, özlem sevgisiz, sevgi sensiz olmaz! Unutma ki sevmek daima beraber olmak degil, sensizken bile seninle olabilmektir... Bu sevgililer gününde yanında değilim belki ama özlemim sevgim hep seninle. Seni seviyorum!
Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar, ormandaki ağaçlar, dünyadaki insanlar, okyanustaki sular, sahildeki martılar ve güneşin ışıklarından daha çok seviyorum. Birlikte daha güzel günlere gitmemiz dileğiyle sevgililer günün kutlu olsun!
Bir demet gül vermek isterim sana. Güllerden güzelsin aslında. Gülü bir gün, seni sonsuza dek seviyorum.
Öperim dudaklarından gül kokulu yanaklarından her dem gözlerimin hapsindesin kalbimin tek sahibisin... Sevgililer günün kutlu olsun!
Güller anlatsın sana olan sevgimi, güller anlatsın yanlızlığımı, çaresizliğimi. Yavaş yavaş eriyen yüreğimi güller anlatsın ben anlatamadım.
Seni sevdiğim kadar yaşasaydım ölümsüzlüğün adını aşk koyardım... Sevgililer günün kutlu olsun biricik aşkım!
Yüreğimdeki tek arzu, hayalimdeki tek tutku, beni yaşatan tek duygu senmişsin bebeğim... Sevgililer gününü kutluyorum. Daha nice yıllara
Güneşin doğduğu da bir gerçek battığı da... Kalbimin attığı da bir gerçek, günün bittiği de... Ne çıkar tüm gerçekleri saysak tek tek. Seni seviyorum, işte o en büyük gerçek...
Sen benim hayatımda olduğun sürece, ne sen kimseye rakip ne de kimse sana rakiptir. Daha nice sevgililer gününde beraber olmayı diliyorum.
Dün gece sen uyurken kızıla boyadım denizleri, uçurumdan attım sessizliği, haber saldım rüzgarlara fısıldasınlar seni ne çok sevdiğimi ve özlediğimi.
Sevgililer gününde belki yanında değilim ama dünde, bugünde, yarında yüreğin kadar yanındayım. Kendini yalnız hissettiğinde elini kalbine koy; ben hep ordayım!
Gönlüme taht kurdun, gönlümün sultanı oldun, gece gökyüzünde parlayan yıldızım, sabah ise ruhuma doğan güneşim oldun. Sevgililer günün kutlu olsun!
O kadar güzelsin ki yüzüne bakamıyorum. Titriyor ellerim, ellerini tutamıyorum. Öylesine bağlanmışım ki sensiz duramıyorum. Sevgililer günün kutlu olsun!
Bana bir günün 24 saat, bir saatin 60 dakika ve bir dakikanın 60 saniye olduğu öğretildi ama sensiz geçen bir saniyenin sonsuzluk kadar uzun olduğu öğretilmedi. Yaşamımızın her anında birlikte olmamız dileğiyle sevgilim... Sevgililer günümüz kutlu olsun.
Ayrılık küçük sevgileri öldürür ama büyük sevgileri güçlendirir. Tıpkı rüzgarın mumu söndürüp yangını güçlendirdiği gibi... Bizim de sevgimiz hep yaşayacak ve daha da güçlenecek sevgilim. Nice sevgililer günlerinde birlikte olmak dileğiyle...
Sen dünyaya sürgün bir meleksin ve ben seni o kadar çok seveceğim ki bir daha cennetine geri dönmek istemeyeceksin... Sevgililer günün kutlu olsun!
@--)--) sana dijital bir gül yolluyorum, çünkü uzaklarda elimden ancak bu kadarı geliyor. Ama bil ki gerçeğini, gözlerinin içine bakarak vermek isterdim. Ve seni sevdiğimi fısıldamak.. Sevgililer günümüz kutlu olsun! Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızl
Sana doğru bir kelebek uçurdum, dağları denizleri aştı seni buldu, yanağınaufacık bir öpücük kondurdu. Hissettin mi? Sevgililer günün kutlu olsun!
Doğan her günün sabahında içimde gözlerini görebilmek aşkı olmasa, inan hiçbir şeye değmezdi yaşamak. Sevgililer günün kutlu olsun!
Bir yudum sevgi koskoca bir okyanusa bedeldir. Şimdi uzaklarda senin bir yudum sevgine hasretim sevgilim. Seni hasretimi tüketircesine kucaklıyorum.
Sana yıldızlar kadar yakın olmak isterdim her baktığında beni görebilmen için, sana bulutlar kadar yakın olmak isterdim üzüldüğünde gözyaşlarını yağmur olup silebilmek için, sana sen kadar yakın olmak isterdim ki beni, seni sevdiğim kadar sevebilmen için. Sevgililer günün kutlu olsun biriciğim.
Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar, ormandaki ağaçlar, dünyadaki insanlar, okyanustaki sular ve güneşin ışıklarından daha çok seviyorum.
Sen çöllerde serap gibisin, engin denizlerde yakamoz gibisin, ışığım sensin, güneşim sensin... Bil ki çok özlendin... Sevgililer günün kutlu olsun!
Sevgililer öpüşürken neden gözlerini kapatır bilir misin? Çünkü gözleriyle değil de kalpleriyle görmek isterler. Yani hissetmek isterler. Ben de seni ruhumun derinliklerinde hissediyorum sevgilim çünkü seni çok seviyorum. Sevgililer günümüz kutlu olsun!
Maviler giyer bulut olurum, yeşiller giyer bahar olurum, bakarsın bir gün beyazlar giyer senin olurum. Sevgililer günün kutlu olsun.
Bulutlara yükledim hasretimi, rüzgarlarla yolladım sevgimi, yağmurlar yağdırdım gözyaşlarımla küçük melekler gönderdim seni öpmeye! Sevgililer günün kutlu olsun!
Bir kuş olup gitsem, aşsam şu enginleri, varsam senin yanına. Öpsem doyasıya, koklasam seni, en büyük hediye odur bana.
Hani en güzel aşklar imkansız gelir ya insana, imkansız olduğun için aşığımsana!.. Sevgililer Günnü kutlu olsun birtanem, seni çok seviyorum.
Gece bir başka giyer siyahını, yıldızlar daha bir sönük olur ve hayat daha bir kahpe oynar oyununu sen yanımda yoksan eğer. Beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, karbeyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, uzat yanağını . Muuckk!!!
Kimsin sen? Yaşamak isteyip de yaşayamadığım umutlarım, farkında olmadan yıllardır beklediğim mi? Kimsin sen? Sen benim sevgilimsin, sevdiğimi söyleyebildiğim.
Yüreğim hafif ıslaktır benim kuytu köşelerde ağlamaktan ve rengi hafif uçuktur kurusun diye kaç kez güneşe asmaktan. Sevgililer günün kutlu olsun aşkım.
Sevgililer gününde beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, karbeyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, yanağını uzat. Yüreğin kadar yanındayım. Kendini yalnız hissettiğinde elini kalbine koy; ben hep ordayım!
Hadi gel tut ellerimi! Benimle yan! Benimle meydan oku her çaresizliğe! Benimle uyu benimle uyan. Birlikte varalım nice yıllara.
Ne zaman tutsam ellerini gözlerimin önünden mevsimler geçer, ne zaman gözlerin gözlerime değse samanyolundan bir yıldız düşer. Sevgililer günün kutlu olsun!
Denizi içerken maviler takıldı boğazıma, karaya vuran balık gibi çırpınıyorum. Mavi gözlerini özlüyorum. Sevgililer günün kutlu olsun.
Nasıl ki uzaktaki yıldız parlak gelirse insana, uzakta olduğun için tutkunum sana! Hani en güzel aşklar imkansız gelir ya insana, imkansız olduğun için tutkunum sana. Sen çöllerde serap, engin denizlerde yakamoz, ormanın denizinde huzur gibisin, ışığım sensin, güneşimsin... Bil ki çok özlendin... Sevgililer günün kutlu olsun!
Gözlerin nehir kirpiklerin köprü olsa, ben üzerinden geçerken ipler kopsa ve düştüğüm yer dudakların olsa. Sevgililer gününde bir öpücük borçlusun bana.
Milattan Önce Dördüncü Yüzyıllarda yaşayan ve kendini aşka adadığı için devrin kralı tarafından ölüm cezasıyla cezalandırılan Aziz Valentine, ya da “Valentius” veyahut “Valentinian”… İşte bu farklı isimler ile anılan fakat kendini aşka adadığı konusunda birleşilen kişi adına kutlanıyor bugünkü sevgililer günü. Yani o bu günün bir sevgililer günü olarak kutlanmasına ön ayak oldu diyebiliriz.
Aradan 2500 yıllık bir süre geçtiği göz önüne alınırsa sevgililer günü anlayışında ve sevgililer günü adetlerinde değişiklikler olacağı muhakkak farkedilmiştir. Yaşanılan yörenin ve içinde bulunulan toplumun adetlerine göre şekillenen sevgililer günü adetleri gün geçtikçe ilginç bir hal almaya devam etmiştir.
Bu ilginç adetlerden birkaçından bahsedecek ve onları inceleyecek olursak değişim farkına varacağız. Söylenene göre ilk sevgililer günü adeti, Aziz Valentine tarafından oluşturulan çekiliş torbasına kız ve erkek isimleri yazılır ve atılırmış. Torbadan sana çıkan isim ile bir yıl boyunca sevgili olurmuşsun…
Daha modern bir inanışa göre de 14 şubat günü radyo veya televizyonda duyduğun ilk erkek ismi bayanlar için hayatının aşkı, erkekler için de ilk bayan ismi hayatının aşkı olacakmış.
Bir diğer yöresel adet de, İngiltere kırsallarındaki bir bölgede el ile yapılan “aşk kaşıkları”… Tahtadan yontulan ve üzerine desenler yapılan bu güzel hediye, her sevgililer gününde yani her 14 şubatta sevgiliye armağan edilirmiş… Ve herkes birbirinden daha hoş aşk kaşıklarını yapmak için çabalarmış…
Yine İtalya’nın kırsal bir kesiminde ise 14 Şubat sabahı bayanlar erkenden kalkar ve cam kenalarında yerlerini alırlarmış. Bunun sebebi ise camın eşiğinden ilk geçecek erkek onların hayatlarının aşkı olacaktır.
Bu ve buna benzer ilginç adetler 14 Şubat sevgililer gününü renklendirdiği gibi bu günün anlamını da bir nebze ortaya koymaktadır.
Sevgililer günü dünyanın farklı yerlerinde farklı isimlerde kutlanılan fakat ortak amaç etrafında birleşilen bir özel gün olma özelliğiyle sıradışılığını farkettiriyor. Türkiye’de sevgililer günü, çeşitli Avrupa ülkelerinde Valentine’s Day şeklinde adlandırılan bu sembolik gün sevgilimiz ile sevgimizi kutlayacağımız sembolik bir gün olma özelliği taşıyor. Fakat bana öyle geliyor ki, iş bu günü hatırlamakta değil; o heyecanı ve o sevgiyi bir ömür boyu birlikteliğe yayabilmekte ve her günümüzü o sevgi dolu anlar ile geçirebilmekte…
Sevgililer günü demişken, insanı insan yapan duygular arasında yer alan ve sanırım hayatım teme taşı diyebileceğimiz sevgiden, aşktan bahsetmeden de olmaz. Küçücük, bir el yumruğu kadar büyülkülte olan kalbimizin sevgi sınırını kavrayabilmekten gerçekten de zordur. Ona bir sürü sevgi sığdırırız. Ama hiçbir zaman tamam artık burda yer kalmadı dediğini duymayız. Düşünseniz kalbinizin her bir köşesi farklı bir sevgi türüyle dolu. Anne sevgisi, kardeş sevgisi, arkadaş sevgisi, okul sevgisi, hayat sevgisi ve en önemlisi hayat eşi sevgisi… Yani sevgilimize duyduğumuz sevgi… Yani sevgililer gününde sevgilimize duyduğumuz sevgiyi unutmamak, kalbimiz hala atıyor iken çok da zor olmasa gerek.
Aşık olmak ve sevgililer gününde kalbinizin hala attığını farkedebilmek gerçekten de tarifi mümkün olmayan bir duygu. Sevgililer gününde kalbinin attığını farketmek isteyen milyonlarca insan varken bunun bir bilimsel açıklaması var mı diyen diğer milyonlarca insanı da duyabilir gibiyim. Bilim adamları aşık olan insanların salgıladıkları özel bir hormounn olduğunu ve sevgiliyi gördüğünde, özel günlerde bu hormonun hat safhada olduğunu söylüyor. Hatta bu hormonun akıl sağlığı yerinde olmayan hastalarda da aynı seviyede olduğu belirtiliyor. Yani dışarda deli olmayı bekleyen milyonlarca insanla karşı karşıyayız.
Öyleyse bu sevgililer gününde kalbinizin attığını farkedebilmek adına ve kalbinizin sevgiliniz için attığını ona hatırlatabilmek adına, sevgilinize bir süpriz yapın. Yaoabileceğiniz süprizler konusunda diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz…
Hediye alma zamanı geldiğinde ne alsam diye düşünüp dururken aklımıza gelen alternatifler arasında saat vazgeçilmez bir hediyedir. Alacağınız saat hediye edeceğiniz eşin ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Eğer alacağınız kişinin sporla pek alakası yoksa kronometre gibi dijital ihtiyaçlara sahip olmayacağı için analog bir saat almanız tavsiye edilir. Eşinizin ihtiyaçtan dolayı saat ışığına sahip olması gerekebilir.Bunun için ışıklı analog saatler mevcut ve bu ihtiyaç için gayet uygunlar.
Eğer ki alacağınız kişi ince saat birimleriyle veya spor ile uğraşıyorsa dijital bir saate ihtiyaç duyacaktır. Öncelikle bu tip bir kişiye alınabilecek hediye kendisi gibi sporu yansıtmalıdır ve kaba durmamalıdır.
BAYAN İÇİN SAAT
Bir bayan için alacağınız saat ince kordonlu olmalıdır. Aksi takdirde kaba durabilir. Dijital olması pek işine yaramayacağı için analog olması tavsiye edilir. Eğer sporla uğraşıyorsa kalın kordonlu analog yada aynı özellikte dijital saat alınabilir.
Sevgiliniz, sevgililer gününde film izletin. Onun sevdiği filmleri alın veyahutta sinema salonunda onunda sevdiği filme girin.
Erkekler için, romantik, duygulu aşk ile olan filmlere gidin. Sevgilinizin gönlünü alın ve onun aklındaki erkekler böyle filmleri sevmezler imajını silin.
Bayan iseniz, onun sevdiği tarzda komik, bilim-kurgu veya tamamen şiddet içeren filmlere götürün. Onun aklındaki kızlar kanı sevmez usta imajını silin ve mutlaka bunun size pozitif bir dönüşü olacaktır.
Tabii ki miğdenizi kaldıracak türden filmlere gitmeyin. Yani izleyebileceğiniz minimuum filmlere girin
Aşkı ifade eden pek çok sözden biriyle başlayalım: ‘Önemli olan sevdiğiniz uğruna ölmek değil uğruna ölecek bir sevgili bulmaktır.’ Kimse ölmeye değmez veya böyle aşklar artık yaşanmıyor diyorsanız bu başka bir konu. Burada sözünü ettiğimiz onu ne kadar çok seviyorsunuz ve aşık olduğunuz insan sizin sevginize layık mı? Çünkü, bir kişiyi çok sevmek ayrı, o kişinin sevginize ne kadar layık olup olmadığı ayrıdır. Kötü huyları olan veya size hak ettiğiniz gibi davranmayan birini de sevebilirsiniz.
Çevrenizde birbirine aşık olan ve birbiri için her şeyi feda edebileceğini söyleyen pek çok çift görebilirsiniz. Öyleyse, bu çiftlerden bazıları neden ayrılır; ayrılmasalar bile neden sık sık birbirlerinden şikayet ederler? Değişen nedir? Bu çok karmaşık bir konu gibi görünse de açıklaması son derece basittir. Bir süre geçtikten sonra o veya bu sebepten, haklı veya haksız birbirlerine katlanamamaya başlarlar. Aralarındaki sevgi bitmemiş; tam tersine büyük bir aşk yaşıyor olabilirler. Ancak, sık tartışılan bir konu olarak aşkın yetersiz kaldığı zamanlar da vardır. Bu konu üzerine saatlerce konuşulabilinir. Fakat, önemli olan size gerçek anlamda değer veren; layıkıyla seven kişiyi bulmaktır.
Siz eğer o kişiyi bulmuşsanız ve en önemlisi onun için yaptıklarınıza, sevginize değdiğini düşünüyorsanız, sevgilinizi sakın bırakmayın. Masallardaki gibi sonsuza kadar mutlu bir hayat yaşamasanız da, kavgalarınız, küskünlükleriniz olsa da birbirinizin olumlu yanlarını görmeye çalışın. Sadece sevgililer günü gibi özel zamanlarda değil içinizden geldiği her an hediyeler alın. Bu bir demet çiçek, tek bir dal gül hatta küçük bir biblo bile olabilir. Bu tür hediyeler vermeseniz bile her gün hatta aklınıza gelen her an seni seviyorum deyin. Onu ne kadar sevdiğinizi gösteren küçük notlarla ve başka küçük sürprizlerle sevgilinizi şaşırtın. Tüm bunlar artık yetmediğini ve ayrılmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. İşte o zaman, sadece ona ne kadar çok aşık olduğunuzu değil onu iyi, kötü yönleriyle nasıl tanımladığınızı ve mutluluğunuzu da sorgulayın. Sevdiğinizin her şeye değdiği cevabını hiç düşünmeden veriyorsanız beraber aynı yolda yürümeye devam edin. Hepinize aşk, sevgi ve mutluluk dolu günler dileğiyle, sevgiyle…
Erkek iseniz herşeyin başı harika bir çiçek. Ona beyaz renkli çiçeklerden alın. Bayanlar beyazları ve pembe tonlarına bayılır. Harika görünümlü bir çiçek alarak onları sevindirebilirsiniz. Tabii ki bu hediyelere giriş.
Taze ve görünümü güzel bir çiçek. Ölüyü bile diriltebilir. Çiçek seçimlerinizi yerinizden kalkmatan internet üzerinden görmek isterseniz. Bir çok site mevcut bunlar en seçkini cicekkurye.com burada görünüş olarak güzel çiçek seçebilirsiniz üstelik istanbul içindeysen kargo parası bedava sadece çiçeğin parasını ödüyorsunuz.
Benden tavsiye güzel bir çiçekle işe başlayabilirsiniz.
Bir bayan olarak sevgilinize hediye alma konusunda kararsızsanıza size rehberlik ediyoruz. Sevgilinizin sevdiği bir kaç eşya - ürünü not alın. Neyi nasıl sevdiği hakkında düşünün.
Mesela saat seviyorsa koluna alternatif olarak bir hediye alabilirsiniz mesela taraftar bilezikleri.
Yok ben saat alacağım derseniz biraz görünüşe dikkat edin. Örneğin metal ve parıldayan saatler bir erkeğin kalbinde yatan sevdadır. Metal saatlerin şıklığın erkeğin her zaman ilgisini çeker. Saat almak için saatcity.com‘u öneriyorum.
Başka bir yol ise atasözü olan miğdeden geçer. Yani ona ufak bir kek ya da çikolata alabilirsiniz. Bayanlarda olmak üzere herkes çikolatayı yani tatlıyı sever. Ona kendi elinizden bir kek, pasta ya da yemek yapabilirsiniz. Özgünlük tamamen size kalmış. Onun inanamayacağı bir hediye verin ki o da size bir süpriz yapsın
Sevgilinizi her zaman şaşırtın.Ona ilkokullarda yazılan mektuplar gibi mektup yapın. Kağıda parfüm sıkın. kalpler çizin içine resimlerinizi yapın. Güzelde bir yazı hazırlayın. O kağıda arkadaşınız gibi davranın ve ona içinizi dökün.
Küçük küçük zarflara koyup sevgilinize iletin. Sevgiliniz bu yaptıklarınıza çok şaşıracak ve inanın tahmin edemeyeceğiniz kadar mutlu olacak. Birazda sizi kıskanacak. Sizden böyle ufak ama çok büyük bir şey emin olun beklemeyecektir.
Ve bakın o da size bir mektup yazacaktır. Belki de bu mektup olayları artıp taşacak inanamadığınız boyutlara ulaşacak. Bu tür uygulamalar yaparak muhabbetiniz daha da genişleyecektir. Sonuçta yenilikler her zaman iz bırakmıştır bu güne kadar.
Sevgilinize ufak ufak notlar yazarak onu mutlu edebilirsiniz. Örneğin sms ile. Günümüz teknolojinin en büyük ürünlerinden olan sms’i kullanarak mutlu edebilirsiniz.
Sevgilinizi mutlu edicek. Kısa ve sadece ona özel bir not yazın. Herhangi bir yerde yayınlanmamış. Hiç bir yerde duyulmamış ve sadece sizin ürettiğiniz bir not olsun ve ona gönderin.Bakın mutlaka etkilenecektir.
14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor! Henüz sevgilinize bir hediye seçmediyseniz, sizin için derlediğimiz hediyelere bir göz atın. Sevgilinizi bu özel günde mutlu edin.
Sevgililer gününe elinizde bir hediye olmadan girmek istemiyorsanız, sizin için derlediğimiz hediyelerden birisini seçebilirsiniz. Bu hediyeler sevgilinizin gönlünü alacak bu özel günde ona güzel bir sürpriz yapmanızı sağlayacak.
14 Ayar Zircone Tek Taş Yüzük
Lolita Lempicka 30 ml. Parfüm hediyeli
Tek taş yüzük için servet harcamanıza gerek yok. 14 ayar bu yüzüğü çok uygun bir fiyata alarak sevgilinize sürpriz yapabilirsiniz.
Babyliss St95e Pro 230 Buharlı
Nano Teknolojili Saç Düzleştirici - Ayna Hediyeli
Saç bakımı özellikle bayanların oldukça önem verdiği bir konu. Kıvırcık veya dalgalı saçların düzleştirilmesi yeni bir moda yaratmak isteyen kullanıcıların isteyeceği bir şey. Bu işi kolayca halledebileceğiniz bir ürün de Babyliss tarafından sunuluyor.
Twigy Gülen Kalp
Bayan Terlik - M0288
Twigy tarafından üretilen bu terlikler sevginin en ilginç ifadesi olarak karşınıza çıkıyor. Sevimli kalp görüntüleri, her görüldüklerinde aşknızı tazeleyecek. Bu terlik serin havalarda giymeye bire bir.
Oscar Başarı Ödülü -
Yılın En İyi Sevgilisi
Sevgiliniz daha önce hiçbir ödül almamış olabilir, ama ona güzel bir sürpriz yaparak yılın en iyi sevgilisi ödülünü verebilirsiniz. Oscar heykelciğinin bir yorumu olan bu hediye, ona söhret getirmeyecekse de çokça sevindirecektir.
Piranha Arrow Çift Sim Kart
(1 Gb Hafıza Kartı Hediye)
Piranha tarafından sunulan bu telefon, kullanıcılara tek bir gövdede şık bir telefon ve iki tane SIM kartı aynı anda kullanma imkanı sunuyor. Birden fazla hattınızı tek bir telefonda kullanmak ve hediye edeceğinzi kişiye kullandırmak istiyorsanız bu telefon sizin seçeceğiniz hediye!
Swatch Lk293g Sparkling
Love Sevgililer Günü Özel Saati
Swatch'un ürettiği bu saat, sevgililer gününe özel olarak üretilmiş bir ürün. Yanında hoş bir anahtarlıkla gelen bu saat, bayanlara özel bir ürün. Sevgilisini sevindirmek isteyen baylara uygun bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.
Zoe Swarovskı Renkli
Taşlı Yüzük
Burada gördüğünüz yüzük iki farklı renkte alabileceğiniz çık bir hediye. İsterseniz tamamen beyaz, isterseniz de burada gördüğünüz siyah-beyaz renklerde bu yüzüğü sevgilinize hediye edebilirsiniz.
Peluş Ayıcık İçerisinde
11 Adet Kırmızı Gül
Bu şirin ayıcığın kucağında tam on bir tane gül var. Sevgilinize aşkınızı anlatmak için yeter de artar!
Ejoya Kalbimi Çaldın Pırlanta ve
Gümüş Kolye Klygg004 Ağırlık 3,91 Gr
Kalbi çalınanların kendisini ifade edeceği bir kolye! Gümüşten üretilmiş bir figür barındıran bu kolye, özel çikolata dolu bir kutuda sunuluyor.
Sihirli Aşk Kupası Love
Çay veya kahve fark etmez, her an her yerde kullanılabilecek bu kupalar üzerindeki kalp desenleriyle olukça şık görünüyorlar. İsterseniz siyah-beyaz isterseniz de kırmızı-beyaz seçenekler mevcut.
Taç Percale Ronforce Çift Kişilik
Nevresim Takımı (Love Pano)
Sevgililer günü için özel üretilmiş bu nevresim takımı, odanızı aşkın kırmızısına boyanacak. Kırmızı renk üzerinde gül deseni olan bu nevresim takımı iki kişilik olarak üretilmiş durumda.
Pooh On Heart Pillow 20 CM Uni Velboa
Winnie the Pooh şüphesiz ki en sevimli çizgi kahramanlardan birisi. Bu şirin yaratığı bir sevgi elçisi olarak kullanabilirsiniz. Yastığı üzerinde uyur pozda güzel bir köşe süsü.
Creative Zen 2GB FM Radyolu SD Kart Girişli
Mp3/Mp4 Player - Türkçe Menü
Creative tarafından üretilen en başarılı video müzik çalarlardan olan Zen, kullanıcıların her türlü multimedya ihtiyacını gideriyor. Video ve müzik yeteneklerinin yanı sıra FM radyosu ve artırılabilir hafıza da bu ürünün en önemli özellikleri arasında geliyor. Teknoloji meraklısı
Givenchy Vig Edt Bayan Parfüm
Zevkine güvenen bayların bayanlara alabileceği en iyi hediyelerden bir tanesi de Givenchy Vig Edt. Bu koku hayatınıza değişik bir aroma katacak ve sevginizi tazeleyecek.
Sevgililer Günü yaklaşırken sağımızda solumuzda efkarlanan arkadaşlarımızı görünce tekrar anladık ki 14 Şubat'taki müzik setleri sadece 'I Love You' temalı şarkılar çalmayacak. Biz de düşündük taşındık ve yalnız ya da kalbi kırık olan dostlarımız için bir cd hazırlayalım, sonra da bu görevi Ergün'e teslim edelim, damardan dalsın olaya. O da oturdu, konuları ilk aşk acılarından tükenmek üzere olan ilişkilere, ayrılık sonrası özlemlerden saplantılı aşıklara varana dek bir derleme hazırladı bizler için. Pop, rock, R&B, eskisi, yenisi, her türe dokundu üstelik. Fakat yüzlerce tercih yapmasıhiç de kolay olmadı, o yüzden uyaralım: "Günahı da sevabı da onun boynuna!"
Always On My Mind - Elvis Presley
Ne diyebilirim ki... Ne müzik türü, ne de teması demeden büyüsünü onlarca yıldır kaybetmeyen nadir şarkılardan. "Belki sana davranmam gereken kadar iyi davranmadım / Belki seni sevebileceğim kadar sık sevmedim / Söylemem ve yapmam gereken küçük şeyler için / Hiç zamanımı vermedim / Benim olduğun için ne kadar mutlu olduğumu / Sanırım hiç söylemedim" Yine de şarkı hala bir umut taşımaktadır. "Söyle bana tatlı aşkının ölmediğini / Bir şans daha ver bana" der Elvis. Aşkın kıymetini zamanında anlamayıp aklı başına sonradan gelenlerin tüm duyguları burada işte.
You Lost That Lovin' Feeling - Righteous Brothers
Tekrar eskilerden bir klasik. Bu kez konumuz devam eden bir ilişkide aşkın ölmesi. Bill Medley, şarkıdaki kızın artık onu sevmediğini bilmektedir çünkü o artık öpüşürken gözlerini kapamamaktadır, dokunuşlarındaki sıcaklık yok
olmuştur ve her küçük şeyi eleştirmeye başlamıştır. Herşeyin eskisi gibi olması için yalvarmaktadır kahramanımız: "Eğer beni eskisi gibi seveceksen dizlerimin üstüne çökeyim".
I Heard It Through The Grapevine - Marvin Gaye
Rahmetli Marvin Gaye, 1967 yılında bu şarkının vokallerini istediği gibi kaydedebilmek için tam tamına iki ay harcamış. Ne iyi de etmiş. İlk defa Gladys Night tarafından kaydedilen şarkı, Marvin Gaye'in yorumu sayesinde bir numarayı 7 hafta işgal edip Motown'un 60'lardaki en büyük hit single'ı olmuş. Şarkı, bir ayrılık sürecini anlatır. Adamımız sevdiği kadın başkasını sevdiği için perişan olmaktadır. Fakat bunu sevdiğinden değil, etrafta dolanan dedikodulardan duyması onu daha da kötü yaralamıştır. Marvin gaye şarkıyı söylerken acıyı adeta yaşamaktadır ve bize de yaşatır: "Biliyorum bir erkek ağlamamalı / Fakat içimde tutamam bu gözyaşlarını / Benim için öyle bir anlamın var ki / Seni kaybetmek ömrümün sonu olur anla / Başkasını sevdiğini bana kendin söyleyebilirdin / Oysa ben başkalarından duydum".
Boys Don't Cry - The Cure
Robert Smith ve tayfası kendilerini Goth sularına bırakmadan önce basit, kısa ve çarpıcı şarkılar yazan bir pop-punk-rock grubuydu. 'Boys Don't Cry' sadece Cure'un en iyi ilk dönem şarkılardan değil, aynı zamanda tüm kariyerlerinin en doruk noktalarından birisi. Şarkının sözleri ise aşkını kaybeden genç bir sevgilinin hikayesi. Smith'in çocuksu bir masumiyetle ve üzüntüyle yazıp seslendirdiği parçanın sözleri burada sıraladığım şarkılar için de benim en şahsi favorilerimden: "Deniyorum ve gülmeye çalışıyorum / Gözlerimdeki yaşları saklarken / Çünkü erkekler ağlamaz / Erkekler ağlamaz..."
Angie & Miss You - Rolling Stones
Angie, 'Anılar 9' derlemesini bant kopana kadar dinleyen kuşağın en gözde şarkılarından biriydi. Angie ve şarkıyı seslendiren kahramanımız için aşk ve para tükenmiştir artık. Ve acı ile ayrılık arasında bir tercih yapılmalıdır. "Seni hala seviyorum ama sence elveda demenin vakti gelmedi mi?" der kahramanımız. Jagger, önce 'Ağlama, gözlerindeki üzüntüyü görmekten nefret ediyorum" derken, sonra da 'Gözlerini kurula, yaşamak güzel değil mi, kimse denemediğimizi söyleyemez" diye şarkıyı noktalarken biz de biteriz adeta. Beş yıl sonra Stones bu kez de 'Miss You' ile çıkar karşımıza. Amerika listelerinin zirvesinde tam tamına 16 hafta kalan 'Miss You' bir erkeğin ayrılık sonrası sevgilisine özlemini ve bekleyişini anlatmasına rağmen grubun en funky, en keyifli, konserlerinde en çok beklenen şarklarından birisi oldu zamanla. Şarkının sonlarına doğru Jagger "Tanrım, seni bir çocuk gibi özlüyorum" derken üzülmemek olanaksız.
Against All Odds - Phill Collins
Jeff Bridges ve Rachel Ward'lu 'Against All Odds' için Phill Collins'in yazdığı ve efsane Türk yapımcısı Arif Mardin'in düzenlediği bu tema şarkıyı 23 yıl sonra hala aynı tazelikte ve her şey bittikten sonra kaybedilen sevgilinin geri dönmesinin olanaksızlığı üzerine müthiş bir aşk şarkısı. Postal Service'in harika cover versiyonu şarkının güzelliğinin zamana karşı nasıl dayandığının göstergesi.
Every Breath You Take - The Police
Böyle bir listeye 'Every Breath You Take'i koymadan olmazdı. Herşeyden önce farklı bir temayla karşı karşıyayız bu kez. Ayrılık sonrası acı. Fakat diğer şakılardan farkı acıyı şarkıyı söyleyenin değil, söylenen sevgilinin çekecek olmasında. Şarkının sözlerini yakından takip edenler aslında Sting'in sözlerinin ürpertici olduğunu fark etmişlerdir. Sting, kısaca 'Ne yaparsan yap seni takip edeceğim" mesajını verip üstüne üstlük sevgiliyi hala sahiplenmektedir: "Görmüyor musun, sen benimsin!" 'Every Breath You Take' sadece 1983'ün en büyük single'ı değil, aynı zamanda bugüne dek Amerikan radyolarında en çok çalan şarkı olmayı da başardı. ilk dört albümüyle zaten müzik tarihinin önemli sayfalarından birine yazılmayı hak eden Police de son albümlerinden çıkan bu hitle 'efsane' olup dağıldı.
With or Without You & One - U2
Bugün artık 'With Or Without You'nun da, 'One'ın da birer aşk şarkısı olarak yazılmadığını biliyoruz. İlki Bono'nun kendi inançlarını, ikinci de 'Achtung Baby' kayıtları sırasında grubunun içinde bulunduğu zor durumu sorgulayan şarkılar. Yine de her iki şarkı da bir çoğumuzun kalbi kırık anlarında defalarca dinelediği şarkılar kategorisinde yer alıyor. Her iki şarkıyı da Bono öyle bir içtenlik ve derinlikte söylüyor ki şarkıların içinde kaybolmamak olanaksız.
I Can't Make You Love Me - Bonnie Raitt
Amerika'nın en saygın vokalist ve gitaristlerinden birisi Bonnie Raitt. Hadi daha büyük konuşalım, hemcinslerinin de iki konuda da en iyisi. 'I Can't Make You Love Me'de Raitt, mıknatıs gibi kendisini içine çeken derin fakat çaresiz sesiyle tek taraflı aşkın gerçeğiyle, hem de ayrılıktan sadece birkaç saat önce, yüzleşiyordu. Bonnie Raitt'in 1991 tarihli 'Luck Of The Draw'a tam tamına 7 milyon satış yaptıran ve tüm eleştirmenlerin ağzını açık bırakan şarkı, daha sonra George Michael tarafından da seslendirildi. Ne yalan söyleyelim, o da Raitt'in altında kalmadı, şarkıya unutulmaz bir yorum da o kattı. İster Raitt, ister Michael'dan dinleyin çok fark etmeyecek; keza iki ihtimalde de yazılmış en güzel ayrılık şarkılarından birini dinleyeceksiniz.
Missing - Everything But The Girl
'Missing'den önce Everything But The Girl on yılın üstünde bir süredir albümler yapan ve kendine ait küçük bir hayran grubuna sahip bir ikiliydi. 'Missing'den sonra ise Everything But The Girl ismini duymayan kalmamıştı. Aslında her şey gruba sesini veren Tracy Thorn'un Massive Attack'in 'Protection'ına sesini vermesiyle başlamıştı. İkili yeni albümleri 'Amplified'ı kaydederken hem akustik geçmişlerini, hem de elektronik yenilikleri öylesine uyumlu birleştirmişti ki albüm çıktığı andan itibaren eleştirmenlerin sevgilisi olmuştu. 'Missing' ise onları bütün dünyaya sevdiren şarkı oldu. Todd Terry remiksiyle single olarak yayınlanan 'Missing' sadece dinleyeni yakalayıp bırakmayan ritimleriyle değil, hikayesiyle de bağlamıştı herkesi kendine. Şarkı yıllar sonra eski sevgilisinin yaşadığı şehre dönüp onu arayan bir aşığın hikayesini anlatır. Eski aşk ise artık orada değildir, taşınmıştır ve izini bulmak olanaksızlaşmıştır. Nerededir? Hala yaşamakta mıdır? Bunların cevabını bulamayız şarkıda. Fakat bildiğimiz tek bir sey vardır. Kadın hala onu özlemektedir. Dünyanın en güzel ve en basit metaforlarından biriyle anlatır şarkı özlem duygusunu: "Çöllerin yağmuru özlediği gibi..." Kısaca yıllar geçer, özlem bitmez.
First Cut Is The Deepest - Sherly Crow
Birçoğunuz bu şarkıyı Sheryl Crow'un bir-iki yıl önce yayınladığı Best Of derlemesinden tanıyorsunuz. Şarkının orijinali ise Cat Stevens'a (Yusuf Islam) ait. 70'lerde çok fazla liste başarısı kazanmasına rağmen başka müzisyenlerin seslendirmesiyle (bkz.Rod Stewart) zamanla klasik olup çıkanlardan. İsminden de anlaşılacağı üzere 'First Cut Is The Deepest' ilk aşk acısının bıraktığı yaraları anlatmakta. Şarkı bu hikayeyi öyle güzel anlatmakta ki hikayenin kahramanı sadece ayrılık acısı çekmemektedir; aynı zamanda aşka olan inancını da kaybetmiş ve yeniden aynı tecrübeleri yaşamamak için aşktan kaçmaktadır. Yeni sevgilisine acılarını anlatırken yine de küçük bir umut olduğunu anlarız. "Sen yanımda ol ben ağlarken, gözyaşlarımı kurulamama yardım et. Çünkü seninle denemek isterim. Eğer istersen tekrar sevebilmek için çabalarım." Kahramanımız sonunda gardlarını indirip kendisini aşka tekrar bırakır mı, yoksa kalbi tekrar kırılır mı onu bilemeyiz. Bildiğimiz tek şey 'First Cut Is The Deepest'in ilk aşk yarasının nasıl derin izler bıraktığını en güzel anlatan şarkılardan birisi olduğudur.
I Will Survive - Gloria Gaynor
Tanrım, bu 14 Şubat gönlünüze göre geçmeyecek diye illaki karalar bağlayacak da değilsiniz değil mi? O zaman tüm zamanların ayrılığı en coşkulu ve mutlu kutlayan şarkısıyla noktalayalım yazımızı. 'I Will Survive' kağıt üzerinde şüphesiz siz bir kadın şarkısı. Fakat teması ister erkek olun, ister kadın olun herkese uyarlanacak cinsten. Disco kraliçesi Gloria Gaynor, ihanet sonrası gelen bu ayrılığa ağlayacağımıza güçlü olmamızı ve ayakta durmamızı öğütlüyor bizlere. Şarkının promosyon kampanyasında söylendiği gibi: "Bir hitten çok daha fazlası, bir yaşam biçimi". En güzeli belki de. Eninde sonunda kurtulmak diğer her olasılıktan daha iyi değil mi gerçekten de?
[Only Registered Users Can See Links] [Only Registered Users Can See Links] [Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links] [Only Registered Users Can See Links] [Only Registered Users Can See Links]
wadylowe
30.01.10, 06:32 AM
Hediye almak zor iştir. Hele ki Sevgililer Günü için işiniz birkaç kat daha zordur!
Uzun zamandır beklediğiniz 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Peki hâlâ sevgilinize ne alacağınızı bilmiyor musunuz? O zaman size yardımcı olalım.
Teknoloji dünyası, bu özel güne şimdiden hazır. Öyle ürünler var ki, kayıtsız kalamayacaksınız. Sizler için 14 Şubat günü sevgilinizin yüzünü güldürecek hediyeleri belirledik. İşte Sevgililer Günü hediyeleri:
G-Cube GLA6SF PS/2 3B+1T Mouse
Dijital dünyanın meraklısı bir kız arkadaşınız varsa, bu özel günde alabileceğiniz en iyi hediyelerin başında G-Cube Glas6SF pembe desenli mouse geliyor.
Son derece şık görüntüsüyle bayanların kalbini çalacak olan bu fare, 1000 DPI çözünürlüğe sahip. 2X tıklama modu sayesinde, tek bir tuşa basarak çift tıklama özelliğini aktifleştirebildiğiniz bu mouse, uygun fiyatıyla da cebinizde büyük bir boşluk yaratmıyor.
3 butonu bulunan G-Cube GLA6SF, teknoloji başlığı altında Sevgililer Günü için gayet başarılı bir hediye olacaktır.
wadylowe
30.01.10, 06:38 AM
Beko MD-4470 iPod Uyumlu Mikro Müzik Sistemi
14 Şubat Sevgililer Günü müziksiz olmaz! Sevgilinize hoş bir sürpriz yapmak istiyorsanız, Beko firmasının geliştirdiği MD-4470 müzik sistemini tavsiye ederiz.
iPod ile uyumlu olan bu cihaz, mobil müzik player'ınızı adeta müzik setine dönüştürüyor. CD çalarının yanında, MP3 ve WMA desteği de bulunan MD-4470, AUX girişi sayesinde bilgisayara da bağlanabiliyor.
CD-RW özelliği ile kayıt da yapabilen cihazın, 30 adet radyo hafızası bulunuyor. Eğer Sevgililer Günü'nü kulağınızda hoş tınılar ile geçirmek istiyorsanız, MD-4470 iyi bir tercih olacaktır.
wadylowe
30.01.10, 06:42 AM
Nikon Coolpix L20
Sevgililer Günü için plan yaptıysanız, bu planınızın sonsuza kadar sizinle birlikte gelmesi için anılarınız yetmeyebilir. Kimi zaman fotoğraflara bakıp, o günün anılarını sonsuza kadar yaşatmak isteyebilirsiniz.
Sizin için piyasadaki doğrult ve çek (point & shoot) fotoğraf makinelerini araştırdık ve en uygun fiyata en ideal fotoğraf makinesini tespit ettik.
Nikon Coolpix L20, 10 megapiksel kalitede fotoğraf çekmesi ve 3.0 inç LCD ekranı ile adeta Sevgililer Günü'nüzü ölümsüzleştirebilecek türden bir makine.
wadylowe
30.01.10, 06:45 AM
E-View EVF-4700S+
Eskiden dijital fotoğraf makineleri yokken veya yaygın değilken, bastırdığımız fotoğrafları fotoğraf albümlerine ya da çerçevelere yerleştirerek, evimizin en anlamlı yerine koyardık.
Şimdi devir değişti ve fotoğraflar dijital ortama taşındı. Peki ya çerçeveler ve albümler niye dijital ortama taşınmasın?
Sevgililer Günü'nde sevdiğiniz kişi ile paylaştığınız özel anları, 7 inç'lik E-View EVF-4700S+ dijital fotoğraf çerçevesiyle, dinamik bir şekilde sergilemek oldukça ideal bir tercih olacaktır.
wadylowe
30.01.10, 07:11 AM
Asus Eee PC 1005HA
Bir hayli şık bir tasarıma sahip olan Eee PC 1005HA mini dizüstü sistemi, Intel Atom işlemci (N280, 1.66 GHz), 2 GByte bellek ve 250 GByte sabit disk alanı ile kendi sınıfının en güçlü ürünlerden biri.
10.1 inç LED ekranına sahip olan bu ürün kart okuyucusu (MMC/ SD/SDHC), 3xUSB, 0.3 MP kamera ve adaptörden bağımsız 8.5 saat çalışmasını sağlayan 6 hücreli bir pil ile dikkat topluyor. 262x178x36 mm'lik boyut ve 1.27 kg'lık ağırlık değerlerine sahip olan Asus Eee PC1005HA, 802.11 b/g/n kablosuz haberleşme, Bluetooth 2.1 ve Windows 7 Starter işletim sistemi ile günümüzün güncel teknolojilerini de takip ediyor.
wadylowe
30.01.10, 07:15 AM
Philips PET721D/12
İstediğiniz yerde DVD veya DivX seyretmeye ne dersiniz? Olmaz demeyin çünkü Philips'in taşınabilir DVD oynatıcısı bu imkanı size sunuyor. 197x153x39mm büyüklüğünde ve 710 gr ağırlığında olan bu oynatıcı, 7 inç büyüklüğündeki renkli LCD ekranı ile birlikte DVD video, VCD, SVCD, DivX ve MPEG4 formatlarını destekliyor.
200:1 kontrast oranı ve 80 cd/m²'lik bir parlaklığa sahip olan bu ürün, parlamayı önleyici polarize yüzey sayesinde filmlerinizi her ortamda izlemenizi sağlıyor. Philips PET721D/12, JPEG gösterimin yanı sıra MP3 oynatımı da yapabiliyor.
Üzerinde bulunan pil, bu ürünü 2 saat kesintisiz çalıştırabiliyor. Philips PET721D/12, araç adaptörü ile birlikte geliyor.
wadylowe
30.01.10, 07:20 AM
Philips Living Colors
Ruh haline ayak uyduran bir ışık kaynağı düşünün. Bir hayli şık ve kullanımı basit. Uzaktan kumanda ile istediğiniz ortamı istediğiniz renk ile aydınlatıyor. Philips Living Color işte bu tür bir ürün.
15 Watt güç tüketen Philips Living Colors, 4 yüksek güçlü LED (2 kırmızı, yeşil, mavi) ürününe sahip. Bu LED sayesinde istediğiniz renkleri karıştırıp oluşturabiliyorsunuz. 16 milyon farklı renk üretebilen Philips Living Colors, istediğinizde renk seçimini otomatik olarak da yapabiliyor.
Üründe bulunan kablo kumanda ile kontrol edilebilen Living Colors, gölgeleme efekti ve ışık parlaklığı için tuşlara sahip.
wadylowe
30.01.10, 07:24 AM
Samsung S2 Portable
Samsung'un piyasaya sürdüğü S2 Portable serisi, dış görünüş ile performansı bir araya getirmeyi başarmasıyla dikkat çekiyor. S2 Portable'ın içinde bulunan 500 GB kapasiteli, 2,5 inçlik hard disk, performans konusunda gerçekten iyi işler yapıyor.
Hoş bir tasarıma sahip olan ve boyutları da gayet uygun olan ürün, şık dış görünüşü ile dikkat çekiyor. Parlak gri metal bir çerçeveye sahip olan ürünün üst kısmı ise pembe renkte.
USB 2.0 arayüzü bulunan ürün 170 gr ağırlığı ile taşınabilirlik açısından sorun yaşatmıyor.
wadylowe
30.01.10, 07:43 AM
Sony Walkman NWZ-E443
Sony'nin Walkman medya oynatıcı serisinin üyelerinden olan NWZ-E443'ün dış tasarımı oldukça hoş. 4 GB kapasitesi bulunan ürünün ana menüsü oldukça basit ve kullanışlı.
Menüden ses kayıt, radyo, müzik, video ve ayarlar bölümlerine girebiliyorsunuz. NWZ-E443'ün ses kalitesi oldukça yüksek. Cihazın üzerinde bulunan 2 inçlik LCD ekran 240x320 çözünürlükte görüntü veriyor.
Sony Walkman NWZ-E443, yüksek ses kalitesi, şık görünüm ve farklı renk seçenekleriyle Sevgililer Günü için iyi bir hediye olarak göze çarpıyor.
wadylowe
30.01.10, 07:51 AM
Nokia 5800 Xpressmusic
Ürünün fiyatını ve taksit seçeneklerini görmek için buraya tıklayın.
Eğer imkanınız varsa Sevgililer Günü'nde seçilebilecek en uygun hediyelerden biri de cep telefonu. Günlük hayatta yanımızdan ayırmadığımız bu cihazlar, sadece telefonla konuşmak ve mesaj yazmak için kullanılmıyor.
Cep telefonları artık birer fotoğraf makinesi, birer MP3 çalar, birer internet cihazı. Hem uygun fiyatı hem eğlence seçenekleri hem de tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Nokia 5800 Xpress Music, en güzel hediyelerden biri olabilir.
3,2 inç dokunmatik ekranı ve 3.5 G ile hızlı interneti, 8 GB hafızasıyla sevgilinizi şaşırtabilirsiniz.
Fosforlu
31.01.10, 06:57 AM
Portaxe Shine; Boğaz'da aşk rüzgârları
Portaxe Shine, muhteşem Boğaz manzarası, birbirinden lezzetli yemekler, sınırsız eğlence ve daha birçok şeyi bir arada bulabilecekleri muhteşem bir geceyi sevgililer ile buluşturuyor.
19.30’da Hoş geldiniz Kokteyl’i ile başlayacak olan gece yemek servisi boyunca keman&akordeon eşliğinde devam ederken, 21.30’da DJ eşliğinde Grup Dinamit’in sahne almasıyla eğlence doruğa çıkacak.
Sevgililer Günü’ne yakışacak şekilde aşk şarkılarının dillerde dolanacağı gece de Grup Dinamit, 80’li ve 90’lı yılların yerli-yabancı şarkıları ile sevgililere unutulmaz bir gece yaşatacak.
Ayrıca ferah atmosferi ve muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde Portaxe Shine, Sevgililer Günü’ne yakışacak şekilde hazırladığı özel lezzetlerin yer aldığı mönüsü ile de sevenleri şımartacak.
Portaxe Shine, gecenin ilerleyen saatlerinde sürpriz çekilişle bir çifte Kartepe’de 1 gece konaklamalı tatil hediye ederek, gecelerini unutulmaz kılıyor.
Birbirinden hareketli şarkıların dillerde dolanacağı ve Grup Dinamit ile sevgililerin eğlence dolu anlar yaşayacağı Sevgililer Günü için hazırlanan bu gecenin kişi başı fiyatı ise 110 TL’den başlıyor…
Portaxe Shine, 14 Şubat gecesinde sevdikleriyle keyifli, eğlenceli ve romantik bir gece geçirmek isteyen tüm sevenleri bu özel geceye bekliyor.
Portaxe Shine Sevgililer Günü Mönüsü
Karşılama; Şampanya kokteyl
Kereviz ve Enginar Tabağı
Portakal İle Tatlandırılmış
Krema soslu yaban mantarı
Gevrek Kıtır İçinde
Fırında dana madalyon
Baharatlı Kibrit Patates, Sebze ve Sote Ispanak ve Marsala Sos
Kayısı Dilimli Islak Brownie
Pişmaniye eşliginde
Teratsa Çikolatalı çilek ve şampanya
Limitsiz Yerli İçki
Rezervasyon: 0212 277 82 33 – 277 82 59 /
Adres: Baltalimanı Cad. No: 80 İstanbul
ekolay
Fosforlu
31.01.10, 06:59 AM
Dahill İstanbul, mum ışığında çok özel ve romantik bir sevgililer günü yaşamak isteyen çiftlere kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Dahill İstanbul, büyülü Boğaz manzarası eşliğinde, nefis şampanya kokteyllerinin ardından kusursuz bir akşam yemeğini sevgililerle buluşturuyor.
Yıldız Parkı’nın yeşillikler içerisindeki romantik atmosferi, eşsiz gökyüzü ve ay manzarası eşliğinde Dahill İstanbul, aşkın doruklarda yaşanacağı bir sevgililer günü’ne hazırlanıyor. Bu özel gecenin romantizmini mum ışığında keman&gitar ve tüm zamanların en beğenilen aşk şarkıları tamamlıyor.
Sevginin, aşkın, özel duyguların paylaşıldığı ve yaşandığı bu özel gecede Dahill İstanbul, sevenlere çok romantik bir kutlama programı hazırlıyor. Dahill İstanbul’un muhteşem manzarası eşliğinde teras alanında sevgililer gününe özel olarak hazırlanan gece 19.30’da Hoş geldiniz kokteyl’i ile başlıyor. Ardından keman ve gitar tınıları eşliğindeki aşk şarkıları ile sevgililere özel hazırlanan mönü bütün gece boyunca devam ediyor.
Aşk şarkılarının dillerde söyleneceği sevgililer günü’nde Dahill İstanbul’un şeflerinin özel olarak hazırladığı 14 Şubat mönüsü ise gecenin anlamını artırıyor. Özellikle bayanlar için oluşturulan “Bresola Gülleri”, erkekler için “Kalifornia Biberli Karides” ve daha birçok lezzet seçenekleri ardından sunulacak çikolata baıleys ve muss ile damaklar şenleniyor.
Ayrıca damak tadınızla aşkınızın birleşeceği bu özel gecede Dahill İstanbul, gecenin ilerleyen saatlerinde sürpriz çekilişlerle bir çifte Kapadokya Derviş Cave House’da iki gece konaklama ve Kapadokya Voyager balondan uçuş armağan ederek, gecelerini unutulmaz kılıyor.
Muhteşem Boğaz manzarası ile romantizmi doruklara taşıyacak olan Dahill İstanbul, gecenin sonunda teras alanında keman, aşk ve sıcak şarap eşliğinde çikolataya batırılmış çilek ikramı ile sevenleri uğurluyor.
İstanbul’un en özel mekânlarından Dahill İstanbul’da, şampanya ve mum ışıkları eşliğinde nefis bir sevgililer günü geçirmenin kişi başı fiyatı ise 115 TL…
Kaliteli servis anlayışını, birbirinden lezzetleri tatları ve romantizmi yaşayacağınız bir sevgililer günü için Dahill İstanbul kapılarını sevenler için açıyor.
Sevgililer Günü Mönüsü
BRESOLA GÜLLERİ
Akdeniz Yeşillikleri, Kırma Zeytin, Boccoccuni Peynir, Fesleğen ve Balsamik Çektirmesi
(Bayanlar İçin)
KALİFORNİA BİBERLİ KARİDES
Hindistan Cevizli Karnabahar Püresi
(Erkekler İçin)
&
BAL KABAKLI VE KEÇİ PEYNİRLİ RAVİOL
Ekşi Elma ve Kremalı Peynir Sos
&
LİMON SORBE
Şampanya ile
&
FİLLET VALDOSTANA
Dağ Mantarlı Bonfile, Üzerinde Eritilmiş Mozzarella, Marsala Sos
&
ÇİKOLATA VE BAILEYS MUSS
Passion Fruit Sos
Limitsiz Yerli İçki
Rezervasyon: 0212 227 49 28 /
ekolay
Fosforlu
31.01.10, 07:01 AM
Aşıkların buluşma haritası
Atilla Birkiye'nin son romanı 'İstanbul'da Aşktan İkmale Kalanlar', sevgililerin buluşabileceği en ideal yedi mekanda geçiyor.
Çınaraltı Kafe / Kuzguncuk
Hemen iskelenin yanında. Eskiden küçük bir kafeydi, şimdilerde daha da genişledi. Can Yücel'in Kuzguncuk'ta oturduğu yıllarda ikinci evi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kafe caddeye doğru bakıyor; ancak yolun sol yanından Boğaz'a doğru açılan küçük parka da servis var.
Adres: Çarşı Cad. No: 90 Kuzguncuk
Tel: 0216 333 73 85
BASAD Kafe / Bakırköy
Eski halk evi binasının hemen arkasına yapılmış, duvarları resimlerle bezeli şirin ve sessiz bir kafe. Günün her saati gidilebilir. Ama daha çok akşamüstü buluşmak için ideal.
Adres: İstanbul Cad. No:38
Tel: 0212 5342612
Sahil Kafe / Beşiktaş
Yeni yapılan rıhtımın en ucunda, Bahçeşehir Üniversitesi'nin ana binasından sonra tam deniz kıyısında. Sabah saatlerinde ve öğleden sonra ideal. Bahar aylarında, martılarla keyfine doyulmayan bir atmosfer oluşuyor.
Adres: Yıldız Mah.Yalı Sok. IDO karşısı
Tel: 0212 236 36 59
Pierre Loti Kahvesi / Eyüp
Haliç ayaklarınızın altında. Öğleden sonra sevgilinizle buluşup Türk kahvesi içip manzaraya dalabileceğiniz bir mekan. Aşağı inerken ünlü mezarlığın yanındaki patikayı ya da teleferiği kullanabilirsiniz.
Adres: Gümüşsuyu Cad. Balmumcu Sok. Eyüp
Tel: 0212 581 26 96
Kaçkar Çay Bahçesi / İstinye
Semtin en eski çay bahçelerinden biri. Önünde hem Boğaz hem İstinye Körfezi uzanıyor. Özellikle hafta arası sakin. Eski çay bahçelerini anımsatıyor ve lokma tatlısı da çok ünlü.
Adres: İstinye sahil yolunun Yeniköy çıkışında.
Bahar Pastanesi / Arnavutköy
Boğaz'ın mavi manzarasını tam karşıdan gören, Akıntı Burnu'na yakın, Bebek yönündeki girişte. Eski kuruluşlardan olan pastanenin kahvaltısı çok ünlüdür.
Adres: 1. Cadde No:48
Tel: 0212 265 15 64
Dentur Büfe / Kabataş
Romanın son durağı ama başında da okuyacaksınız. İki iskele arasında. Geçen yaz yeniden yapıldı. Her tarafı açık (üstü kapalı) olduğundan soğuk havalarda gidecekseniz sıkı giyinmelisiniz. Topkapı Sarayı dahil, geniş bir manzaraya sahip ve önünde çalışkan tekneler, vapurlar, deniz otobüsleri var. Öğle tatillerinde ve iş çıkışı buluşmak için ideal.
Adres: Kabataş IDO iskelesi yanı
Gülüm Dağlı / Milliyet Cadde
ekolay
Fosforlu
31.01.10, 07:03 AM
Dinette'de Sevgililer Günü tüm gün sizi bekliyor
İster Açık Büfe Kahvaltı ile Dinette’de Romantik bir başlangıç yapın, isterseniz gün boyu devam edecek unutulmaz romantik parçalarla keyifli bir yemek ile gününüze aşk katın. Dinette’de özel bir Sevgililer Günü yaşayın.
Anadolu yakasının nezih yaşam merkezi Bağdat Caddesi üzerinde sıcak ve dingin atmosferi ile Dinette’de, Pazar gününüzü unutulmaz bir sevgililer gününe dönüştürün.
DINETTE, geleneksel yöntemlerle hazırlanmış, el yapımı ve katkısız yemeklerini, her malzemenin en iyisinin ve en tazesinin kullanıldığı zengin mutfağını Açık Büfe Pazar Kahvaltısında da sergiliyor.
Akşam yemeğinde ise romantik bir ortamda leziz tatları sevgilinizle tadarken, Dinette kırmızılar içinde size romantizmi yaşatacak.
ekolay
Fosforlu
31.01.10, 07:04 AM
Kızkulesi'nde aşk bir başkadır
İstanbul 2010 Dünya Kültür Başkenti’nin en önemli simgelerinden birisi olan Kızkulesi Sevgililer Günü için misafirlerine özel bir program hazırladı.
Tarih boyunca efsanevi aşklara konu olan Kızkulesi, 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırladığı özel menüsünü; Boğaz manzarası ve Pınar Seli & Grup Naviga’ nın eşsiz yorumuyla, çiftlere romantik bir gece eşliğinde sunuyor. Ayrıca bu özel gecede Kızkulesi’nin misafiri olan bir şanslı çift, Ariş Pırlanta’dan sürpriz bir hediye kazanacak.
14 Şubat gecesini sevdikleriyle birlikte içkilerini yudumlayarak geçirmek isteyenler, Kızkulesi Kuledebar’ da, 360 derece İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde romantik bir 14 Şubat gecesi yaşayabilirler.
Dünyada eşi benzeri olmayan konumu, 2500 yıllık tarihi ve yüzyıllardır anlatılan aşk efsaneleriyle İstanbul’un imzası Kızkulesi’nin eşsiz atmosferi altında aşklarını ölümsüzleştirmek isteyenler, Sevgililer Günü Programı hakkında detaylı bilgi ve rezervasyon için [Only Registered Users Can See Links] adresini ziyaret edebilir veya 0216 342 47 47 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
ekolay
Fosforlu
31.01.10, 07:05 AM
Klassis Golf & Country Club'ta Sevgililer Günü
Doğal yaşamın ortasında, tertemiz havası, Lavnium Spa merkezi, ısıtmalı kapalı yüzme havuzu, binicilik merkezi, yürüyüş ve bisiklet yolları ile Klassis Golf & Country Club, Sevgiler Günü’ nü huzurlu ve sakin bir ortamda geçirmek isteyenlerin yine ilk tercihi olacak.
Misafirlerine doğanın kalbinde özel bir Sevgililer Günü vaad eden Klassis Golf & Country Club, özenle hazırlanmış leziz Gala yemeğini Keman ve Gitar dinletisi eşliğinde romantik bir ambiansta sunuyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde Piyano dinletisi eşliğinde şömine karşısında sevgilinizle birlikte içkilerinizi yudumlayarak devam edebilir ve Sevgililer Günü'nün ilk dakikalarını sevdiklerinizle karşılayabilirsiniz.
Klassis Golf & Country Club 14 Şubat Sevgililer Günün ne özel brunch ikramının ardından, SPA Merkezi’nde de Sevgililer Günü ne özel promosyonlu paketler ile uygun bakım ve masajları yaptırabilir, yenilenmiş olarak güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.
Klassis Golf & Country Club’ın Sevgililer Günü programı ile ilgili daha detaylı bilgi ve rezervasyon için [Only Registered Users Can See Links] adresini ziyaret edebilir veya 0212 710 13 13 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
ekolay
Fosforlu
31.01.10, 07:07 AM
Klassis Resort Hotel; İstanbul'un romantik adresi
İstanbul’un en romantik adreslerinden birisi olan Klassis Resort Hotel’ in romantizm dolu bir program ve cazip konaklama paketleri ile Sevgililer Gününe girmek isteyenler için bu yıl ki sürprizi “Ayşegül Aldinç”.
Sevilen sanatçı, romantik sesi ile yorumladığı duygu dolu şarkılarını “sevgililer” için söyleyecek. Klassis Resort Hotel’ deki romantik akşam yemeğine, Grup Ada da aşk şarkıları ile eşlik edecek. Ayrıca Sevgililer Günü’nü Klassis Resort Hotel’ de karşılayacak bir şanslı çift Ariş Pırlanta’dan sürpriz bir hediye kazanacak.
13 Şubat gecesi, Klassis Resort Hotel’in romantik ambiyansında kadehler aşk için kalkarken, 14 Şubat Sevgililer Gününde, konaklayan çiftler için özel Sevgililer Günü brunch’ı düzenlenecek.
PROGRAM
13 Şubat 2010 Sevgililer Günü Gala Programı
20:30: Kapı Açılış
21:00: Grup Ada ile geçmişten günümüze aşk şarkıları
23:00: Sevgililer günü çekilişi
(Bir kişiye Ariş Pırlanta’dan pırlanta kolye)
23:15: Ayşegül Aldinç’ in eşsiz yorumu ve unutulmaz şarkıları ile 14 Şubat’a sevdiklerinizle aşk şarkıları söyleyerek gireceksiniz.
14 Şubat 2010 Sevgililer Günü Programı
10:00 - 14:00: Brunch
10:00 - 11:00: Romantik doğa yürüyüşü
11:00 - 12:00: Soğuk kış günlerinde +35 derece sıcaklıkla açık-kapalı havuzumuzda su jimnastiği
12:00 - 13:00: Pilates dersi
13:00 - 14:00: Tango Dersi. Aşkın dansını sevdiğiniz ile öğrenerek, romantizmi dolu dolu yaşayacaksınız.
17:00 – 18:00: Wine & Cheese: Piyano eşliğinde en romantik şarkıları dinlerken, sevdiğinizle 14 Şubat Sevgililer gününde başbaşa olmanın mutluluğunu hissedeceksiniz.
Klassis Resort Hotel’in Sevgililer Günü programı ile ilgili detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 727 40 50 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
ekolay
Fosforlu
31.01.10, 07:09 AM
Mövenpick Hotel Istanbul’da aşkın büyüsü...
AzzuR Restaurant’ın mum ışığı ile aydınlatılmış romantik ortamında düzenlenecek olan Sevgililer Günü yemeğinde, Başaşçı Andreas Erni tarafından hazırlanmış özel Aşk Menüsü ve canlı müzik eşliğinde aşkın büyüsünü tüm ruhunuzda hissedeceksiniz.
Afrodizyak etkileri taşıyan menüde; meze ve tapas çeşitleri, kaz ciğeri ve ördek konfit, alabaş çorbası, dülger balığı filetosu, kırmızı şarap sos ile sunulan dana bonfile, tutku meyveleri parfe ve nefis aşk kurabiyeleri ile servis edilen çay veya kahve bulunuyor.
Sevdiğinizle uzun ve keyifli bir akşam yemeği yiyecek ama aşkın tadına doyamayacaksınız. Sevgililer Günü yemeği kişi başı, bir kadeh yerli köpüklü şarap ve KDV dahil 140 TL’dir.
Sevgililer Günü Konaklama Paketi
Romantik akşam yemeğinin ardından gecenin büyüsünü devam ettirmek ve beş yıldızlı konforun keyfini çıkarmak isteyen çiftler için hazırlanan Sevgililer Günü konaklama paketinde superior odada iki kişi konaklama, AzzuR Restaurant’ta açık büfe kahvaltı, odada şarap ve çikolata ikramı, fitness center, kapalı havuz, sauna ve jakuzinin ücretsiz kullanımı bulunuyor. Konaklama paketi iki kişi için KDV hariç 109 Euro. Hem yemek hem de konaklama olarak Mövenpick Hotel Istanbul’u tercih edenler ise KDV hariç 230 Euro’luk paketten yararlanabilirler.
ekolay
Hediyelerden maus çok hoşuma gitti tam bayana yakışır model.Eğlence olarak da kızkulesi daha sade ve eğlendirici gelirdi sanırım bana.Hepinize teşekkürler arkadaşlar çok güzel alternatifler hazırlamışsınız
trafik belma
06.02.10, 02:25 PM
ahh ahh tamda ayrılacak zamanı bulmuşum sevgililer gününü bekleyemedim :crying:
Sexy Little Things Noir Love Me
Victoria's Secret Sexy Little Things Noir Love Me adında Sevgililer Günü için sevgilinizi ödüllendirmek için cömert bir sürpriz hazırladı.Büyüleyici kokusu ile ayakları yerden kesecek size ve sevdiklerinize cazibe zevk katacak pembe set vücut losyonu partiler için,Misk, Madagaskar orkide gibi yabani çilek kompozisyonunda muhteşem bir parfüm.
vBulletin v3.7.0 Beta 3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.