PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hindistan Cevizli Kubbe Pasta

aytim
07.12.08, 12:11 AM
Hindistan Cevizli Kubbe Pasta ([Only Registered Users Can See Links])

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Bu pastayı ilk olarak Sergül yengem yaptığında yemiştim. "Bilin bakalım bu pastayı nasıl yaptım?" dediğinde herkes uzun uzun düşündü. Kimse bir fikir beyan etmeyince yengem "Leğende yaptım!" dedi. Bu yüzden tarif, defterimde "Leğende Yaş Pasta" olarak kayıtlı, ama ben adını değiştirdim:) Kekinde sadece 1 yemek kaşığı sıvı yağ var. Kremasında ise hiç yok. Bundan dolayı oldukça hafif bir pasta.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Malzemeler
Kek İçin

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilyaMuhallebisi İçin

5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilyaÇikolatalı Sos İçin

1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı suYapılışı

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Süt, un ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Muhallebi soğuyana kadar keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra; unu, kakaoyu, yağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamurunu 25 - 30 cm. çapındaki bir tepsiye boşaltın ve pişirin. [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Pişen kek hafif ılıyınca ortadan ikiye düzgünce kesin. Katlardan üsttekini çukur bir kaba (yuvarlak bir leğen de olabilir) oturtun. Keki soğutursanız kek bu aşamada kırılabilir. Bir de pişen kekin üstüne gelen taraftaki doku, kaba çabuk yapıştığı için, kekin en üst yüzeyini iç kısma, yani muhallebinin temas edeceği tarafa getirerek yerleştirmeye dikkat edin.[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Ilıyan muhallebiyi blendırla pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Sonra içine hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyin. Bir kaşık yardımıyla karıştırın ve kekin içine dökün.[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Kekin diğer katını da muhallebinin üzerine kapatın. Kenardaki fazlalıkları bıçakla keserek alın.[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Üzerini streç filmle kaplayın ve bu şekilde 1 gece bekletin.
Ertesi gün çikolatalı sosu pişirin. Ters çevirdğiniz pastanı üzerine dökün. Üzerine de hindistan cevizi serperek süsleyin. Afiyet olsun.

SessizKral
07.12.08, 12:16 AM
Tşk ...

pamir
07.12.08, 12:21 AM
sağolasın aytim abla :)

Melek
07.12.08, 12:57 AM
süper ablam valla tskler paylasim icin